Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Детска градина "Мир" в Мездра се включи в маратона на четенето

Снимка: Петко Котларски

Не спират изявите на Димитрина Иванова, завеждащ детския отдел на мездренската библиотека и днес тя беше в залите на детска градина "Мир". Сътвори се един чудесен празник на детската книга с дефиле на приказни герои, разказвач на приказки, песни, стихове и разбира се маратон на четене от библиотекар и родител на дете. В групата на "Мечо Пух", заедно с групите "Васил Левски" и "Патиланци" гостува библиотекарят с четене на приказката "Най-хубавото птиче" на Георги Райчев. Димитрина Иванова предразположи малките слушатели за разговор с въпроси и отговори за съдържанието на чутата приказка и поуките от нея. Никол от група "Мечо Пух" поздрави гостенката със стихотворението "Вълшебница", а Калоян от група "Патиланци" със стихотворението "Книжка пъструшка". Децата от група "Мечо Пух" изпяха песента "Пролет". 

Малчуганите от група "Васил Левски" пък изненадаха всички останали с интересната игра "Познай коя е тази приказка", като показваха направени от тях илюстрации в ръчно изработена "Книжка с гатанки", а другите деца отговаряха. Накрая на играта те подариха на Димитрина Иванова за детския отдел на библиотеката книжката си с гатанки, а децата от "Мечо Пух" подариха "Житената питка", с желание да се четат от читателите на библиотеката. 

Маратонът на четенето в трите групи продължи с приказката "Момче и вятър", прочетена от родителя Силвана Мишовска. Празникът на детската книга и четенето продължи с друга изява на Димитрина Иванова в първа и втора група на детска градина "Мир". В първа група "Мики Маус" имаше хубаво дефиле с представяне на любимите приказни герои от децата, които бяха облечени в приказни костюми. От своя страна малчуганите от втора група "Смехорани" бяха подготвили представяне на популярната приказка "Червената шапчица" с разказвач Калоян Митински и останалите участници с рисунки илюстрираха отделни епизоди от действието и героите. Димитрина Иванова тук разказа приказка, за да продължи по-дълго тази приятна атмосфера, създадена от малките артисти. Накрая имаше дефиле на приказните герои с музиката на песента "Дядо вади ряпа".

Вижте още

Стотици декоративни цветя ще красят центъра на Мездра

В навечерието на Международния ден на Земята (International Mother Earth Day) - 22 април, служители на Общинско предприятие "Чистота" започнаха засаждане на стотици декоративни цветя в централната градска част на Мездра, съобщават от общинската администрация. Акцията е традиционна, а целта е да се придаде по-приветлив облик на обществените места в..

публикувано на 15.04.21 в 13:45

190 души с COVID-19 се лекуват в болници във Врачанско

Нови 55 случаи на заразени с COVID-19 от област Враца  са регистрирани  в Единния информационен портал з а вчерашния ден. За изминалите 24 часа са починали 5 души с коронавирусна инфекция. Всички те са били лекувани в болнични заведения в областта,  съобщават от Регионалната здравна инспекция.  3 003 са активните случаи към момента във..

публикувано на 15.04.21 в 10:51

В Монтана поставени под карантина посещават КАТ и паспортната служба

За четири случая на нарушена карантина в област Монтана през вчерашния ден, съобщават от полицията. Жена на 36 години от село Безденица, не е открита на адреса, на който е трябвало да прекара карантинната мярка против разпространението на COVID-19. Другите три случая са установени, след като карантинираните са поискали услуги от различни институции на..

публикувано на 15.04.21 в 10:25

191 са активните случаи на COVID-19 в област Видин

17 души с положителни проби за COVID-19 са  регистрирани  в област Видин  за изминалото денонощие, по данни на регионалната здравна инспекция.  13 от случаите са в община Видин и по два в общините Белоградчик и Кула. Още 19 души, положителни за коронавирус, са оздравели. Трима от тях са лекувани и изписани от болниците във Видин и..

публикувано на 15.04.21 в 10:01

Задържан е крадец на кошери

След оперативно-следствени действия на служители на полицията в Криводол е установено и задържано лицето, което откраднало 24 пчелни кошери в землището на село Уровене, община Криводол. Деянието  е извършено в периода от 10 април до 12 април. Извършител е 39-годишен мъж от град Монтана, който е задържан за 72 часа. 

публикувано на 15.04.21 в 09:36

Маратон на четенето в училище "Христо Ботев" в Мездра

Изявите на читалищната библиотека в Мездра продължиха в класната стая на 4 "б" клас от ОУ "Христо Ботев" с учител Христина Иванова и гост Силвия Петкова -секретар на МКБППМН, Димитрина Иванова- завеждащ детския отдел на библиотеката. Силвия Петкова разказа за професията си като даде примери със случки от професионалното си ежедневие и подчерта как..

публикувано на 15.04.21 в 09:26

110 са новите с COVID-19 в Северозапада, още 600 са ваксинирани

2517 са новите случаи на коронавирус у нас или 16,5 процента от направените 15 300 теста през изминалото денонощие. Данните на Единния информационен портал показват лек спад в броя на пациентите с Covid-19, които се нуждаят от болнично лечение. Новите случаи в област Видин са 18, във Враца 55, в Монтана 37. Ваксинираните през последното денонощие са близо..

публикувано на 15.04.21 в 07:44