Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Забавените ваксини няма да се отразят на плана за имунизация във Видин

Снимка: Радио Видин

Фактът, че тази сутрин заради лоши метеорологични условия не можаха да пристигнат около 17 500 дози от ваксината на “Пфайзер/Байонтех“, няма да се отрази на ваксинционния ни план. Имаме достатъчно ваксини, които са разпределени така, че да стигнат, каза  директорът на Регионална здравна инспекция Видин д-р Венцислав Владински:

"В момента в "Бул био", това е Националния център по заразни и паразитни болести, там също има резерв от ваксината на "Пфайзер/Байонтех", така че тия, които не са пристигнали, не може да повлияе на плана за изпълнение на ваксинацията. Самата държавна фирма разполага със собствено количество ваксина на "Пфайзер/Байонтех", която ни е разпределена всяка седмица. И за другата, и за по- другата седмица ще ни докарат от фирмата, с техните хладилни камиони, на минусови температури. На медицинския персонал лично аз съм докарал ваксина на "Пфайзер" от РЗИ Враца. Освен на тях, също така за имунизация на другите групи от втора фаза. Минаваме вече на трета фаза. Направени са списъците. Всички ще бъдат реимунизирани, които трябва. Другите за първи път се имунизират. Всичко върви по план, както трябва да бъде."
Вижте още

Персоналът в Дома за стари хора в Дреновец отговаря на изискванията за зелен сертификат

Зеленият сертификат от днес е задължителен за работещите в домовете за стари хора в страната. За повечето от служителите на дома в село Дреновец документът няма да е проблем, обясни кметът на община Ружинци Александър Александров : "Много от тях преболедуваха- персоналът, медицинските сестри и санитарките. Наскоро назначихме още работници по една..

публикувано на 21.10.21 в 11:28

Разкриха три престъпления при спецакция в Якимово

Полицейска акция за противодействие на конвенционалната престъпност е проведена на територията на Участъците Якимово и Медковец, съобщиха от полицията в Монтана. В хода на акцията са разкрити три престъпления-  кражба на животни и на дърва в с. Якимово и притежание на акцизни стоки без български акцизен бандерол в с. Комощица. Служителите на местния..

публикувано на 21.10.21 в 11:19

Онлайн обучение за учениците от три общини във Врачанско

Учениците в 3 общини във Врачанско ще се обучават онлайн заради огромния брой на заразени с коронавирус. Дистанционното обучение влиза в сила от понеделник, 25 октомври и беше разпоредена със заповед на директора на РЗИ д-р Орлин Димитров. Допълнителните противоепидемични мерки са в сила до 7 ноември. Здравните власти се позовават на големия..

публикувано на 21.10.21 в 10:02

Задържаха мъж от Димово за измама

С полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан 28-годишен жител на Димово, съобщиха от полицията във Видин. За мъжа има данни, че е извършил измама - престъпление по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс. На 10 октомври в село Бела той е въвел в заблуждение местна жителка, че ще й достави дърва за огрев, за което взел от жената 120 лева. По..

публикувано на 21.10.21 в 09:38

Неизвестен е унищожил половин декар индустриален коноп в Горна Кремена

В Районното управленеие на полицията в Мездра е получено съобщение от жител на Враца, регистриран като „Земеделски производител“ с издадени разрешителни от Министерство на земеделието, храните и горите за отглеждане на индустриален коноп на открито и закрито. Същият е заявил, че в с. Горна Кремена от двор на къща, стопанисван от него, неизвестно лице е..

публикувано на 21.10.21 в 09:35

97 са с COVID-19 за ден във Врачанско

През изминалото денонощие са регистрирани 97 нови случаи на заразени с ковид във Врачанско, съобщиха от регионалната здравна инспекция. Седмина от тях са били хоспитализирани в лечебни заведения. Стряскащ е фактът, че в болница е прието 10-годишно момиче от Враца, което заедно с две 18-годишни девойки от Софрониево и от областния град са..

публикувано на 21.10.21 в 09:18

Онлайн обучение за част от учениците във Видинска област

Учениците в 7 от 11-те общини на област Видин от днес преминават на обучение от разстояние в електронна среда. Това са Белоградчик, Бойница, Видин, Димово, Макреш, Ново село и Ружинци, където заболеваемостта е над 750 на 100 000 души от населението.  Дистанционното обучение ще е най-трудно за най-малките ученици, смята Илияна Младенова ,..

публикувано на 21.10.21 в 08:32