Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хванаха крадла в Роман

46-годишна жена от Роман открадна портфейл с намиращите се  в него личните документи и 640 лева, съобщават от полицията във Враца. Кражбата е от автомобил паркиран пред магазин в града. След установяването на извършителката, в нея е намерена голяма част от откраднатите пари.


Вижте още

Трима борци от област Враца ще участват в европейското първенство по борба

Борци от 34 държави идват за европейското при кадетите в Самоков, което ще се проведе  от 14 до 20 юни. Трима от Врачанска област  представят региона в националните гарнитури: Борислав Кирилов от Надежда /Оряхово/ се пуска при 51-килограмовите, а Иван Костов от врачанския Ботев 93 ще се бори в категория до 60 кг. В женския профил..

публикувано на 13.06.21 в 15:15

Възстановено е движението по третокласния път в района на Доктор Йосифово

Възстановено е движението по път III-112 Монтана - Брусарци в района на Доктор Йосифово. Движението беше ограничено поради ПТП и се осъществяваше само в една лента. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg http://www.api.bg >, както и по всяко..

публикувано на 13.06.21 в 14:57
Самодейци при НЧ

30 самодейци от Стубел взеха участие в Националния фестивал на любителското творчество в Бутан

Самодейците при НЧ "Събуждане 1922г" село  Стубел взеха участие в Националния фестивал на любителското творчество „Пей и танцувай за Бутан“, в него те се представиха на изключителна висота  - каза Емилия Йорданова, кмет на село Стубел: " Ние за първи път участваме с нашите колективи: детският танцов състав, младежкият танцов състав,..

публикувано на 13.06.21 в 12:15
село Царевец, община Мездра

Започва ремонт на парка в село Царевец

В мездренското село Царевец до края на месец юни ще започнат ремонтни дейност, свързани с облагородяване на парк "Белокаменна" - каза кметът на село Царевец Маргарита Петкова: "Кандидаствахме по един проект "Малки местни инициативи" на стойност до 5 хил лв, нашият проект е 4 хил лв грубо. Сега тепърва ще започнат ремонтните дейности по..

публикувано на 13.06.21 в 11:15
ремонт на водопроводнат амрежа в село Брусен

Нов водопровод е изграден в село Брусен

Завърши  подмяната на водопроводната мрежа в село Брусен, община Мездра.  Дължината на подменения водопровод е 2 км и половина, а стойността на проекта, който включва и полагането на асфалт, е 500 хил лв- каза кметът  Георги Николов: "Имаме към 500 метра улици, които трябва да се асфалтират цялостно след водопровода и останалото е само..

публикувано на 13.06.21 в 10:10

Джип се заби в електрически стълб в Козлодуй

Полицията в Козлодуй издирва шофьор, който снощи се е ударил с  високопроходим автомобил в електрически стълб пред къща в крайдунавския град. По информация от ОД на МВР във Враца сигнал за катастрофата към 21.50 часа е подал свидетел на случилото се. Той заявил пред униформените от районното управление на полицията в Козлодуй, че пред дома..

публикувано на 13.06.21 в 09:59

Голям е броят на пожарите през летните месеци в земеделските площи

Много голям е броят  на пожарите в земеделските площи, стърнища и сухи треви  през летните месеци- показва статистиката на РД ПБЗН -Видин. В област Видин вече стартира информационо разяснителната кампания под мотото "Да опазим реколтата от пожари!" - казва Георги Георгиев, началник сектор "Превантивна и контролна дейност в Регионална  дирекция..

публикувано на 13.06.21 в 09:25