Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 122 000 къса цигари са задържани през миналата седмица на Дунав мост 2

Снимка: АМ

122 400 къса (6120 кутии) цигари са задържали митнически служители от ГКПП Дунав мост Видин – Калафат при няколко проверки в рамките на изминалата седмица, съобщават от Агенция "Митници".

 В периода 13 – 20 февруари 2021 г. митническите служители пресекли пет опита за пренасяне на цигари с български бандерол в нарушение на Закона за акцизите и данъчните складове.

В неделя (20 февруари) митническите служители открили 940 кутии (18 800 къса) в куфар и два чувала, превозвани с микробус. Ден по-рано (19 февруари) 1200 кутии (24 000 къса) са намерени укрити в товарното помещение на камион. На 18 февруари шофьор на лек автомобил и трима пътници правят опит да пренесат в личния си багаж 1000 кутии (20 000 къса), а същия ден друг пътуващ към Западна Европа български гражданин укрил в кухина в калника на лекия си автомобил 260 кутии (5200 къса) тютюневи изделия.

Най-голямото задържано количество за периода е  на 13 февруари -  2720 кутии (54 400 къса) цигари, които митническите инспектори са открили при проверка на микробус, пътуващ с шофьор, пътник и техния личен багаж. Цигарите са открити между личните вещи на шофьора, който признал, че са негови.

Всички иззети цигари са облепени с български акцизен бандерол и представляват марки и разновидности предлагани на българския пазар. Във всички случаи превозните средства са пътували към различни държави от Западна Европа. Тъй като за превозваните тютюневи изделия не са представени опростени придружителни документи, съгласно изискванията на ЗАДС, цигарите са иззети, а на нарушителите са съставени актове.

*снимката е илюстративна


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Снимката е илюстративна

Полицията откри иманярски находки в частен дом в Монтанско

Множество старинни предмети – монети, накити и печати с белези на културно-исторически ценности, както и техника за дълбочинно изследване на земните пластове са иззети при специализирана полицейска операция на служителите на сектор „Културно-исторически ценности", ГД „Национална полиция" и ОДМВР-Монтана. Ценностите са намерени при проверка на частен..

публикувано на 25.04.24 в 12:29

Общинският съвет в Кула ще заседава днес

Общинският съвет в Кула ще заседава днес от 16:00 часа в салона на Община Кула. Дневният ред на съветниците включва 7 точки. Съветниците ще разгледат предложение от д-р Димитър Цанков, председател на Общински съвет - Кула, за предоставяне на имотите – полски пътища, включени в заповеди на Директора на ОД „Земеделие" – Видин за стопанската 2023-2024 г...

публикувано на 25.04.24 в 12:10

Първолаци учиха сред природата в Белоградчик

Служители на Държавно горско стопанство Белоградчик проведоха поредния си урок по Горска педагогика. Този път образователните занимания се състояха с групата „Аз, природата и света“ от 1-ви клас на НУ „Васил Левски“ с ръководител Офелия Пантева. Урокът беше в градския парк, за да могат децата максимално да усетят природата, да разгледат дърветата,..

публикувано на 25.04.24 в 11:17

Концерт в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми в Козлодуй

Писателката Цветелина Цветкова, читалищни и училищни състави излизат на една сцена в благотворителен концерт, организиран от Фондация "Искам бебе" в Козлодуй. Целта е да бъдат подкрепени двойки с репродуктивни проблеми от града, обясни координаторът на организацията за Северозападна България Здравка Гергова: "Хората, които ще бъдат подпомогнати, ще..

публикувано на 25.04.24 в 11:03
Снимката е илюстративна

Задържан е 31-годишен рецидивист, разбил и ограбил 7 коли във Враца

31-годишен мъж от Враца е задържан за поредица кражби от леки автомобили, съобщиха от полицията. Според разследването, в периода от 6 февруари до 23 март задържаният е разбил стъклата на 7 коли и е извършил кражба на пари и вещи от тях. Той е криминално проявен, осъждан за грабеж, кражби и притежание на наркотични вещества. Задържан е в Районното..

публикувано на 25.04.24 в 10:06

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млн. лева

Във Вършец строят физкултурен салон за 2 млв. лева. Училище „Иван Вазов" е единственото в област Монтана, което ще има нов салон. Средствата се отпускат по Националната програма „Изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавни и общински училища", финансирана от просветното министерство. 540 ученици се обучават в СУ..

публикувано на 25.04.24 в 09:44

Административният съд в Монтана отмени решение на ОИК - Вълчедръм

Административният съд в Монтана  отмени решението на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм от 6 април, с което е отказано предсрочно прекратяване на правомощията на кмета на общината Иван Барзин.   Той е уличен от КПКОНПИ (Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество) в конфликт на интереси, за..

публикувано на 25.04.24 в 08:35