Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 2 500 са поставените ваксини във Видин

Снимка: Радио Видин

Имунизации срещу COVID-19 продължават да се извършват в болниците във Видин и Белоградчик, както и в двата най-големи медицински центъра в областния град, каза директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Венцислав Владински:

"Ваксинират се лицата от първа до четвърта фаза с AstraZeneka. В инспекцията се ваксинират лицата, които са ангажирани с изборния процес. Това е основно ваксината на  Pfizer, тъй като до края на месеца, т.е преди изборния ден трябва да бъдат обхванати и с втора доза тези същите лица."  

Имунизация се извършва и при личните лекари, които поетапно се снабдяват с ваксини, каза д-р Владински. До сега в кабинетите по имунизация и при личните лекари са поставени над 2 500 ваксини. 358 души са получили втора доза.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Международна киноложка изложба се проведе във Видин

Близо 100 кучета участваха в провелата се тази сутрин във Видин международна изложба. Тя премина под надслов "За купата на кмета на община Видин" и се състоя в памет на кинолога от близкото минало, приятел и колега на клуба за овчарско куче Валентин Траянов . Изложбата беше  за  всички породи кучета, както и специализирана за Българско овчарско..

публикувано на 22.06.24 в 13:19
Президентът Румен Радев връчва почетния плакет

Община Видин с почетен плакет от президента Румен Радев

Президентът на Република България Румен Радев връчи на Община Видин почетния плакет "Община на годината" . Наградата, приета от кмета д-р Цветан Ценков , е за най-добри условия за масов спорт и популяризиране на инициативата "Спортувай с Президента" . В Гербовата зала на Президентството бяха наградени и най-добрите ученици , участвали в..

публикувано на 22.06.24 в 12:09

Отново чакане с часове за граничния пункт при Видин

Повече от десет часа чакат шофьори, за да преминат граничния пункт с Румъния по Дунав мост при Видин, въпреки че в края на май бяха предприети мерки за облекчаване на тежкотоварния трафик. След среща с представители на транспортни фирми, беше увеличен броят на служителите, извършващи гранични проверки от двете страни.   От дни отново има забавяне при..

публикувано на 22.06.24 в 11:25

Завърши ремонтът на селски пътища

Завършиха ремонтните дейности на пътни участъци в селата Лиляче и Баница, съобщиха от общинската управа на Враца.  В рамките на първия етап от обновяването на пътя Баница - Мало Пещене, изцяло е асфалтиран близо километър от ул. "Ал. Стамболийски". Екипите положиха нов асфалт и маркировка и на входната артерия в село Лиляче.  Дейностите продължават и..

публикувано на 22.06.24 в 11:00

СИК е без грешни протоколи в област Монтана

Към 1500 членове на секционни избирателни комисии в област Монтана ще получат допълнително по 25 лева за попълнени без грешки протоколи. Това прави към 60 % от комисиите на проведените на 9 юни избори 2 в 1. Един от проблемите за забавяне обработката на протоколите от изборите на 9 юни бяха допуснати грешки при попълването им. В област Монтана 177..

публикувано на 22.06.24 в 09:10

Повече транспорт за Задушница във Враца

Във връзка с Черешова Задушница  до 14:00 часа ще бъдат осигурени курсове на градския транспорт, съобщиха от общинската управа на Враца. Линиите №1, 2 и 3 ще се изпълняват до Нов гробищен парк. Предвидено е по ритмичен график да се изпълняват и обратните курсове – от гробищата до центъра на града. От полицията се очаква отново да обезпечи реда и..

публикувано на 22.06.24 в 08:30

Черешова задушница е

Днес е Черешова Задушница . Това е един от трите съботни дни в православния календар, които са определени за общ молитвен помен на починалите. Отбелязва се преди утрешния голям църковен празник Петдесетница. Задушницата се нарича Черешова, защото по това време на годината най-разпространеният плод са черешите, които често се раздават в памет на..

публикувано на 22.06.24 в 07:45