Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нова социална услуга и актуализация на кметските заплати одобриха в община Ново село

Снимка: Радио ВИДИН

14 възрастни и деца в община Ново село ще са потребители на услугата "Асистентска подкрепа". Те ще бъдат обслужвани от 5-има асистенти. Разкриването на социалната услуга бе приета с пълно мнозинство на състоялото се днес заседание на Общинския съвет. Без коментари, само с изнасяне на положителното становище на съответната комисия бяха гласувани  предложението на кмета Георги Стоенелов за определяне на пасищата, мерите и ливадите за общо ползване и предложението на председателя на ОС Иво Вергилов  относно освобождаване на фирми и граждани от такса "Битови отпадъци" за 2021 г. 
За доработка бе върнат Отчета на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН). Мотивите на общинските съветници бяха, че документът е непълен във финансовата си част и не са направени анализ и изводи, които да залегнат в дейността през 2021 г. Секретарят на комисията отговори изчерпателно на всички поставени въпроси. Въпреки това отчетът не бе приет с 5 гласа "за", 5 "против" и 1 "въздържал се". 
След сериозни дебати съветниците приеха заплатата на кмета на община да остане 1700 лв., а на кметовете на кметства да се увеличи от 1040 лв. на 1140 лв. За предложението имаше 6 гласа "за", 4 "против" и 1 "въздържал се".
Вижте още

Снимката на 13 май 2021 година

Михаела Филева и Максим Ешкенази за първи път ще бъдат заедно на сцената на Симфониета Видин в концерта "Поп музика и класика". Под диригентството на маестро Ешкенази, Михаела Филева ще изпълни най-големите си хитове. Поради големия зрителски интерес, тази вечер са предвидени два концерта на Михаела Филева, Максим Ешкенази и Симфониета Видин. На..

публикувано на 13.05.21 в 18:00

Пренасочват ТИР-овете на "Дунав мост-2" заради струпване

Поради струпване на тежкотоварни автомобили над 12 тона в района на "Дунав мост-2" Видин - Калафат,  те ще се пренасочват за изчакване на общински път 10010 (бившия Ферибот), след което ще бъдат пропускани от Гранична полиция към път I-1 /Е-79/ и "Дунав мост-2" - съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Всички граждани и транспортни фирми..

публикувано на 13.05.21 в 17:55

Обсъдиха Плана за интегрирано развитие на община Белоградчик

Обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на община Белоградчик за периода 2021 – 2027 г. се проведе в голямата зала на Младежкия дом, съобщават от местната администрация.  Поканени бяха представители на обществеността, на образователните институции, бизнеса, пенсионерите, институции на държавната администрация, здравеопазването...

публикувано на 13.05.21 в 16:27

Утвърдиха програмата на Ботеви дни 2021

Регионален поход от Козлодуй до Околчица, с участие на ученици и поклонници от областта, ще замести традиционния поход по стъпките на Ботевата чета, който тази година трябваше да се проведе за 75-и път, но заради пандемията от COVID-19 беше отложен. Предложението все пак да има подобна инициатива в "Ботеви дни" е направено от врачанския кмет Калин..

публикувано на 13.05.21 в 15:22
охлюви

В 27 пункта в Монтанско и Видинско изкупуват охлюви

На територията на РИОСВ - Монтана са регистрирани 27 пункта за изкупуване и търговия на градински и лозов охлюв. От тях 22 пункта са на територията на област Монтана и 5 пункта на територията на област Видин. Периодът за събиране и изкупуване на живи охлюви за търговски цели или фермено отглеждане вече стартира и ще продължи до 30 юни 2021 г...

публикувано на 13.05.21 в 14:47

Безплатни очни прегледи във Видин

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни ще се проведат във Видин, съобщават от общинска администрация. Те се организират в рамките на инициативата "Зрението е всичко! Прегледай се!". Националната скринингова кампания е на Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България. Мобилният очен кабинет ще бъде във Видин на 28..

публикувано на 13.05.21 в 14:24

Асфалтират улици и междублокови пространства във Видин през юни

През юни започва асфалтирането в Община Видин , съобщават от местната управа.  Около 2 500 000 лв. са средствата , които ще се вложат в планираните ремонтни дейности по уличната инфраструктура.  "Общината, като публична обществена структура, трябва да спазва Закона за обществените поръчки, тоест трябва да минат всички необходими процедури. Ние сме..

публикувано на 13.05.21 в 14:18