Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Младежи от Вършец даряват абитуриентските си тоалети

3
Фабиана с абитуриентската си рокля
Снимка: личен архив
Фабиана Върбанова и Петър Апостолов даряват своите абитуриентски тоалети на зрелостници,  които са в затруднено финансово положение. 

Фабиана и Петър  са съученици, които преди една година  завършват 12 клас в СУ "Иван Вазов" Вършец.


Днес е Фабиана Върбанова е студентка в УНСС Специалност Философия".


Тя иска нейната абитуриентска рокля да внесе радост и усмивки на момичето, което ще я облече. Условието е роклята да се използва за бала и след това да се предаде на следваща абитуриентка:


 "Идеята ми дойде от там, че се сетих за еуфорията, която изпитвах около бала си...Роклята ми е изцяло по мой дизайн.. Искам да направя празника на някое момиче приказен...Да й помогна да заблести..С  мен се свързаха много хора...С мен се свърза една жена, която ще ме свърже с момиче от сиропиталище, ...Надявам се много хора да започнат да даряват играчки, и др....Даването на много пари за рокля е напълно излишно, важно е излъчването , важно е как се чувстваш ти.....

Петър Апостолов е студент "Дентална медицина" в Медицински университет София. Решението да дари своя костюм на абитуриент, взима още преди година:

Петър Апостолов с абитуриентския си костюм
 " За мен балът беше нещо изключително важно...Идеята да даря костюма дойде още миналата година, защото знам, че има хора, които чакат този ден, но нямат финансовата възможност да си го купят...Защо да не даря костюма си, той стои в един калъф за дрехи  и не се ползва, а така мога да зарадвам някое момче...Балът винаги е важен, но всеки чака този бал и е хубаво да бъдеш с най-хубавите възможно дрехи...Костюмът си върви в пълен комплект..Изобщо не знам как ще избера само един от желаещите...Трябва да бъдем добри не само по Коледа.."
 

Галерия

Вижте още
Мария Гошкина

Момиче от Берковица ще участва в кинопродукция

Мария Гошкина, която е ученичка в 11. клас на Лесотехническата професионална гимназия в Берковица, спечели кастинг за нова кинопродукция и подписа договор  с Агенцията за подбор на кадри.  Младото момиче се състезава със 160 кандидати за роля в кинопродукцията "Истински рими" и е одобрена заедно с  още двама участници, разказа тя за Радио Видин :..

публикувано на 02.03.21 в 14:05

Д-р Недялка Великова: Колкото по-рано се постави диагнозата, толкова по-добра е прогнозата за пациента

Профилактичните прегледи са изключително важни за ранно откриване на онкологичните заболявания. Колкото по-рано се постави диагнозата, толкова по-добра е прогнозата и повече са възможностите за лечение, каза в предаването "Направление здраве"  д-р Недялка Великова, специалист по лъчелечение, чиито  клинични интереси са в областта на рака на..

публикувано на 02.03.21 в 11:08

Огнян Първулов: Останахме близо до хората, въпреки че годината беше дигитална

На 1 март 2021 година Радио Видин празнува 12 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Това е един празник не..

публикувано на 01.03.21 в 17:34

Заведенията за хранене и развлечения отварят от днес

Заведенията за хранене и развлечения от днес възобновяват дейността си. Те могат да работят между 6 и 23 ч. на 50% от капацитета си. Изискванията към обектите, които ще отворят днес, са да използват не повече от половината от капацитета си при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска от персонала. Работата си..

обновено на 01.03.21 в 17:15

Отбелязваме Международния ден на гражданската защита

На 1 март отбелязваме Международния ден на гражданската защита. Навършват се 49 години от създаването, през 1972 година и приемането на устава на Международната организация за гражданска защита.  В България "Гражданска защита" е държавна служба за защита на цивилното население, материалните и културните ценности на страната при бедствия, аварии,..

публикувано на 01.03.21 в 11:00

Радио Видин отвътре

Точно в 12 часа преди 12 години беше прерязана лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, с едмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.  По официалната статистика медията е една от най-слушаните..

публикувано на 01.03.21 в 10:45

"Неделник" от 28 февруари 2021 година

"Неделник" брой 350 идва при вас с настроение. Можете да научите за подготовката на Миланово Рън с мартеница . Едно събитие, което се случи през днешният ден. Следва една история с Георги Костодинов - Гогата и новата му книга. Гостуват ни и самодейци. Ина Игнатова от Раковица и Мариана Димитрова от Неговановци ни разказват интересни неща...

публикувано на 28.02.21 в 18:46