Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Общинският съвет на Лом ще заседава онлайн

Снимка: Радио ВИДИН

Насроченото за петък, 29 януари 2021 г., заседание на Общинския съвет в Лом ще е неприсъствено, заради извънредната епидемична обстановка. Местните парламентаристи ще разгледат представената им за одобрение Програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост на Община Лом през 2021 г. Приемане на годишния план за паша, даване на съгласие за предоставяне на мери, пасища и ливади от поземления фонд на общината за общо и индивидуално ползване и определяне на правила за ползването им през 2021 г. е сред точките в дневния ред. Докладна записка от кмета Георги Гаврилов предлага да се приеме Отчета на Програмата му за управление за миналата година. Освен това той ще се отчете и за извършените разходи за командировки в страната и чужбина през 2020 г. В дневния ред на заседанието е включено предложение за одобрение на пазарна оценка на общински имот за продажба, както и предложение за промяна в структурата на управление в Общинската администрация и кметствата на територията на общината. 


Вижте още

118 са новите случаи на COVID-19 в Северозапада

1 635 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 14 948 теста през изминалото денонощие, показват данните в Единния информационен портал. Положителни са под 11% от направените проби.  164 са починалите с COVID-19 за последното денонощие, като в същото време излекуваните са 2 669.  6 158 са пациентите с коронавирус в болница, 599 от тях в..

публикувано на 06.05.21 в 08:45

В Мездра честват празника на града

Започнаха 47-ите Празници на културата "Мездра- май". Програмата е през целия месец и е гласувана от Общинския съвет. На 6 май- Гергьовден, който е и Ден на Мездра от 9.00 часа в храм "Св.Георги Победоносец" ще бъде отслужена Празнична Света литургия. "Ще имаме ритуал по издигане на националния трибагреник, знамето на община Мездра и флага на..

публикувано на 06.05.21 в 08:40
Свети великомъченик Георги Победоносец

На 6 май почитаме свети Георги Победоносец

На 6 май православната църква почита паметта на свети великомъченик Георги Победоносец. "Той бил смел воин в редовете на славните римски полкове. Когато Диоклетиан и неговите съветници решили да обявят гонения на християните Георги бил вече готов да страда за Христа", каза отец Илия Симеонов. Християнският великомъченик Георги..

публикувано на 06.05.21 в 08:39

Снимката на 5 май 2021 година

Враца има нова атракция , на която се радват жителите на града и гостите. Ефектното видео шоу ще бъде прожектирано всеки ден до 8 май, от 21 часа, в обновеното водно огледало в парка зад паметника на Христо Ботев. Зелените коридори  в страната за ваксини срещу COVID-19  ще са отворени до 9 май . Информацията за временните имунизационни пунктове..

публикувано на 05.05.21 в 17:55

Представят план за развитието на Белоградчик

Публично обсъждане на Плана за интегрирано развитие на Община Белоградчик за периода 2021 - 2027 година ще се проведе на 12 май от 17:30 часа, в Младежки дом - Белоградчик, съобщават от общинската администрация. Поканени са представители на обществеността, на образователните институции, бизнеса, пенсионерите, институции на държавната администрация,..

публикувано на 05.05.21 в 14:15

Жена си набра букет от Градската градина във Видин

Цветята и най-вече лалетата в цветните площи на града често са обект на посегателство , съобщават от общинската администрация. Граждани са сигнализирали за такива случаи и са изпратили снимки, в които се вижда ясно как се късат цветовете и дори се крадат луковици.  Хилядите цветя, засадени в навечерието на пролетните празници - Лазаровден, Цветница и..

публикувано на 05.05.21 в 12:30

Възрастна жена пострада от газова бутилка

Инцидент с газова бутилка е причинил сериозни изгарания на възрастна жена. За това съобщават от полицията в Монтана. На 04 май в 08:47 часа екип на пожарната в Брусарци излиза на сигнал в село Буковец, за обгоряла по лицето и ръцете 96-годишна жена от газова бутилка. Предполагаемата причина за произшествието е небрежност - жената е правила кафе на..

публикувано на 05.05.21 в 11:58