Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха 74-годишен шофьор за смъртта на пешеходец в Брегово

Снимка: Радио ВИДИН

Окръжна прокуратура – Видин е постигнала осъдителна присъда по делото, водено срещу 74-годишния С.Ф. за предизвикано от него пътнотранспортно произшествие със загинал пешеходец, съобщиха от Апелативна прокуратура- София. 

На 27 октомври миналата година подсъдимият пътувал с автомобил от Видин към село Балей. Преминавайки през град Брегово, на разстояние от около 700 метра, той забелязал човек по средата на пътя. Въпреки това не намалил скоростта на движение. Едва в последния момент водачът предприел заобикалянето му. Поради закъснялата му реакция последвал удар, довел до смъртта на пешеходеца.

Съдът е признал за виновен подсъдимия и му наложил наказание от една години е четири месеца "лишаване от свобода" с 3-годишен изпитателен срок. Той е лишен и от правото да управлява моторно превозно средство за срок от две години.

Осъдителната присъда подлежи на обжалване и протест пред въззивната инстанция в законоустановения срок.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

АнтиСПИН кампанията в Монтана продължава с концерт

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Монтана организира концерт по повод лятната информационна антиСПИН кампания . Лятната антиСПИН кампания е под мотото "Безопасна ваканция". Целта е да повиши информираността на жителите на област Монтана за болестта СПИН. През изминалата седмица се проведоха безплатни и анонимни тествания за ХИВ. "Тази вечер..

публикувано на 12.08.24 в 15:28

Двама огнеборци са пострадали при гасенето на пожара край Вършец

Двама служители на сектор "Специализирани оперативни дейности - Монтана" са пострадали при гасенето на пожара край Вършец . Единият е настанен за лечение в болница във Враца с три счупени ребра. Инцидентът е станал вчера към обяд при преобръщане на служебен противопожарен автомобил по време на гасителните действия. Огнеборците са транспортирани..

публикувано на 12.08.24 в 15:05

Първи въздушен медицински транспорт от Видин до София

Медицински хеликоптер откара до столичната болница „Н. Пирогов“ пациентка от Видин . Младата жена е пострадала  при катастрофа преди дни и заради травмите транспортът с линейка за нея е бил рисков, каза д-р Иво Георгиев от Центъра за спешна медицинска помощ във Видин. "След като се консултирах и с колегите, направихме искане към..

публикувано на 12.08.24 в 14:30

Започна ремонтът на второто платно на булеварда във Видин

Започнаха ремонтните дейности на второто платно на видинския булевард "Панония" . За разлика от предния път, главната пътна артерия на града ще бъде затваряна на етапи за ремонта, за да бъде избегнато затруднение в трафика, заявиха от Община Видин. Първата част от рехабилитацията на второто платно е от кръговото кръстовище на булевард "Панония" с..

публикувано на 12.08.24 в 14:10

Писателка ще се срещне с деца в Мездра

Децата, които участват в инициативата "Забавно лято в библиотеката" в Мездра ще се срещнат с местна писателка. Авторката на стихове и разкази  Рени Митева ще представи пред младите читатели две детски книги - "Копривени въженца" и "Две весели приказки".  Срещата ще се проведе на 14 август, сряда, от 09:30 часа в библиотеката при читалището в..

публикувано на 12.08.24 в 14:00

Млад мъж загина при инцидент на горски път в Чипровци

Неправоспособен водач на джип е починал на място при произшествие на горски път в землището на град Чипровци . Сигналът за инцидента е постъпил на 11 август, около 21:00 часа. Загиналият е 21-годишен жител на Чипровци. Инцидентът е станал  същата вечер, около 20:30 часа, на стръмен горски път между местностите 3-те чуки и Даяница, в района на града...

публикувано на 12.08.24 в 11:45

Къща изгоря при пожар в Козлодуй, има задържан

54-годишен мъж е задържан за умишлено предизвикан пожар в къща в Козлодуй . Произшествието е от вчера, 11 август, около 21:00 часа. Къщата е напълно изгоряла при пожара. Задържаният е живял на семейни начала със собственичката на имота. Образувано е досъдебно производство. 

публикувано на 12.08.24 в 10:05