Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намаляват пейките в Крайдунавския парк във Видин

5
крайдунавски парк Видин
Снимка: радио Видин



Намалява броят на пейките в Крайдунавския парк по централната алея, което е обезпокоително - алармира виннчанката Теодора Минкова:

 "Като излизаме по главната алея в парка прави впечатление, че доста пейки липсват, не се знае къде са, някои са пренесени по страничните алеи, това ни притеснява, все пак пейките се ползват...Би трябвало градската градина да се охранява... Това е отскоро, поне 7-8 пейки ги няма...Досега не сме подавали сигнал... Ако така го оставим така, то няма да остане нито една по тая логика, все пак те са на всички нас.  Ако от двора ни изчезне нещо, ще ни направи впечатление. хорат аси мислят, че като е общинско, не е наше, а това не е така."

крайдунавски парк Видин
 Направихме анкета сред видинчани:


 " Да, прави впечатление, че не са на мястото си, но за това си има охрана към съвета, която не си върши работата....През деня поне двама човека трябва да има, само се преместват, не са откраднати...Ами, да, отдавна се разредиха, ама за какво ги местят, виждам от време на време охрана..Честно казано не забелязвам, иначе се чупят...не сме забелязали, би трябвало да са застопорени.."
 

Обърнахме се към  община Видин с въпроси за това какво ще бъде предприето за възстановяване на изчезналите пейки и за поставянето им на старите места. Очакваме отговор.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Чудното в чудесата на Божия Син

В седмата неделя след Петдесетница,  Църквата насочва нашето внимание към безспирните и безгранични Божии милости, благодеянията и чудесата, които Бог ни изпраща и дарява. "Велик е нашият Бог, който твори чудеса; и никога разказите за неговите чудеса нямат свършване. Няма очи, които да са видели всички тези чудеса; нито има език,..

публикувано на 11.08.24 в 08:00

Нова организация в Мездра подкрепя младото поколение в града

Нова младежка организация е сформирана в Мездра . "БУМ" ("Будни Устремени Мездренчани")   е екип от млади и амбициозни хора с различни професии. Един от основатели на "БУМ" е Цветослава Тодорова. Тя живее в китно село близо до град Мездра. Завършила е бакалавър "Книгоиздаване" във Факултета по журналистика и масова комуникация при Софийския..

публикувано на 09.08.24 в 14:35

Операта "Медея" оживява сред Белоградчишките скали 

Операта "Медея" от Луиджи Керубини ще бъде представена на сцената на фестивала "Опера на върховете - Белоградчишки скали" . Премиерата ѝ бе в края на февруари на сцената на Софийската опера и балет. В Белоградчик предстоят два спектакъла - днес, 9 август и утре. Тази вечер публиката ще може да види като Медея родената във Видин оперна певица..

публикувано на 09.08.24 в 11:20

Отбелязваме Световния ден на любителите на книгата

9 август е Световният ден на любителите на книгата . Всяка година на тази дата чрез различни инициативи множество държави по света насърчават любовта към четенето. Книгата е източник на знание, редовното четене обогатява нашия речник и подобрява езиковите ни умения. Днешният ден е повод да ви срещнем с писателя и общественик от Монтана  Мартен..

публикувано на 09.08.24 в 11:00

Феста на диджеите-ветерани започва във Видин

Classic Telegrafa DJ Fest  започва днес във Видин. Тазгодишното издание на фест с диджеите-ветерани е 15-то и ще продължи до11 август. В    продължение на четири вечери ще звучат вечните хитове на 80-те и 90-те години на ХХ век.  Създател на събитието е телевизионният водещ и диджей Васко Громков, който гостува в студиото на Радио Видин...

публикувано на 08.08.24 в 17:50

Реконструкцията на основния довеждащ водопровод на Видин е към своя край

Реконструкцията на основния довеждащ водопровод на Видин от помпена станция "Сланотрън" скоро ще приключи. Това е един от най-важните инфраструктурни проекти във водоснабдяването в област Видин за последните 40 години. Старите и силно корозирали стоманени тръби на близо 15-километрово трасе са заменени с нови. Линейната част на реконструкцията е..

публикувано на 08.08.24 в 15:50

Празник на малината ще се проведе в Берковския Балкан

Традиционния празник на малината организират през почивните дни в Берковския Балкан. От 9-и до 11 август за посетителите са предвидени множество мероприятия - туристически походи, беседи, музикална програма с много веселие и др. Организатори на празничните дни, които ще се проведат на почивната зона на Ком, са Община Берковица и местното дружество..

публикувано на 08.08.24 в 13:59