Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Кметът на Ново село води дело за намаляването на заплатата му

Снимка: Радио ВИДИН

Общо 14 дела  е завел кметът на община Ново село срещу председателя на Общинския съвет и срещу отделни съветници. Едно от делата е срещу намаляването на заплатата му. Противопоставянето на председателя на Общинския съвет в Ново село - Иво Вергилов и на част от общинските съветници срещу всичките ми инициативи, вреди на работата на общинската администрация и потърпевши в тази война са жителите на общината. Това каза кмета Георги Стоенелов и даде конкретен пример за това:

"Населението вече почва да се дразни, да скача. Може ли цяла 2020 година нищо да не направиш в общината. И все се съдиме за глупости. Съдиме се за това, че не искам да направя ремонт на черквата в Ясен. Какъв съм аз, за да направя ремонт на черквата в Ясен. И не е за 10 хиляди, а за 50-60 хиляди плюс 8 хиляди, за да изготвя проект за ремонт. Откъде на къде ще ми разпорежда Общинския съвет да го правя това. От друга страна, друг общински съветник ми разпорежда да асфалтирам три улици в едно от населените места. Добре, да ги асфалтира, аз не му преча. Само че те просто не знаят, че каквото и да стане в тая община, трябва да мине през кмета. Това е лицето, което сключва договори, което организира работата и т.н. Може ли през юли месец да не приемат отчета за 2019 година? Та те не са били тогава общински съветници... Може ли да не приемат декември месец актуализация на бюджета? Може ли преди 2 години, да не приемат числеността на администрацията, така както съм предлагал аз, защото не е законно целесъобразна. И все едни такива..."

Делото по жалбата му относно решение на общинските съветници за намаляване на заплатата му до минимална ще се проведе на 11 февруари в Административен съд Видин. 

Вижте още

Снимката на 2 декември 2021 година

Започна монтирането на  коледната елха на централния площад във Видин  - тя ще светне на Никулден в 17:30 ч., а Дядо Коледа ще раздава подаръци на децата. Градският духов оркестър на Видин ще създаде настроение със своите изпълнения по време на събитието. Началото на празниците ще бъде ознаменувано и с красива заря.   От 6 декември ще отвори врати и..

публикувано на 02.12.21 в 18:10
Съдия д-р Вероника Бозова от Районен съд – Враца

Излезе от печат първата книга на съдия д-р Вероника Бозова

Специализираното издание е със заглавие „Съкратеното съдебно следствие в българския наказателен процес“ и е отпечатано от „Сиела“. Книгата е научна разработка на съдия Бозова за защита на докторската й степен по наказателно-процесуално право към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Изданието включва три глави, в които..

публикувано на 02.12.21 в 17:27

Условна присъда за шофьор на турски тир, убил млад мъж на пътя край Видин

Окръжният съд във Видин постанови условна присъда за шофьора на турски тир, който причини смъртта на 37-годишен мъж на пътя. Катастрофата става на осми март 2018 година на главния път Е 79 до разклона към село Ивановци. Товарният автомобил навлиза в насрещната лента и се блъска в микробус. На място загива шофьорът на микробуса Калоян..

публикувано на 02.12.21 в 16:22

Присъствено учат децата от начален етап в Зверино

Само за около една седмица всички малки ученици от  СУ "Свети Климент Охридски" в най-голямото мездренско село Зверино се завърнаха в клас и обучението им вече е само с присъствени занятия. От понеделник  в училище ще се завърнат  всички ученици, щ е продължат да се спазват както досега всички указания за обучение в епидемична обстановка,..

публикувано на 02.12.21 в 15:17

Коледно градче грейна на детска площадка във Видин

Детска площадка във Видин е превърната в коледно градче, светлините на което могат да се видят вечер. Украсата е подарък от фондация "Подкрепа за реализация" за децата. Площадката е до църквата "Св. Николай" и предишни години там са организирани коледни тържества, каза Юлита Петрова от екипа на фондацията: "Решихме да направим едно коледно..

публикувано на 02.12.21 в 14:52

Педиатър: Менингитът е сериозно заболяване, затова се препоръчват ваксини

Менингитът е доста сериозно заболяване, което обикновено се появява при малки деца и младежи до 20-годишна възраст. Това обясни д-р Емилия Елисеева , педиатър от Видин, по повод огнището на болестта в столична детска градина. По думите й, причините са бактериални и вирусни, като бактериалните са с по-бързо и тежко протичане, което може да има..

публикувано на 02.12.21 в 14:48

Млади хора дариха сушилня на старческия дом в Ново село

Двама млади хора, възпитаници на ГПЧЕ "Йордан Радичков"  Видин, Влади и Чудомир, и членове на младежката група на масонския орден "Дьо Моле Света София" подариха сушилня за дрехи на Центъра за настаняване от семеен тип за пълнолетни лица с деменция в Ново село.  Така бяха зарадвани живеещите  в старческия дом в Ново село. В предварителната..

публикувано на 02.12.21 в 14:30
Подкасти от БНР