Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Реконструират водопроводната и канализационна мрежа в Мездра

Снимка: Община Мездра

С цел осигуряване водоснабдяването на населението в условията на климатични промени (засушаване или наводнения); подобряване качеството и обеззаразяването на водата във водоразпределителните мрежи; подобряване ефективността на системите чрез намаляване на загубите, енергийна ефективност, рехабилитация на водоснабдителните системи за рационалното им използване, приоритетна подмяна на мрежи и подобряване нивото на обслужване на абонатите, от м. април „ВиК“ ООД - Враца стартира мащабна реконструкция и рехабилитация на водопроводната и на канализационната мрежа в гр. Мездра, съобщават от местната администрация.

Инвестиционната програма на водоснабдителното дружество предвижда да бъде реконструирана, рехабилитирана и частично доизградена вътрешна канализационна мрежа с дължина 8 272 линейни метра на обща стойност 2 558 903 лв. Реконструкцията ще обхване 22 градски улици.

Тъй като една част от улиците, на които ще бъдат подменени водопроводите, са предвидени за асфалтиране от Община Мездра, те ще бъдат положени безизкопно. Това са ул. „Георги Кирков“ (в участъка от ул. „Яворов“ до ул. „Дунав“), ул. „Дунав“ (от ул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Ал. Стамболийски“), ул. „Пейо Яворов“ (от ул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Ал. Стамболийски“), ул. „Рила“ (от ул. „Стефан Караджа“ до ул. „Янко Сакъзов“) и ул. „Дърманско шосе“ в кв. Камъка (от о. к. 377 до о. к. 385).

Подмяната на водопроводите на останалите 17 улици ще се извърши по траншеен (открит) метод. Това са по три участъка на ул. „Ал. Стамболийски“, „Георги Кирков“ и „Любен Каравелов“, по два участъка на ул. „Патриарх Евтимий“, „Искър“ и „Никола Вапцаров“, по един участък на ул. „Христо Ботев“, „Янко Сакъзов“, „Стефан Караджа“, „Рила“, „Христо Смирненски“, „Дружба“, „Пирин“, „Сердика“, „Оборище“, „Добруджа“ и „Шипка“.   

Същевременно „ВиК“ ООД - Враца предвижда в Агломерация Мездра да бъде доизградена и реконструирана вътрешна канализационна мрежа с дължина 1, 821 км, както и изграждане на помпена шахта на вътрешната канализационна мрежа - всичко на обща стойност 1 013 163 лв..

Инвестициите, които водоснабдителното дружество ще направи на територията на гр. Мездра през първия етап са на обща стойност 3 572 066 лв.


Вижте още

Снимката на 21 юни 2021 година

Празника на града отбелязват днес в Монтана . Празничната програма започна с Утринно богослужение и Божествена Света литургия.  Монтана награди четирима почетни граждани . Най-възрастният е д-р Георги Георгиев. 56 зрелостници получиха днес дипломите си в СУ "Цар Симеон Велики" във Видин . Две пълни шестици на Държавните зрелостни..

публикувано на 21.06.21 в 18:05

Жена загина при падане от етаж на жилищен блок във Враца

Полицията във Враца разследва инцидент със смъртта на жена, паднала от висок етаж на жилищен блок. Инцидентът е от съботната вечер, а според близките на Свежа Кръстинова, тя е била бутната от 7-ия етаж на жилищна сграда, която се намира на ул. "Илия Кръстеняков" №16 в града.  Братът на 43-годишната жена Борислав се притеснява, че разследващите не..

публикувано на 21.06.21 в 16:51

Обучават медицински специалисти за работа с деца с диабет

Обучение на медицински специалисти за работа с деца с диабет започна във Видин. До края на септември медицински сестри и фелдшери от училища, детски ясли и градини ще получат базисни знания и умения, обясни д-р Наташа Янева от Българската асоциация по детска ендокринология, която е един от лекторите: "Как да се действа при спешни ситуации, за да..

публикувано на 21.06.21 в 16:00

Видин да стане свободна икономическа зона, предлага икономист

Икономистът Димитър Тадаръков предложи концепция за развитието на Видин като свободна икономическа зона за следващите 20 години. Предложението на професор Тадаръков беше представено на публично обсъждане в областния град. Предстои да бъде внесено и в Общинския съвет. Ако концепцията бъде приета, с местно решение ще бъде определена нова данъчна и..

публикувано на 21.06.21 в 15:55

Монтана награди четирима почетни граждани

С химна на Република България, в залата на Младежкия дом, започна тържествената сесия на Общинския съвет на Монтана.  Председателят на Общинския съвет инж. Иво Иванов приветства гостите и съветниците, а к метът Златко Живков благодари на съветниците за оказаното съдействие и неспиращата работа в условия на COVID-19.  Приветствия отправиха..

публикувано на 21.06.21 в 15:45

11 са отличниците от випуск 2021-ва в ПГ "Асен Златаров" Видин

11 са отличниците от общо 75 абитуриенти на випуск 2021-ва във видинската ПГ "Асен Златаров". Младите хора получиха днес официално своите дипломи за завършено средно образование, а т ържеството бе официално открито от директора на училището Мариета Георгиева . "На днешния ден се виждаме наистина като за последно, за да отбележим прекрасния..

публикувано на 21.06.21 в 14:29

Враца става младежка театрална сцена

Враца отново ще е домакин на Международния младежки театрален фестивал "Време". Форумът се провежда за 19-а поредна година, а негови организатори са Община Враца, Младежки дом - Враца и "Темп-арт".   Според директора на Младежкия дом Георги Врабчев проявата във Враца е "една от най-добрите Международни младежки фестивали, а врачанският е в топ 3 в..

публикувано на 21.06.21 в 14:15