Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старшата на "Монтана" победи "Ботев ІІ" /Враца/

Снимка: Любо Андреев

Победа с 3:2 записа елитния юношиски тим до 19 години на "Монтана" срещу третодивизионния "Ботев ІІ" /Враца/. Приятелската среща се игра на терена с изкуствена настилка в парк "Огоста". Тя бе изгледана от президента на ПФК "Монтана" Румен Панайотов, старши треньорът Атанас Атанасов - Орела и спортният директор Атанас Джамбазки.

Момчетата на треньора Дилян Иванов доминираха на терена и поведоха с 3:0. След пас на Георги Манолиу в 30-та минута Румен Георгиев - Джако остана сам срещу вратаря на врачани и прати топката в мрежата му за 1:0. Пет по-късно Алекс Тодоров с глава засече центране от фаул и резултата стана 2:0. В 70-та Емил Петров направи аванса класически, след центриране от ляво на Антонио Антонов. В 74-та от фаул и в последствие от дузпа "Ботев ІІ" вкара две попадения, но за повече времето не стигна. Наставникът на старшата на "Монтана" Дилян Иванов остана доволен от успеха.

"Изключително съм доволен от представянето на момчетата. Всичко, което исках от тях го изпълниха на сто процента. Раздадоха се. Много ползотворна тренировка за мен.", сподели Дилян Иванов.

В четвъртък, от 13 часа, монтанци премат в приятелска среща третодивизионния "Дреновец".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Наближава крайният срок за заявки за участие във футболен турнир в Мездра

Наближава крайният срок за подаване на заявки за участие в XXII открит турнир по футбол на малки врати, организиран от Община Мездра, съобщават от местната управа.  Заявки за участие се приемат до 26 април (петък) в стая №304, ет. 3 на Община Мездра, при Жанета Маринова - ст. експерт "Спорт и младежки дейности". До тази дата водачите на отборите трябва..

публикувано на 16.04.24 в 14:29

Белоградчик събра българския елит в канадската борба

В Белоградчик се проведе 28-мото Държавно първенство по канадска борба за юноши, мъже, жени и ветерани.  В състезанието участваха най-добрите състезатели на България.  Победителите ще представляват България на Европейското първенство през месец май в Братислава, Словакия и на Световното първенство през месец август в Кишинев, Молдова. По..

публикувано на 15.04.24 в 15:04

Малките волейболисти от Монтана спечелиха турнир в Ловеч

Децата на ВК Монтана спечелиха турнира по мини - волейбол в Ловеч.  Момчетата на треньора Цветомир Цветанов записаха 6 победи от 6 мача, всичките с по 2:0 гейма.  Малките монтанци се наложиха над отборите на Осъм /Ловеч/, Раковски /Севлиево/ и Тетевен волей /Тетевен/.  "Искам да поздравя моите момчета за добрата игра. Мисля, че заслужено сме..

публикувано на 15.04.24 в 14:52

Боксьорите от Монтана със злато и бронз от Купа "България"

Златен и бронзов медал спечелиха бокьорите на СК Спарта /Монтана/ на държавното първенство за „Купа България" за ученици 13-14 годишни в Плевен.  Треньорът Доброслав Добрев – Додо разчита на 10 състезателя в 9 различни категории.  Светлин Иванов спечели златен медал в категория до 90 кг.  В първата си среща той победи противник от Благоевград с..

публикувано на 15.04.24 в 14:46

Успешен уикенд за футболистите от школата на Локомотив (Мездра)

Две победи,един равен и една загуба за момчетата от школата на "Локомотив" Мездра този уикенд. Най-малките футболист от Футбол 5  направиха страхотно завръщане срещу доста по-големите си съперници от ФК "Оряхово". След като изоставаха с 5:2, играчите проявиха характер и успяха да изравнят в последното полувреме за крайното 5:5. Попаденията..

публикувано на 15.04.24 в 14:40

Организират първи турнир по шах за купата на Община Ружинци

Първи общински турнир по шах за купата на Община Ружинци ще се проведе на 24 април . Състезанието, което се организира от Сдружение "Достоен живот 22", ще започне от 14:00 часа в салона на Народно читалище "Христо Ботев - 1926" - село Дреновец. Записването на участниците вече е започнало, обясни председателят на сдружението Николай Вецов , който..

публикувано на 15.04.24 в 09:53

5 медала за "Бъдин" от турнир по джудо в столицата

Видинският спортен клуб ”Бъдин” се завърна с 5 отличия от турнира по джудо "Фрезколиада" в София. Отлично представяне и затвърждаване на златните си медали от предишни състезания направиха Симона Стоянова в категория до 40 кг. и Нанси Николова при 22-килограмовите, на крачка от първото място останаха Виктория Любенова - до 52 кг., и Дари..

публикувано на 14.04.24 в 21:34