Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Увеличава се броят на работещите в озеленяването в град Видин

4
кметът Цветан Ценков връчва първите трудови договори на хора, които ще работят в озеленяването на Видин
Снимка: радио Видин

18 души получиха трудовите си договори в община Видин лично от кмета на общината Цветан Ценков. Хората ще работят в  Общинското предприятие "Чистота, озеленяване и благоустройство".


"Най-накрая след почти година и половина усилия на общинската администрация община Видин разполага със собствено Общинско предприятие, гласувано от Общинския съвет и назначаваме доста хора, които ще се грижат за зелените площи на нашия град... Вече парковете са изкастрени, изчистени, зелените  площи от тая година ще започнат да се напояват системно, за да не изглеждат в този окаян вид, какъвто го заварихме преди една година. Надявам се тези хора да намерят своето поприще, много от тях са социално слаби.. От мене - попътен вятър и ви пожелавам успех!", каза кметът Цветан Ценков. Той връчи първия трудов договор на Гошо Гачов:


кметът Цветан Ценков връчва първите трудови договори на хора, коит още работят в озеленяването на Видин

"Гошо, ти ще бъдеш шофьор-косачка, сега пристигат още три трактора и един багер от Швейцария, дарение, за общината, които даже са с климатик, така да не се изпотяваш много като работиш... Тоя договор да ти дава сили и да работиш достойно за Видин!"
 
С новоназначените работници общият брой на хората в сферата на Озеленяването става 28.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Назначиха служебно РИК във Враца

Централната избирателна комисия определи състава на РИК във Враца, която ще проведе изборите за европейски и национален парламент на 9 юни. Това стана по служебен път, след като в неделя консултациите между политическите партии и коалиции, проведени при областния управител Надя Донкинска не дадоха резултат. За председател е определен юрист Лора..

публикувано на 20.04.24 в 10:05

Конкурс събира творби на тема "Спомени от детството"

Конкурс на тема "Спомени от детството" организира младежкият Интеракт клуб - Видин . Конкурсът е в три категории - рисунка, фотография и поезия, обясни председателят на Интеракт клуб Лора Лозанова : "Идеята за конкурса дойде от вицепрезидента на клуба Светлозара. Избрахме темата за детството, защото според нас е по-обширна и всеки я вижда по..

публикувано на 20.04.24 в 10:00

В АЕЦ "Козлодуй" пристига първата доставка на ядрено гориво от "Уестингхаус"

Днес в АЕЦ "Козлодуй" ще пристигне първата доставка на ядрено гориво от американската компания "Уестингхаус", предназначено за V блок. В посрещането на доставката ще се включи министърът на енергетиката Владимир Малинов, съобщиха от енергийното министерство и поясниха, че е поканен и министър-председателят Димитър Главчев.  В края на 2022 г.  атомната..

публикувано на 20.04.24 в 07:43

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30