Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лек автомобил се удари в два влекача

Снимка: Радио Видин

50- годишен мъж от село Крива бара загина в катастрофа, съобщават от полицията в Монтана. На прав участък, в района на село Долно Церовене, община Якимово, мъжът предприема изпреварване на специален автомобил МАН със софийска регистрация, навлиза в насрещната пътна лента и се блъска в предната лява част на движещия се срещу него влекач, управляван от 43 годишен шофьор от Карнобат. Вследствие на удара, водачът на лекия автомобил, губи контрол над управлението, завърта се на пътното платно и се блъска странично в предната част на следващия движещ се в посока от Монтана към Лом друг влекач, управляван от 30 годишен шофьор. Лекият автомобил излиза извън пътното платно, а водачът му е починал на място. 

Има нанесени материални щети по всички моторни превозни средства. Водачите на товарните автомобили са изпробвани за употребата на алкохол - пробите на всички са отрицателни.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, изясняването на случая продължава в районното управление в Лом. 


Снимката е илюстративна.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ден на ученическото самоуправление се проведе в училището в Зверино

Денят на Европа, 9 май, се отбелязва в Средно училище "Свети Климент Охридски" в мездренското село Зверино като ден на ученическото самоуправление .  Макар за няколко часа учениците, които взеха участие в самоуправлението, се запознаха с отговорността и задълженията на учителите и училищното ръководство.  Те имаха възможност да упражняват..

публикувано на 09.05.24 в 16:18

Аварирал тир затвори движението по Е-79 при Долна Вереница, има обход

Горящ тир затвори международен път Е-79 край Монтана. Тежкотоварната машина е катастрофирала на входа на село Долна Вереница. Два автомобила на пожарната в Монтана гасят горящия тир. Машината се е преобърнала на входа на село Долно Вереница на влизане откъм град Монтана. Пътят е мокър и хлъзгав, заради падналия дъжд. Причините за катастрофата..

публикувано на 09.05.24 в 15:41

Нов случай на коклюш в Монтана

Момче на 10 години от Монтана е болно от коклюш . Днес ще стане ясно дали неговият брат – близнак, който има симптоми на заболяването, също е положителен. Съучениците им са поставени под карантина. 10-годишното момче е било с оплаквания от 2 май. Направеният тест вчера е доказал заболяване от коклюш, съобщи Елена Тодорова, главен инспектор..

публикувано на 09.05.24 в 15:10

Започна строителството на нов парк във Враца

Със символична първа копка бе поставено началото на строителството на парк в ж.к. „Сениче“ във Враца . Кметът Калин Каменов заяви, че с осигурените средства от местната администрация живущите в един от големите квартали на Враца ще имат място, където да прекарват свободното си време със семействата си. В рамките на проекта ще бъдат обновени и..

публикувано на 09.05.24 в 14:56

Ученици отбелязаха Деня на Европа с дискусия във Видин

Ученици от Видин и Крайова, Румъния, участваха в събитие на тема "Младежите в демократичния живот" в крайдунавския град. То бе организирано от информационните центрове Европа Директно Видин и Южна Олтения, Румъния, по повод Деня на Европа - 9 май . Целта бе да се провокира интересът на участниците към европейските политики и ролята на младите хора в..

публикувано на 09.05.24 в 14:22

Приземни етажи на около 10 къщи са наводнени в село Делейна

Река Делейнска в село Делейна в община Брегово покачи нивото си заради обилните дъждове и наводни приземните етажи на къщи в ниската част на селото. Няма пострадали хора. Реката вече е спаднала до нормалното си ниво. Продължава работата на екипите по отводняване на мазета и дворове. На място са служители на Социално подпомагане от общинския..

публикувано на 09.05.24 в 14:12

Ученичка от Моравица се отличи във фотоконкурс

Седмокласничката Кристиана Тодорова от ОУ “Васил Кънчов” във врачанското село Моравица бе отличена с награда от XV Областен фотоконкурс - изложба на детски фотографии “Птиците около нас”. Момичето се отличи в първа възрастова категория - "Природа".  Кристиана Тодорова, която е член на клуб "Природата и ние", с ръководител Милена Петкова, се включи в..

публикувано на 09.05.24 в 14:04