Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засега учениците в Област Видин няма да минават изцяло онлайн

От утре учениците от 7-ми, 8-ми и 10 клас ще се обучават присъствено

Снимка: Pixabay

В област Видин на този етап не се налага учениците да преминат отново на изцяло дистанционно обучение. Различните класове в големите училища ще учат според утвърдения със заповед на здравния министър график, обясни началникът на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова.

Веселка Асенова, началник на Регионално управление на образованието - Видин"Към момента си вървим по начина, по който досега сме си вървели. По график, който има Министерството, направен относно връщането на определени групи ученици. Относно тези училища, където имат само по една паралелка в клас, те са си на училище. Към момента ние сме една от малкото области, в които няма промени. Дай Боже и да си останем така. Никой не иска да остава вкъщи. Не искат онлайн обучение по-голямата част от колегите, учениците. Ясно е на всички, че присъственото обучение е най-доброто и там освен обучение ние имаме и социализация и всеки един от нас знае, какво означава живият контакт."

Според заповедта на здравния министър, ако епидемичната обстановка позволява, от утре до 31 март присъствено ще се обучават учениците от 7, 8 и 10 клас; от 1 до 7 април- 12 клас; в клас отново ще влязат учениците от 5, 9 и 11 клас на 1 и 2 април и след пролетната ваканция от 12 до 21 април. След това до края на месеца присъствено се обучават учениците от 6, 7 и 12 клас.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Заради баловете забраняват паркирането в центъра на Видин в следобедните часове

Преустановява се паркирането в синята зона до читалище "Цвят" във Видин за времето от 15:00 ч. до 21:00 ч. в периода 22-29 май, съобщават от Община Видин. Заповедта е на кмета на общината, във връзка с абитуриентските балове и събитията за 24 май.  Няма да може да се паркира от кръстовището на ул. "Бдин" и ул. "Княз Борис I" до кръстовището с ул...

публикувано на 22.05.24 в 16:41

Седми случай на коклюш в Монтана

Двегодишно момиченце от Монтана е с коклюш. Това е седмият случай в региона за тази година. Случаят е регистриран през миналата седмица, уточняват от Регионалната здравна инспекция. Двегодишното момиченце не е ходило на детска градина и по този начин контактните лица са ограничени, допълниха от хигиенната инспекция.   Заболяването е протекло..

публикувано на 22.05.24 в 13:37

Превозвачи на спешна среща в МВР заради трафика през Дунав мост 2

В МВР се провежда среща между заместник-министър Стоян Темелакиев и представители на транспортния бранш във връзка с трафика през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин". С откриването на частния буферен паркинг във Видин се наблюдава увеличаване на времето за изчакване на товарните автомобили за преминаване през граничния..

публикувано на 22.05.24 в 13:25

До 25 май се подава заявление за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 година изтича срокът, в който к андидатите за членове на Европейски парламент, членове на Централна избирателна комисия, членовете на Регионална избирателна комисия и наблюдателите могат да подадат заявление за гласуване на друго място до общинската администрация по постоянния им адрес , посочват от пресслужбата на Община Видин...

обновено на 22.05.24 в 11:26

В Лом започват абитуриентските балове

Изпращането на абитуриентите в община Лом започва от днес- 22 май . Зрелостниците от Професионалната гимназия по селско стопанство "Дунавска земя" - село Ковачица, първи ще преминат по централните улици на града. Началото на тържествената церемония е от 19:00 на площад "Свобода" .  На следващия ден, 23 май, е тържеството на..

публикувано на 22.05.24 в 11:15

Съдят трафикант на мигранти, катастрофирал в Монтанско

Районна прокуратура Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт по дело за незаконно транспортиране на мигранти . В качеството на обвиняем е привлечен 24-годишният Г.Г. от град Перник. В началото на годината обвиняемият Г.Г. се запознал с лице от арабски произход, който му предложил да транспортира чуждестранни граждани срещу заплащане..

публикувано на 22.05.24 в 10:10

Двама задържани за шофиране след употреба на наркотици във Видин

Двама водачи, шофирали леки автомобили под въздействието на наркотични вещества, са били задържани в полицейския арест във Видин за срок до 24 часа, съобщават от ОД на МВР-Видин.  Към 16:20 часа вчера на улица "Цар Симеон Велики" в областния град, униформени спрели за проверка автомобил с видинска регистрация, управлявана от 41-годишна жена от..

публикувано на 22.05.24 в 09:40