Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Започна благоустрояване на паркове в Козлодуй и Гложене

Първата копка беше в присъствието на министър Аврамова

Снимка: Областна администрация- Враца

Започна благоустрояването на пространството около читалище "Христо Ботев" в град Козлодуй и обновяването на парка в центъра на село Гложене. Първата копка беше направена в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и областния управител на Враца Малина Николова. Дейностите се финансират по Програмата за развитие на селските райони  2014 – 2020 г.. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на близо 760 000 лв, съобщиха от областната администрация.


"Обликът на Козлодуй се променя всяка година към по-добро, гражданите му се радват на по-приветлива и красива градска среда. Това става благодарение на работата на местната власт и с подкрепата на правителството и програмите на ЕС. Освен спечелените от Общината проекти по различни програми на ЕС, от 2017 г. до момента с постановления на Министерски съвет на Козлодуй са отпуснати над 8,7 млн. лв. Сред по-знаковите проекти са ремонт на централния площад в града и ремонт на сградата на Народно читалище "Яким Деспотов" в село Гложене. В края на миналата година бяха отпуснати близо 1,3 млн. лв. за благоустрояване на ул. "Симеон Русков" в града. Северозападна България е приоритет за правителството и моя лична кауза. С реализацията на големите инфраструктурни обекти като пътя Ботевград – Видин, ще спомогнем за развитието на област Враца и целия регион и за привличането на още инвестиции", подчерта министър Петя Аврамова.


Строително-ремонтните дейности по проекта за реконструкция на парка на ул. "Христо Ботев" в град Козлодуй предвиждат изграждане на зона за отдих и места за почивка с озеленени и цветни площи, фонтан и детска площадка за игра на деца от 3 до 12 години. Планира се доизграждане и рехабилитация на съществуващия паркинг. Проектирана е автоматизирана подземна поливна система за зелените площи и цветната растителност. Вторият етап на проекта включва обновяване на парк в централната част на село Гложене, община Козлодуй.


Вижте още

Снимката на 21 юни 2021 година

Празника на града отбелязват днес в Монтана . Празничната програма започна с Утринно богослужение и Божествена Света литургия.  Монтана награди четирима почетни граждани . Най-възрастният е д-р Георги Георгиев. 56 зрелостници получиха днес дипломите си в СУ "Цар Симеон Велики" във Видин . Две пълни шестици на Държавните зрелостни..

публикувано на 21.06.21 в 18:05

Жена загина при падане от етаж на жилищен блок във Враца

Полицията във Враца разследва инцидент със смъртта на жена, паднала от висок етаж на жилищен блок. Инцидентът е от съботната вечер, а според близките на Свежа Кръстинова, тя е била бутната от 7-ия етаж на жилищна сграда, която се намира на ул. "Илия Кръстеняков" №16 в града.  Братът на 43-годишната жена Борислав се притеснява, че разследващите не..

публикувано на 21.06.21 в 16:51

Обучават медицински специалисти за работа с деца с диабет

Обучение на медицински специалисти за работа с деца с диабет започна във Видин. До края на септември медицински сестри и фелдшери от училища, детски ясли и градини ще получат базисни знания и умения, обясни д-р Наташа Янева от Българската асоциация по детска ендокринология, която е един от лекторите: "Как да се действа при спешни ситуации, за да..

публикувано на 21.06.21 в 16:00

Видин да стане свободна икономическа зона, предлага икономист

Икономистът Димитър Тадаръков предложи концепция за развитието на Видин като свободна икономическа зона за следващите 20 години. Предложението на професор Тадаръков беше представено на публично обсъждане в областния град. Предстои да бъде внесено и в Общинския съвет. Ако концепцията бъде приета, с местно решение ще бъде определена нова данъчна и..

публикувано на 21.06.21 в 15:55

Монтана награди четирима почетни граждани

С химна на Република България, в залата на Младежкия дом, започна тържествената сесия на Общинския съвет на Монтана.  Председателят на Общинския съвет инж. Иво Иванов приветства гостите и съветниците, а к метът Златко Живков благодари на съветниците за оказаното съдействие и неспиращата работа в условия на COVID-19.  Приветствия отправиха..

публикувано на 21.06.21 в 15:45

11 са отличниците от випуск 2021-ва в ПГ "Асен Златаров" Видин

11 са отличниците от общо 75 абитуриенти на випуск 2021-ва във видинската ПГ "Асен Златаров". Младите хора получиха днес официално своите дипломи за завършено средно образование, а т ържеството бе официално открито от директора на училището Мариета Георгиева . "На днешния ден се виждаме наистина като за последно, за да отбележим прекрасния..

публикувано на 21.06.21 в 14:29

Враца става младежка театрална сцена

Враца отново ще е домакин на Международния младежки театрален фестивал "Време". Форумът се провежда за 19-а поредна година, а негови организатори са Община Враца, Младежки дом - Враца и "Темп-арт".   Според директора на Младежкия дом Георги Врабчев проявата във Враца е "една от най-добрите Международни младежки фестивали, а врачанският е в топ 3 в..

публикувано на 21.06.21 в 14:15