Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Вечер на руската музика" във Видин

4
Снимка: Симфониета-Видин

"Вечер на руската музика" ще представи този четвъртък Симфониета Видин. Под диригентството на маестро Свилен Симеонов оркестърът ще изпълни шедьоври на руската оперна класика, популярни песни и филмова музика.

Солисти ще бъдат Кирил Василев, ръководител на ВИГ "Нова китара", Дейвид Славчев, директор на Драматичен театър Видин, добре познатият на видинската публика изпълнител Любомир Тодоров. Специален гост ще бъде солистът на Държавна опера Стара Загора Георги Динев.

"Партньорството ни датира от 2013-та година, октомври месец. Тогава беше първият концерт, който направихме- мюзикъл вечер. Оркестърът е чудесен и трябва да Ви кажа, че тия хора са хора с мисия. Защо са с мисия? Защото времето е много трудно, в което ние живеем. Заплатите са сравнително много ниски за нашата сфера. Тези хора намират сили да поддържат духа на хората чрез изкуството, което правят. Не мога да не отбележа и това, което прави техният директор Миро Кръстев за тях. Пообиколил съм театрите, симфониетите в България- искам да ви кажа, че това е един от най-добрите мениджъри. Аз имам сантимент и да чета на руски, и да слушам руска музика, това е една велика култура. За мен винаги е удоволствие и чест да изпълнявам руска музика", каза Георги Динев.

Директорът на Драматичен театър Видин Дейвид Славчев ще се представи пред видинската публика в различно амплоа- като певец. Три руски песни е подготвил пеещият актьор за изявата си утер вечер.

"След като завърших НАТФИЗ, първият театър, в който отидох, беше Държавен пътуващ театър - София. Много често правехме концерти с известни български изпълнители, така че може да се каже, че съм пял с почти всички от старото поколение изпълнители - Лили Иванова, Васил Найденов, Орлин Горанов, Тоника СВ. С Милица от Тоника СВ, даже пеехме дует", сподели Дейвид Славчев.


Концертът "Вечер на руската музика" ще се състои в четвъртък, 28 януари, от 18 часа в залата на Драматичен театър Видин.

Повече- в прикачените звукови файлове. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Предстои деветото издание на Фестивала на Чипровския килим

За девети път Община Чипровци организира превърналия се в традиция Фестивал на Чипровския килим. Тазгодишното издание ще се проведе от 26-и до 29 април , а събитията в рамките на фестивалната програма   ще бъдат на площад "Чипровско въстание" и в Историческия музей в града. Това обясни кметът на община Чипровци Пламен Петков : "Тази година..

публикувано на 18.04.24 в 12:00

В "Музикална зона" на 18 април 2024 слушаме басиста Бърнард Едуардс

За повечето от вас може би е познат като съосновател, басист и продуцент на диско-фънк групата " Chic " . Той е сред създателите на най-големите и хитове. С нея записва десет албума, а след разпада и издава единствения си самостоятелен албум " Glad to Be Here " през 1983 г. Участва в множество колаборации, продуцира песни на редица поп..

публикувано на 18.04.24 в 09:00

Губим милиард годишно заради опашките на Дунав мост 2

Българската икономика губи над 1 млрд. лева годишно заради опашките от камиони по границите, защото не сме в сухопътния Шенген. Изводите са на Съюза на международните превозвачи. Изследването на сдружението е базирано предимно на данните от граничен пункт Видин-Калафат, където минава по-голямата част от товарния трафик.  "На Видин-Калафат трафикът..

публикувано на 17.04.24 в 16:55

Видинският драматичен театър започна репетиции на криминална комедия

Криминалната комедия "Убийство в първа класа" поставят в Драматичния театър във Видин. Режисьор на спектакъла е актьорът, популярен със своите превъплъщения на театралната сцена и в киното, а отскоро изявяващ се и на режисьорското поприще - Евгени Будинов. Участва целият състав на видинския драматичен театър, обясни директорът Кирил Кирилов ...

публикувано на 17.04.24 в 14:58

Ники Станоев с главна роля в "Опасни шматки"

Ники Станоев с главна роля в нов филм, който дава сериозна заявка да се превърне в една от най-забавните български комедии, снимани напоследък. В "Опасни шматки" роденият във Видин актьор си партнира със своя състудент и съквартирант по това време Стоян Цветков. Главните герои във филма също са двама приятели. Те преминават през множество смешни..

публикувано на 17.04.24 в 14:30

"Иновации в действие" в час по химия

Нови методи на преподаване в час по химия представиха в Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ във Видин . Училището е включено в програмата на Министерството на образованието и науката „Иновации в действие“. В гимназията посрещнаха учители и ученици от три училища, с които си партнират - от град Ардино, от село Драгоево,..

публикувано на 17.04.24 в 13:47

Фестивал на патриотичното творчество организират в село Паволче

Народно читалище "Фар 1930" във врачанското село Паволче обяви прием на творби за шестото издание на фестивала на патриотичното творчество "С Ботевски пламък в сърцето" . Проявата се провежда от 2019 година, а тазгодишното издание включва нова категория - стихотворение, обясни секретарят на читалището  Мария Божковска: "Тази година темата е..

публикувано на 17.04.24 в 13:00