Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Търсят пари за ремонт на читалищния салон в Руска Бела

Снимка: Колаж Радио Видин

Кампания за набиране на средства и материали за извършване на неотложни ремонтни дейности, започнаха в мездренското село Руска Бела. Инициативата е свързана с рушащия се салон в сградата на читалището и липсата на средства за ремонтирането му. Кампанията е на кметството и местното читалище "Подем- Руска Бела 1928"Създаден е Инициативен комитет, а за да има прозрачност при разходването на средствата на страницата на читалището във Фейсбук ще бъде публикувана цялата информация. 


Салонът е единственото място, където се събират жителите на селото по всякакъв повод, затова инициаторите приканват  всички, които имат интерес да бъдат в помощ да се свържат с кметския наместник на селото Владимир Пенчев на тел.0878450246 или със секретар-библиотекаря на читалището Силвия Митова - 0885983285.

Вижте още

Задържаха мъжа, застрелял свой съселянин в Манастирище

Задържан е мъжът, барикадирал се в къщата си, след като е застрелял свой съселянин в Манастирище, община Хайредин. Той е изведен от специализиран полицейски екип, който е изпратен на място.  Стрелецът е имал стари сметки за уреждане с жертвата. Вероятно го е причакал, защото го е застрелял от засада – на пътя, докато мъжът карал колата си.  Засега..

публикувано на 22.04.21 в 17:36

Последни изяви от дългото четене в Мездра

Ученици от 11 клас на Професионална гимназия по механизация на селското стопанство Мездра се включиха в последния ден от инициативата "Маратон на четенето". Темата бе представена чрез верижно четене на популярното произведение на Христо Смирненски "Приказка за стълбата". Всеки един от младежите чете, а след това се изказваше в интересния дебат за..

публикувано на 22.04.21 в 17:23

Ученичка спечели голямата награда в екоконкурса "Старопрестолен Видин"

Победителите в традиционния екоконкурс "Старопрестолен Видин" бяха наградени на официална церемония, организирана от Туристическо дружество "Бонония" и Сдружение "Активно общество". Голямата награда "Златният рог" получи 12-класничката от езиковата гимназия Мария Вълчева . Тя участва в конкурса с есета на екологична тема.  "Доставя ми огромно..

публикувано на 22.04.21 в 17:13

Представиха план за градско възстановяване и развитие на Видин

Финалният доклад-отчет за изпълнението на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Видин за периода 2014-2020 бе представен на среща, инициирана от Община Видин. Списъкът на проектите и дейностите включва 67 проекта на стойност 77 027 500 лева, обясни Десислава Тодорова, зам.-кмет по "Европейски политики и инвестиции" в Община Видин:..

публикувано на 22.04.21 в 17:07

50 лева добавка към пенсиите и за май

Допълнителни 50 лева към пенсиите ще има и за месец май. Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, което се проведе днес чрез видеоконферентна връзка.  Средствата са в размер на 104 400 000 лева и ще бъдат изплатени на всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии. Допълнителната сума..

публикувано на 22.04.21 в 15:43

Деня на Земята отбелязаха във Враца

Балони с послания за опазване на планетата пуснаха млади еколози от детска градина "Детски свят" във Враца. Така децата и експерти към  дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан" отбелязаха Деня на Земята - 22 април.  Децата от II  и III група "Усмивки" показаха също как се изхвърлят разделно отпадъци и участваха в засаждането на две дръвчета в..

публикувано на 22.04.21 в 15:26

Библиотеката в Монтана привлича повече читатели онлайн

С 38 процента са се увеличили онлайн посетителите на регионалната библиотека "Гео Милев" в Монтана, съобщи директорката Анелия Иванова. Чрез различни платформи библиотекарите са влизали в ученически часове, провеждали са представяне на книга онлайн. "Около 20 дни физически библиотеката не е работила миналата година, за целият този..

публикувано на 22.04.21 в 14:48