Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Полицията засече незаконна сеч в две видински села

Снимка: Радио ВИДИН

Четирима мъже, транспортиращи с конски каруци немаркирани дърва без документи за произход, са засечени в землището на село Арчар през вчерашния ден, съобщават от ОДМВР-Видин.

Дървесината и каруците са иззети, а на нарушителите са съставени актове по Закона за горите. 

При извършена също през вчерашния ден проверка на частен адрес в с. Буковец полицаите установили един кубик акация без контролна горска марка и без документи. На стопанина е съставен акт по Закона за горите. 

По случаите в РУ-Видин са заведени пет преписки. 


Вижте още

Съдът остави в ареста обвиняем за грабеж в село Бело поле

Мярка за неотклонение "задържане под стража" наложи съдът на 30-годишния Б.С., който е привлечен в качеството на обвиняем за извършен от него грабеж на 84-годишната жителка на село Бело поле. Според  Териториално отделение – Белоградчик при Районна прокуратура – Видин  п рез нощта на 08.04.2021 г. обвиняемият проникнал в дома на жената и я..

публикувано на 13.04.21 в 17:18

В Кула засадиха 70 фиданки за ден

Залесяване с 60 фиданки липа и 10 планински лимон направиха доброволци от движение "Северозапазване"в град Кула.  Планинският лимон е засаден в двора на църквата "Свети Петър и Павел" и в началото на крепостта "Кастра мартис". Фиданките са от инициативата Гората.бг.,  съобщи за Радио Видин Наско Цанов от организацията: "Продължихме залесяването на..

публикувано на 13.04.21 в 16:30

Започна рекултивацията на общинското сметище в Димово

Първа копка за техническа рекултивация на общинското сметище за битови отпадъци направиха в Димово. С това беше даден старт на закриване на общинското сметище, което не отговаря на европейските изисквания, обясни кметът Светослав Славчев. "Това е по един проект, чрез Европейския фонд за регионално развитие, който от 2018 година се движи документално...

публикувано на 13.04.21 в 16:10

Започнаха спасителни археологически проучвания по трасето на скоростния път Мездра - Ботевград

Започнаха спасителни археологически проучвания на три обекта по трасето на скоростния път Е-79 в отсечката Мездра - Ботевград, който се изгражда в момента. Два от обектите се намират в землището на село Дърманци, а един - в землището на село Лютидол. Изпълнител на теренните проучвания е Националният археологически институт с музей при Българска..

публикувано на 13.04.21 в 15:00

Вероучение и социална кухня ще има в най-големия храм в Монтана

В храм "Свети Дух" в Монтана ще хранят учениците, които изучават вероучение, в с оциална кухня. Настоятелството на новата черква започна обзавеждането ѝ, съобщи отец Евгени Калайджиев: "С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил ние храмовото ръководство, настоятелството, с подкрепата на г-н Злати Живков,..

публикувано на 13.04.21 в 14:10

Цветни флагчета за празнично настроение във Видин

Над 8 километра разноцветни флагчета ще красят видинските паркове и ще създават настроение по празниците.  Поставянето на новата пролетна украса стартира тази сутрин от парк "Рова" при Стамбол капия.  Идеята е на художник дизайнера Юлия Матеева, съпруга на новия видински депутат от ГЕРБ Александър Матеев. "Проектът е заимстван от други..

публикувано на 13.04.21 в 14:00

Канабис, пистолет и боеприпаси иззеха полицаи при спец операция във Врачанско

На 12.04.2021 г., на територията на град Враца е проведена специализирана операция с цел противодействие на престъпления свързани с разпространение и притежание на наркотични вещества. След оперативно-следствени действия е извършена проверка на автомобил собственост  на 32-годишен мъж от същия град, където е намерена сгъвка с канабис. В апартамент..

публикувано на 13.04.21 в 11:17