Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Огнян Първулов: Останахме близо до хората, въпреки че годината беше дигитална

Снимка: Радио ВИДИН


На 1 март 2021 година Радио Видин празнува 12 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната.

Това е един празник не само за хората, които правят Радио ВИДИН, каза директорът Огнян Първулов и подчерта трудната година, през която премина екипа на любимото ви радио.

"Ние го правим за вас, нашите слушатели. Това е общ празник. Годината беше много странна. Миналата бяхме предвидили всенародни празници, както винаги сме правили - заедно със слушателите, жителите на града, гостите на Видин. На мен лично ми липсва прекият контакт - ние обичаме да ходим до хората, ние сме близо до тях. Правим изнесени студия, срещаме се с нашите слушатели, задаваме въпроси и търсим отговори. Тази година беше по-дигитална, телефонна, но ние останахме на ниво. Успяхме да останем до слушатели. Искам да се върнем към нормалния живот. 

Огнян Първулов се върна и в първите дни на Радиото:

"Когато влязох за първи път, имаше една сграда в ремонт. Постепенно вдъхнахме душа, всички хора тук. Това се усеща. Важно е да работиш с душа и сърце. С усмивка, да влагаш емоция, частица от себе си, нещата се получават".

Да си върнем нормалността е голямото желание за Радио ВИДИН.

"Искаме да сме на място. От София не могат да видят какво е в Ново село или в Белоградчик. Ако не отидем ние, никой няма да го види. Нашата роля е много важна, ние трябва да сме там. Приемат ни радушно, това искам да направим. Ще направим нещата още по-добре".
Какво още каза директорът на Радио ВИДИН, чуйте в звуковия файл.


Вижте още

Радио ВИДИН празнува със своите слушатели

На 1 март Радио ВИДИН празнува рожден ден. 12 години се радваме на вашата подкрепа, уважаеми слушатели, и верни на обещанието, което дадохме още в началото, оставаме близо до вас. Споделихме и днешния празник и търсим вашата оценка за нашия труд.  По пътя за Кула, на едно кръстовище след село Новоселци е вила "Пчела". Там живее Григорчо Любенов,..

публикувано на 01.03.21 в 15:19

Радио Видин отвътре

Точно в 12 часа преди 12 години беше прерязана лентата на технологичния и студиен комплекс на Радио ВИДИН. За тези 12 години, с едмата регионална радиостанция на Българското национално радио, която стартира с 6-часова самостоятелна програма, вече има своя 24- часова програма.  По официалната статистика медията е една от най-слушаните..

публикувано на 01.03.21 в 10:45

Слушатели, приятели и колеги поздравиха Радио Видин

11 години в ефира на Българския Северозапад отбеляза Радио Видин. Въпреки отложения концерт на "Виво Монтана", с който на централния площад във Видин трябваше да празнуваме с нашите слушатели, десетки приятели на медията дойдоха в Радиото, за да поздравят водещите на любимите си предавания . Генералният директор на БНР Андон Балтаков..

публикувано на 02.03.20 в 08:25

Радио Видин - 11 години в ефира на Северозапада

На 1 март 2020 година Радио Видин празнува 11 години в ефира на Българския Северозапад. Седмата регионална радиостанция на Българското национално радио стартира на 1 март 2009 година с 6-часова самостоятелна програма. Днес Радио Видин прави 24-часова самостоятелна програма и е една от най-слушаните радиостанции в страната. Всяка година е все..

публикувано на 01.03.20 в 07:31

Александър Велев за хубавите моменти в радиото и в живота

  Генералният директор на Българското национално радио гостува в предаването "Пица на парче" на Радио Видин. Той представи визията си за бъдещето на обществената медия и изрази надеждите си, че в близко бъдеще дефиницията за мисията на обществените медии ще бъде определена ясно така, че тя да е актуална към настоящото време. "Българското..

публикувано на 02.03.19 в 13:06

Радио Видин със своя песен на рождения си ден

На 10- ия си рожден ден радио Видин се сдоби със своя песен. Автор на текста, музиката и аранжимента е редакторът Пламен Коцев , а песента се изпълнява от младата и талантлива Габриела Ничева , която е само на 17 години, но вече има солиден опит на музикалната сцена, представяйки се доста успешно в един от телевизионните музикални формати...

публикувано на 01.03.19 в 12:36

Огнян Първулов, директор на Радио ВИДИН: Хората от Северозапада ни слушат, защото и ние ги слушаме

Директорът на Радио ВИДИН Огнян Първулов гостува в сутрешния блок "Посоките на делника" по случай десетият рожден ден на нашата медия: "Нашата цел е да бъдем близо до хората, какъвто е и нашият слоган. Обиколили сме всяко едно местенце, всяко едно село, всеки град в региона. Срещаме се с хората, напипваме техния пулс. Процесът е взаимен -..

публикувано на 01.03.19 в 11:15