Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От 1 март се разрешават посещенията в заведения за хранене и развлечения

Снимка: Полина Тодорова

От 1 март, между 06:00 ч. и 23:00 ч., се разрешават посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на дискотеки - бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, които ще отворят от 1 април. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със своя заповед, издадена снощи. 

Изискванията към обектите, които ще отворят на 1 март, са да използват не повече от 50% от капацитета си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска за лице от персонала.

Вижте още

Ученичка от Ново село е единствената в страната държала трета матура

Емили Савова от видинското Ново село е единствената ученичка в страната, която се е явила доброволно на трета матура по испански език. Тя и още трима нейни съученици  получиха днес д ипломи за завършено средно образование и свидетелство за професионална квалификация "куриер".   Общият успех от матурата по български език е 4,10, което се..

публикувано на 22.06.21 в 11:42

Мъж от Клисурица наруши карантината си

43-годишен жител на село Клисурица, община Монтана е нарушил наложена домашна карантина, съобщават от полицията в Монтана. Провинението е от вчера следобед и е установено от служители на Участък "Огоста". При извършена проверка нарушителя не е открит на своят адрес. В телефонен разговор той заявил, че в момента се намира в хотел в град Монтана. За..

публикувано на 22.06.21 в 11:23

Музикален салон посветен на Бетовен ще се проведе във Видин

Музикален салон посветен на 250 години от рождението на Лудвиг ван Бетовен - eдин от най-разпознаваемите и влиятелни композитори, живели някога, организира Народно читалище "Цвят 1870" Видин . "Идеята ни беше да го направим през декември миналата година, но положението не позволяваше. В един момент, като ни отвориха решихме, че няма да се откажем. Ще..

публикувано на 22.06.21 в 11:19

Еднакъв брой оздравели и новозаразени с COVID-19 във Видинско

Още 3-ма души положителни за коронавирус са оздравели в област Видин през последното денонощие. Според данни на Регионалната здравна инспекция са регистрирани 3 положителни проби за COVID-19. Активните случаи в областта са 31. Регистриран е 1 смъртен случай, на жена на 77 г., която е била хоспитализирана във видинската болница.  Потвърдените от..

публикувано на 22.06.21 в 10:59

Премиерът Стефан Янев пристига в Лом

Министър-председателят Стефан Янев ще посети днес Лом. Визитата е във връзка с усложнената обстановка след поройните валежи през последните дни и ще се състои около около 15:30 часа. Премиерът лично ще се запознае и ще извърши оглед на пораженията, които поройният дъжд е нанесъл на асфалтовата настилка на ул. "Добруджа", както и на други пътни..

публикувано на 22.06.21 в 10:42
*Снимката е илюстративна

Задържаха обирджиите на къщи в село Бояново

Разкрити и задържани са извършителите на кражби от частни имоти в село Бояново , обрани  през март , съобщават от полицията във Видин.  В хода на проведеното разследване криминалистите са установили авторите на обирите - четирима видинчани, двама от тях криминално проявени. Част от откраднатите вещи са намерени и иззети по надлежния ред. Вчера,..

публикувано на 22.06.21 в 10:40

Второ място на национална олимпиада за математик от Видин

Успешно представяне на олимпиадата по английски език за Радослав Попов от Видинската ППМГ “Екзарх Антим I".  Ученикът на преподавателя Жени Асенова  се класира втори в групата на десетокласниците, като една точка не  му достигна за първото място в престижната надпревара на Министерството на образованието и науката.  През тази година..

публикувано на 22.06.21 в 09:45