Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Към 12 часа избирателната активност се е повишила до 24,16%.

11,14 % активност в област Монтана към 10 часа

| обновено на 04.04.21 в 12:58
Снимка: Радио ВИДИН


Изборният ден в област Монтана започна без проблеми”, съобщи говорителят на РИК Ивайло Георгиев.

"122 118 избиратели по окончателните списъци. Към 10 часа са гласували 13 598 човека в област Монтана - това е 11,14 % активност. Съобразната класация по активност води община Вълчедръм с 15,85 %, в община Монтана е 9,08 %".

Част от членовете в 15 секционните избирателни комисии не са се явили при отварянето на урните, допълни Георгиев

"Сигналите, които идваха от СИК бяха в едно направление - част от членовете не са се явили, дори час след започването на изборния ден. Политическите сили са уведомени за техните липсващи представители. РИК взе решение за назначаване на заместници".

Как преминава гласуването в Монтана?

"Спокойно гласуване, нямаше хора, аз отидох рано. Аз предпочетох на хартия, по-сигурно е, не може да се фалшифицират. Аз гласувах за бъдещето на децата, да могат да се развиват, оставяйки тук. Нашата държавна е прекрасна... Организацията беше добра, съдействаха ни, аз ръчно, съпругата ми машинно. Гласуваме за промяна... Гласувах за спокоен и сигурен живот".
По последна информация от областната администрация в Монтана към 12 часа избирателната активност се е повишила до 24,16%.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Националният фолклорен фестивал "Белокаменица" приема заявки

Предстои осмото издание на Националния фолклорен фестивал "Белокаменица" в село Царевец , община Мездра. Заявки за участие във форума, който е с конкурсен характер, се приемат до 26 август, включително, каза кметът на населеното място Маргарита Петкова . "Фестивалът ще се проведе на 31 август, събота. В 10:30 е началото на площада пред..

публикувано на 21.08.24 в 15:18

Наблюдение на лешояди ще се извърши в Монтанско

Наблюдение на лешояди ще се проведе на 7 септември в района на монтанското село Долно Озирово . Организатори са Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан", Дружество за защита на хищните птици и Фондация "ЕкоОбщност". Събитието е по повод Международния ден на лешоядите, който се отбелязва първата събота на септември, каза Георги Стоянов от..

публикувано на 21.08.24 в 14:00

Зелените площи в Монтана ще бъдат обработени допълнително срещу комари

На 22 август от 21:00 часа ще бъде извършена имагоцидна дезинсекция срещу комари в град Монтана , съобщават от Общината. Това е четвърта допълнителна обработка, посочва Сашко Попов – главен експерт „Опазване на околната среда“ в местната администрация.  За дезинсекцията се използва препарат „Цитрол 10/4 УЛВ“. Разпръсква се с подвижен..

публикувано на 21.08.24 в 13:00

Възрастна жена пострада при пожар във Видин

Възрастна жена е настанена в болница, след като пожар избухна в жилището, в което живее. Инцидентът, според очевидци, става малко преди обед, когато гъст дим и пламъци обхващат втория етаж на къща, намираща се на ул. "Цар Симеон Велики" във Видин. Съседка на пострадалата разказва, че тя живее в жилището сама и е намерена от случайно преминаващ младеж...

публикувано на 21.08.24 в 12:45

Възможни са смущения на тока в област Видин заради ремонт

Поради реконструкция на съоръжения на ЕСО са възможни смущения в електрозахранването на територията на четири общини в област Видин за периода 23-30 август 2024 г., съобщават от Електрохолд България.  Смущения на тока може да има в населени места в общините Белоградчик, Димово, Ружинци и Чупрене в област Видин. Информация за районите, в които..

публикувано на 21.08.24 в 12:00

Кметът на Чирен алармира за разрушена от камионите пътна настилка

Кметът на село Чирен Силвия Христова поиска намесата на общинската и държавна власт срещу тежкотоварните камиони, които рушат наскоро ремонтиран път. Става дума за отсечката от местността Деривол до Чирен, която заради реконструкцията на газохранилището във врачанското село вече е силно увредена. Тежки камиони с товар 30-40 тона унищожават пътното..

публикувано на 21.08.24 в 11:35
Снимката е илюстративна

Ремонт спря движението на камиони между Крапчене и Борован, има обход

Временно е ограничено движението на автомобили над 12 т по второкласния път Крапчене – Криводол – Борован поради ремонт на пътната настилка при ж.п. прелез в района на Криводол, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Трафикът се пренасочва по обходен маршрут по път Крапчене - Краводер – Враца и по път Враца – Баница – Борован в двете..

публикувано на 21.08.24 в 10:33