Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха трима чужденци, опитали да минат по Дунав мост 2

Снимка: Радио Видин

Задържан е турски гражданин опитал да прекара двама сирийци през "Дунав мост 2 Видин - Калафат",съобщвата от пресслужбата на прокуратурата. По искане на Районна прокуратура – Видин съдът е наложил мерки за неотклонение "задържане под стража" на сирийските граждани, направили опит за незаконно преминаване през границата на страната. В ареста остава и гражданинът на Турция, който им помагал.

На 02.04.2021 г., на ГКПП "Дунав мост Видин – Калафат", 50-годишният Г.С. превозвал в управлявания от него товарен автомобил Х.Р. (на 20 години) и В.С. (18 години). Опитът им за незаконно преминаване на българската граница за влизане в Румъния останал недовършен поради намеса на граничните служители. Тримата чужденци са били привлечени към наказателна отговорност за извършените от тях престъпления



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 01 август 2024 година

Болницата в Монтана вече може да приема хеликоптер за извършване на медицински транспорт по въздух. Лечебното заведение получи сертификат и е включено в системата за спешна медицинска помощ по въздух в България. 160 000 лева бяха отпуснати от здравното министерство за направата на площадката ,  Лозарският сектор е недоволен от нови изисквания за..

публикувано на 01.08.24 в 18:10

Лозарският сектор недоволен от нови изисквания за деклариране на гроздето

Лозари и винари от цялата страна са в протестна готовност заради нови изисквания в наредба на министерството на финансите. Вчера в Поморие представители на сектора протестираха с трактори и товарни камиони.  Според промените, лозарите се задължават да претеглят събраното грозде още в лозовите масиви, а след това в реално време да подават..

публикувано на 01.08.24 в 16:03

Площадка за "въздушни линейки" откриха в Монтана

Болницата в Монтана вече може да приема хеликоптер за извършване на медицински транспорт по въздух. Лечебното заведение получи сертификат и е включено в системата за спешна медицинска помощ по въздух в България. 160 000 лева бяха отпуснати от здравното министерство за направата на площадката, каза изпълнителният директор на областната болница в Монтана..

публикувано на 01.08.24 в 15:33

Младежка организация с първа инициатива в Мездра

Новото местно сдружение БУМ – "Будни Устремени Мездренчани", организира първата си инициатива. Младите хора канят всички свои съграждани "Да почистим заедно парка в Мездра". Еко инициативата  е в неделя, 4 август, от 9.30 часа. Акцията е подкрепена от Община Мездра и Общинско предприятие "Чистота". Ще бъдат подсигурени необходимите материали и..

публикувано на 01.08.24 в 15:20

"Зелена зона" за паркиране от днес в Монтана

От 1 август паркиращите в „зелената зона" в град Монтана собственици на коли вече ще трябва да плащат такса от един лев на час. Новата зона бе готова преди две седмици, но от общинската управа дадоха толеранс към жителите и гостите на града и не се налагаха глоби. 338 са новите паркоместа. Абонаментът за месец е 10 лева, съобщи директорът на Общинско..

публикувано на 01.08.24 в 15:12

Редица изяви на съставите към читалището в Мездра през август

Колективите на Народно читалище ”Просвета 1925" Мездра ще имат редица изяви и през месец август. На 3-и предстои участие на Фолклорния танцов ансамбъл "Мездра" в празника на село Люти дол и в "Празника на Балкана" в местността Горната Кория. В края на август ансамбълът ще се изяви в Международния фолклорен фестивал “From the heart of Sicily” в общините..

публикувано на 01.08.24 в 15:03

В музея във Враца откриват изложбен кът за проф. Димитър Йоцов

Изложбен кът, посветен на живота и делото на проф. Димитър Йоцов ще бъде открит днес в Регионален исторически музей Враца. Поводът е 55-годишнината от кончината на бележития дипломат, историк, политик и обществен деец, който е родом от Враца. Той е личност, на която врачани дължат голамо признание и внимание, казва Мая Антова, уредник в отдел "Нова..

публикувано на 01.08.24 в 15:00