Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Опашка пред "Местни данъци и такси" във Видин

Няма възможност за отварянето на втора каса, заради болни служители

Снимка: Радио Видин

Опашка от десетки граждани има пред службата за местни данъци и такси към Община Видин, видя репортер на Радио Видин. Оказа се, че в службата работи една каса. Сред чакащите да платят задълженията си е Гиргина Димитрова, която споделя, че е на опашката от два часа:

"Чакаме да си платим данъците, но няма никаква оправия за съжаление. Идват разни и ни пререждат непрекъснато... Чакам от два часа. Е, може ли да работи сега само една каса, при положение, че сега всеки е тръгнал като  взел парички, пенсионерите да си платят данъците. Това уместно ли е? Казват, че една от касиерките се била разболяла от коронавирус, друга не знам какво си и охраната е безсилна и някои такива нахали идват с документи, минават оттук и влизат. А ние чакаме. И това при положение, че е натоварено и тия първите дни след пенсиите вместо да работят не две, а три каси- те са пуснали само една каса."  

Срокът за 5- процентната отстъпка при плащане на местни данъци и такси е до края на април. 

От пресслужбата на Община Видин, коментираха за Радио Видин, че в отдела има хора, които са болни от коронавирус и са в болнични, затова има недостиг на служители и няма възможност да бъде отворена друга каса. Те напомниха също, че има и други начини за плащане на местни данъци и такси, от които хората могат да се възползват и призоваха хората, които не могат да ползват от другите опции за плащане, да проявят търпение. 

Вижте още

Снимката на 21 юни 2021 година

Празника на града отбелязват днес в Монтана . Празничната програма започна с Утринно богослужение и Божествена Света литургия.  Монтана награди четирима почетни граждани . Най-възрастният е д-р Георги Георгиев. 56 зрелостници получиха днес дипломите си в СУ "Цар Симеон Велики" във Видин . Две пълни шестици на Държавните зрелостни..

публикувано на 21.06.21 в 18:05

Жена загина при падане от етаж на жилищен блок във Враца

Полицията във Враца разследва инцидент със смъртта на жена, паднала от висок етаж на жилищен блок. Инцидентът е от съботната вечер, а според близките на Свежа Кръстинова, тя е била бутната от 7-ия етаж на жилищна сграда, която се намира на ул. "Илия Кръстеняков" №16 в града.  Братът на 43-годишната жена Борислав се притеснява, че разследващите не..

публикувано на 21.06.21 в 16:51

Обучават медицински специалисти за работа с деца с диабет

Обучение на медицински специалисти за работа с деца с диабет започна във Видин. До края на септември медицински сестри и фелдшери от училища, детски ясли и градини ще получат базисни знания и умения, обясни д-р Наташа Янева от Българската асоциация по детска ендокринология, която е един от лекторите: "Как да се действа при спешни ситуации, за да..

публикувано на 21.06.21 в 16:00

Видин да стане свободна икономическа зона, предлага икономист

Икономистът Димитър Тадаръков предложи концепция за развитието на Видин като свободна икономическа зона за следващите 20 години. Предложението на професор Тадаръков беше представено на публично обсъждане в областния град. Предстои да бъде внесено и в Общинския съвет. Ако концепцията бъде приета, с местно решение ще бъде определена нова данъчна и..

публикувано на 21.06.21 в 15:55

Монтана награди четирима почетни граждани

С химна на Република България, в залата на Младежкия дом, започна тържествената сесия на Общинския съвет на Монтана.  Председателят на Общинския съвет инж. Иво Иванов приветства гостите и съветниците, а к метът Златко Живков благодари на съветниците за оказаното съдействие и неспиращата работа в условия на COVID-19.  Приветствия отправиха..

публикувано на 21.06.21 в 15:45

11 са отличниците от випуск 2021-ва в ПГ "Асен Златаров" Видин

11 са отличниците от общо 75 абитуриенти на випуск 2021-ва във видинската ПГ "Асен Златаров". Младите хора получиха днес официално своите дипломи за завършено средно образование, а т ържеството бе официално открито от директора на училището Мариета Георгиева . "На днешния ден се виждаме наистина като за последно, за да отбележим прекрасния..

публикувано на 21.06.21 в 14:29

Враца става младежка театрална сцена

Враца отново ще е домакин на Международния младежки театрален фестивал "Време". Форумът се провежда за 19-а поредна година, а негови организатори са Община Враца, Младежки дом - Враца и "Темп-арт".   Според директора на Младежкия дом Георги Врабчев проявата във Враца е "една от най-добрите Международни младежки фестивали, а врачанският е в топ 3 в..

публикувано на 21.06.21 в 14:15