Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Ирония на съдбата" на сцената на драматичния театър във Видин

| обновено на 06.04.21 в 15:32
2
Снимка: Радио Видин

Първа премиера за годината ще представи видинският драматичен театър. Постановката "Ирония на съдбата" е създадена по едноименната романтична комедия на Емил Брагински и Елдар Рязанов- автори на едни от най-успешните руски комедии. 

Надя Асенова, режисьор на спектакъла"Харесвам това, което направихме като картинка, като визия, благодарение на сценографа Кънчо Касабов. Не беше лесно, като всеки извънстоличен театър и този трябва да преодолява доста трудности, но вярвам, че с общите усилия на целия екип и на чудесните артисти от видинския театър ще представим една приятна, задълбочена и в същото време много забавна, романтична, музикална комедия", каза режисьорът Надя Асенова. 

В спектакъла има много музика, създадена специално за него от известната композиторка Вида Пиронкова и изпълнена от Симфониета Видин. 


Директорът на театъра Дейвид Славчев припомни, че пиесата се поставя за първи път у нас:

"Ирония на съдбата" - по известния филм  "Ироний судьбы", съветски от 1975 година, с уникалната музика на Вида Пиронкова, много хора сме на сцената, тежка пиеса. Безкрайно благодаря на Надя Асенова, на Вида, на всички, които помогнаха това да се случи. Очакваме ви!"

Премиерата ще се състои на 9 април, петък, от 19 часа на сцената на драматичния театър във Видин. На 12 април спектакълът ще гостува на сцената на Театър София.

Галерия

Вижте още

Безплатни очни прегледи във Видин

Безплатни очни прегледи за деца и възрастни ще се проведат във Видин, съобщават от общинска администрация. Те се организират в рамките на инициативата "Зрението е всичко! Прегледай се!". Националната скринингова кампания е на Българския лекарски съюз, Българското дружество по офталмология и Байер България. Мобилният очен кабинет ще бъде във Видин на 28..

публикувано на 13.05.21 в 14:24

Асфалтират улици и междублокови пространства във Видин през юни

През юни започва асфалтирането в Община Видин , съобщават от местната управа.  Около 2 500 000 лв. са средствата , които ще се вложат в планираните ремонтни дейности по уличната инфраструктура.  "Общината, като публична обществена структура, трябва да спазва Закона за обществените поръчки, тоест трябва да минат всички необходими процедури. Ние сме..

публикувано на 13.05.21 в 14:18

Млади червенокръстци от Мездра събрах близо 2000 лева за абитуриенти

За пета година навръх големия християнски празник Цветница доброволци на Българския младежки Червен кръст (БМЧК) в Мездра и Зверино организираха благотворителната акция под наслов "Да помогнем на абитуриентите сираци" . Освен младите червенокръстци от Клуб "Приятели-доброволци на БМЧК 2016" при градските училища "Христо Ботев" и "Св. св. Кирил и..

публикувано на 13.05.21 в 13:59
Марина Григорова - Първо място, втора възрастова група

Обявиха победителите от Великденската работилничка в Монтана

Предимно ученици от Монтана се включиха във Великденската работилничка, организирана от Младежкия дом. И тази година участниците твориха в домашна обстановка. Съгласно регламента те мериха сили в две възрастови групи - първа възрастова група от първи до четвърти клас и  втора - от пети до осми клас. На първо място в първа възрастова група журито..

публикувано на 13.05.21 в 12:33

Училище от Видин се включва в национално благотворително събитие

Учениците от ОУ "Иван Вазов" в гр. Видин се включват в тренировки с ултрамаратонеца Краси Георгиев, "Заедно в час" и Chair Up, за да развият ценни умения, физическа активност и да подкрепят първото издание на благотворителното събитие "Предизвикай се с кауза" .  Нестандартното събитие е първото по рода си, което провокира всеки желаещ да изпълни лично..

публикувано на 13.05.21 в 12:24

Утре определят състава на Районните избирателни комисии във Видин и Враца

Областният управител Момчил Станков насрочи консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия - Видин за произвеждане на избори за народни представители на 11 юли 2021 г., съобщават от областната администрация. Консултациите ще се проведат на  14 май 2021г. /петък/ от 11 часа в Конферентния център на Областна администрация - Видин,..

публикувано на 13.05.21 в 10:59

Горя селскостопанска постройка в Кула

След получен сигнал късно снощи, пожарникари от Кула са  потушили пожар в частна селскостопанска постройка в градчето, съобщават от полицията във Видин. Пламъците са унищожили домашно имущество, опушени са около 45 кв. м. стени.  Причината е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са намиращите се в непосредствена близост две сгради.

публикувано на 13.05.21 в 10:34