Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подаръци получиха децата от село Буковец

Средствата са от благотворителен базар

Снимка: Читалище "Просвета-1925", с. Буковец

Помагала и подаръци получиха децата от детската градина в село Буковец. Средствата са били събрани от коледен базар, организиран от местното читалище "Просвета-1925", съобщи Вероника Атанасова, секретар на институцията: 

"170 лева събрахме от коледния  базар, на 19-ти декември беше. Бяхме обявили, че средствата ще отидат за детската градина - за малки подаръчета за децата, предимно за тези, които са предучилищна, за помагала. Онзи ден ги закупихме. Чакаме директорката на детската градина, госпожа Стаменова, тя иска да присъства, когато ги подарим. Взехме водни бои, флумастери, моливи, тетрадки, пъзели, темперни бои, гумички, острилки, ножици, предимно неща, от които има нужда детската градина. Децата мисля, че са 12 по списък."   


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стогодишен юбилей отпразнува Любка Иванова от Станево

100-годишен юбилей отпразнува Любка Иванова от ломското село Станево . Поздравления и подаръци рожденичката получи от кмета на общината Цветан Петров , който уважи юбилея на баба Любка. Освен от градоначалника юбилярката получи поздравления и от  кмета на Станево Милен Милчов, както и от общинската дирекция „Социални дейности и програми за..

публикувано на 20.04.24 в 13:02

Фестивал "Занаяти и култура" се провежда във Видин

Двудневният фестивал "Занаяти и култура" стартира днес във Видин. Откриването се състоя в 11:00 часа във вътрешния двор на крепостта "Баба Вида". От двете страни на пешаходната алея до крепостта са разположени шатрите на занаятчии, кулинари и творци, които вземат участие в събитието. Освен жители на града, щандовете привличат и туристи: "Казвам..

публикувано на 20.04.24 в 12:56

Назначиха служебно РИК във Враца

Централната избирателна комисия определи състава на РИК във Враца, която ще проведе изборите за европейски и национален парламент на 9 юни. Това стана по служебен път, след като в неделя консултациите между политическите партии и коалиции, проведени при областния управител Надя Донкинска не дадоха резултат. За председател е определен юрист Лора..

публикувано на 20.04.24 в 10:05

Конкурс събира творби на тема "Спомени от детството"

Конкурс на тема "Спомени от детството" организира младежкият Интеракт клуб - Видин . Конкурсът е в три категории - рисунка, фотография и поезия, обясни председателят на Интеракт клуб Лора Лозанова : "Идеята за конкурса дойде от вицепрезидента на клуба Светлозара. Избрахме темата за детството, защото според нас е по-обширна и всеки я вижда по..

публикувано на 20.04.24 в 10:00

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус"

Днес в АЕЦ "Козлодуй" ще пристигне първата доставка на ядрено гориво от американската компания "Уестингхаус", предназначено за V блок. В посрещането на доставката ще се включи министърът на енергетиката Владимир Малинов, съобщиха от енергийното министерство и поясниха, че е поканен и министър-председателят Димитър Главчев.  В края на 2022 г.  атомната..

публикувано на 20.04.24 в 07:43

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45