Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хора от Видин получиха трудови договори

Снимка: Радио ВИДИН

15 човека от уязвими групи получиха днес трудови договори от кмета на община Видин Цветан Ценков. Те са преминали курс на обучение и ще бъдат ангажирани по проект "Заедно за по-добър живот" до края на 2021 година, каза зам.-кметът Борислава Борисова.

"Проекта е 24 месеца предвиден, но предвид епидемичната обстановка и нeвъзможността да обучаваме деца с риск от отпадане на училище и на деца, чиито първия език майчин не е българският, това наложи удължаването на проекта... Това увеличи и финансовата стойност на проекта и той вече възлиза на 988 038 лв."

Хората, които получиха трудови договори, не скриха своята радост.

"Естествено, дълги години не сме на работа, работа значи много за нас... Това чакаме работа." 

Проекта се изпълнява по ОП "Развитие на човешките ресурси" и ОП "Наука и образование за интелигентен растеж".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Враца отбеляза годишнината от Съединението

Церемонията по случай 139-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия се проведе пред паметника на загиналите във войните за национално обединение. В приветственото си слово заместник-кметът Петя Долапчиева поздрави присъстващите,  съобщиха от общинската управа. От името на кмета Каменов и припомни,  че „Съединението е урок..

публикувано на 06.09.24 в 15:12

В Ружинци започва фолклорен събор

В Ружинци днес започва осмото издание на събора "Традиция и фолклор". Събитията от програмата ще са в продължение на три дни. Готови сме да посрещнем гостите си, отбеляза кметът на общината Александър Александров: "Всичко е подготвено като обстановка. Участниците са ясни - 69 организации, с 977 участника. За първи път са толкова много, близо..

публикувано на 06.09.24 в 09:38

Извънредно ще пръскат срещу комари в Монтана

Да се извърши извънредна обработка срещу комари в област Монтана разпореди Регионалната здравна инспекция. Причината е регистрираните три случая на западно нилска треска в страната. Кметовете на 11-те общини в област Монтана са информирани, че трябва да извършат извънредна обработка срещу комари на територията на населените им места. Въпреки, че..

публикувано на 06.09.24 в 08:41

Рекултивират две клетки на депото за отпадъци във Враца

Предстои рекултивацията на две клетки в депото за битови отпадъци във Враца, съобщиха от общинската управа.  Над 27 000 квадратни метра от депото за битови отпадъци ще се превърнат в зелени площи.  Дейностите ще се реализират в рамките на одобрен проект на местната администрация за рекултивация на Клетка 1.1. и Клетка 1.2. в Регионалното депо за..

публикувано на 06.09.24 в 08:36

Празнуваме 139 години от Съединението на България

На 6 септември празнуваме 139 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Денят се отбелязва с решение на Народното събрание от 18 февруари 1998 г.  По силата на Берлинския договор от България е разделена на Източна Румелия, която  остава в пределите на Османската империя и Княжество България.  На 6 септември 1885 г. българските..

публикувано на 06.09.24 в 07:48

Снимката на 5 септември 2024

От днес започна проверка на НАП и ДАНС във връзка с проблема с буферните паркинги за тежкотоварни автомобили, съобщиха от правителствената информационна служба. Заради напрежението по границите, премиерът Димитър Главчев свика спешна среща в Министерския съвет.  За спешни и твърди мерки за справяне с нарастващия брой на инцидентите с..

публикувано на 05.09.24 в 18:00
Видинска митрополия

Започна процедура за избор на нов Видински митрополит

Стартира процедура за избор на нов владика на Видинска митрополия. Решението бе взето на днешния Епархийски съвет във Видин. Съгласно устава на Българската православна църква Епархийският съвет отправя искане до Светия синод за изготвяне на листа с епископи, които да участват в избора за нов Видински митрополит.  На 10 септември Синодът трябва..

публикувано на 05.09.24 в 17:38