Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учредиха конкурс в памет на Венци Станев

Автор:
Снимка: Радио ВИДИН




Новоучреденият конкурс в памет на Венцислав Станев, дългогодишен директор на видинското СУ "Цар Симеон Велики", озаглавен "Мечтите на Венци Станев", беше учреден от семейството му, със съдействието на Регионално управление на образованието, днес. 

Конкурсът ще е в две направления, каза съпругата му Нели Станева и благодари за подкрепата.

"В памет на Венци Станев, ние неговото семейство, решихме да организираме конкурс, който ще бъде ежегоден, като е предвиден за две възрастови групи. Първата е 16-19 годишни ученици, а втората е 8-10 годишни. За 16-19 годишните ученици конкурсът е в две направления: създаване на есе, а тазгодишната тема е "Мечтите не умират", второто направление на конкурса е математика. Малките ученици - от 8 до 10 години - за тях състезанието е по плуване. Това беше другата голяма мечта на Венци - завършващите ученици в неговото училище, в "Цар Симеон Велики" да завършват 4-ти клас, умеейки да плуват, защото той смяташе, и така е редно,  живеейки край голямата река, всяко едно дете да може да плува. Затова, ако първите два конкурса са за ученици от цялата област, то третият - по плуване - ще бъде само за учениците на "Цар Симеон Велики".

Началникът на РУО Видин Веселка Асенова, призова всички млади хора, желаещи да пишат есе или разказ и интересуващите се от математика да се включат. РУО Видин ще участва в подготовката на задачите, които ще бъдат по-скоро логически за решаване на казуси, в които човек трябва да мисли. 

Обявяването на победителите ще е на 11 май. 

Победителите в двата конкурса ще получат като награда посещение в европейските институции, заедно със учителят, който е бил техен ръководител, каза още Нели Станева. 

Всички подробности, относно конкурса, можете да откриете на специално създадения сайт



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 24 юли 2024 година

Уникални рокли с приказна визия ще представи на първото си самостоятелно ревю модният  дизайнер Иванка Найденова . Под мотото "Еклектика" авторката е събрала изцяло нови модели, ръчно рисувани, чрез прилагане на няколко японски текстилни техники.  Във видинския участък на река Дунав няма регламентирани плажове .  Авария по водопроводната мрежа..

публикувано на 24.07.24 в 17:55

Шахматни занимания в Мездра

Занимание, посветено на шахмата се проведе в рамките на инициативата  " Лято в библиотеката"  в  Мездра .  Специален гост в библиотеката към читалището бе  Данаил Димитров - историк и майстор по кореспондентски шах. Той разказа на малките читатели какви са правилата на шаха и какви са видовете шах. По време на заниманието децата играха под..

публикувано на 24.07.24 в 17:04

Песента "Нашият град" на група "Тангра" ще е новият химн на Белоградчик

Град Белоградчик ще има нов официален химн. Това ще бъде песента "Нашият град" на група "Тангра" , чиито клип е сниман в населеното място. Това каза за Радио Видин Боян Минков , кмет на община Белоградчик. "Направихме среща с част от музикантите от група "Тангра" и авторът на текста на песента - Александър Петров, който има и..

публикувано на 24.07.24 в 15:43

В петък заседават комисиите към Общински съвет- Кула

Всички постоянни комисии към Общинския съвет в Кула ще заседават едновременно на 26 юли /петък/ по 8 точки. Ще бъде разгледана докладна записка, внесена от кмета на общината - Владимир Владимиров , относно включване на СУ „Васил Левски" – гр. Кула в Списъка на средищните детски градини и училища за учебната 2024/2025 г. Съветниците ще..

публикувано на 24.07.24 в 13:55

Деца от Видин учиха как да пазят гората

Деца от  детска градина "Славейче " във Видин учиха как да пазят гората и нейните обитатели. Откритият урок се проведе със съдействието на Р егионалната дирекция по горите в Берковица ,  Държавно горско стопанство Видин и Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин.  Под формата на игра децата се запознаха с дивите..

публикувано на 24.07.24 в 13:36

Чужденец причини катастрофа на Петрохан и избяга

Водач, причинил ПТП с материални щети в прохода „Петрохан" и напуснал местопроизшествието, е установен и санкциониран със съдействието на служители на РУ Костинброд, съобщават от ОД на МВР-Монтана.  Сигнал за катастрофа в Петроханския проход е получен около 16 часа вчера, но  единият водач е напуснал и продължил движението си в посока град София...

публикувано на 24.07.24 в 12:23

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" ще се проведе в село Слатина

Фолклорен фестивал "Да съхраним българското" и 12-та поред земляческа среща ще се проведат на 27-ми юли (събота) в село Слатина , община Берковица. Организатори са кметството в Слатина, местното читалище  "Христо Ботев" и Община Берковица.  Фестивалът се провежда за втора поредна година и в него ще участват 160 танцьори, каза за Радио..

публикувано на 24.07.24 в 11:16