Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Гласуват увеличение на кметските заплати в Община Видин

общински съвет видин
Снимка: РАДИО ВИДИН Архив

Увеличение на трудовото възнаграждение на кмета на Община Видин ще гласуват на заседание утре, 29 януари, общинските съветници. Според предложението, считано от 1 януари 2021 година, основната месечна работна заплата на кмета на Общината става 3 146 лева. С друго свое решение Общинският съвет трябва да утвърди размера на трудовите възнаграждения на кметовете на кметства. Кметът на град Дунавци ще получава 1085 лева, кметовете на 11 села - по 938 лева. Увеличението е с 10%, а средствата се осигуряват от държавния бюджет. 
Общинският съвет ще подложи на гласуване Програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. В нея са описани имотите, които община Видин има намерение да предложи за продажба или за отдаване под наем през 2021 година. Прогнозираните приходи са в размер на 1 580 000 лева. 
Дневният ред продължава с предложение за разкриване на нова социална услуга "Асистентска подкрепа". Тя ще обхване 186 души, нуждаещи се от асистентска подкрепа за придвижване, самообслужване, извършване на ежедневни и домакински дейности. Услугата ще се предлага от 15 февруари, като държавно-делегирана дейност. 
Кандидатстване с проектно предложение по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ - "Патронажна грижа" ще гласуват още съветниците. Общата сума, за която община Видин може да кандидатства, е в размер на 1 009 000 лева. 
Общински план за младежта трябва да бъде утвърден на заседанието. Документът обхваща няколко приоритетни направления, сред които: Насърчаване на икономическата активност и кариерното развитие на младите хора; Насърчаване на здравословния начин на живот; Превенция на социалното изключване на младите хора в неравностойно положение; Развитие на младежко доброволчество. 
В дневния ред са записани общо 16 точки. Заседанието ще се проведе от 9:00 часа в залата на Общински съвет Видин.

Вижте още
охлюви

В 27 пункта в Монтанско и Видинско изкупуват охлюви

На територията на РИОСВ - Монтана са регистрирани 27 пункта за изкупуване и търговия на градински и лозов охлюв. От тях 22 пункта са на територията на област Монтана и 5 пункта на територията на област Видин. Периодът за събиране и изкупуване на живи охлюви за търговски цели или фермено отглеждане вече стартира и ще продължи до 30 юни 2021 г...

публикувано на 13.05.21 в 14:47

Безплатни очни прегледи във Видин

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни ще се проведат във Видин, съобщават от общинска администрация. Те се организират в рамките на инициативата "Зрението е всичко! Прегледай се!". Националната скринингова кампания е на Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България. Мобилният очен кабинет ще бъде във Видин на 28..

публикувано на 13.05.21 в 14:24

Асфалтират улици и междублокови пространства във Видин през юни

През юни започва асфалтирането в Община Видин , съобщават от местната управа.  Около 2 500 000 лв. са средствата , които ще се вложат в планираните ремонтни дейности по уличната инфраструктура.  "Общината, като публична обществена структура, трябва да спазва Закона за обществените поръчки, тоест трябва да минат всички необходими процедури. Ние сме..

публикувано на 13.05.21 в 14:18

Млади червенокръстци от Мездра събрах близо 2000 лева за абитуриенти

За пета година навръх големия християнски празник Цветница доброволци на Българския младежки Червен кръст (БМЧК) в Мездра и Зверино организираха благотворителната акция под наслов "Да помогнем на абитуриентите сираци" . Освен младите червенокръстци от Клуб "Приятели-доброволци на БМЧК 2016" при градските училища "Христо Ботев" и "Св. св. Кирил и..

публикувано на 13.05.21 в 13:59

Започва реконструкция на стадиона в село Николово

С първа копка бе даден старт на модернизацията на стадиона в село Николово, община Монтана, съобщават от местната управа. Кметът на Монтана Златко Живков представи параметрите на проекта "Спортни дейности за млади хора- Бъдеще за всички в трансграничния регион" по програма Interreg България – Сърбия. "Това е спорт за млади хора във възрастовите..

публикувано на 13.05.21 в 12:59
Марина Григорова - Първо място, втора възрастова група

Обявиха победителите от Великденската работилничка в Монтана

Предимно ученици от Монтана се включиха във Великденската работилничка, организирана от Младежкия дом. И тази година участниците твориха в домашна обстановка. Съгласно регламента те мериха сили в две възрастови групи - първа възрастова група от първи до четвърти клас и  втора - от пети до осми клас. На първо място в първа възрастова група журито..

публикувано на 13.05.21 в 12:33

Училище от Видин се включва в национално благотворително събитие

Учениците от ОУ "Иван Вазов" в гр. Видин се включват в тренировки с ултрамаратонеца Краси Георгиев, "Заедно в час" и Chair Up, за да развият ценни умения, физическа активност и да подкрепят първото издание на благотворителното събитие "Предизвикай се с кауза" .  Нестандартното събитие е първото по рода си, което провокира всеки желаещ да изпълни лично..

публикувано на 13.05.21 в 12:24