Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП Видин разделено на две

Областният съвет на БСП Видин излезе с ново решение, този път в подкрепа на Корнелия Нинова

Снимка: Радио Видин

Броени часове след като от Областния съвет на БСП във Видин  разпространиха информация до медиите, че Областната структура е взела решение за спешно провеждане на 50-ти конгрес на партията и искане на оставката на Корнелия Нинова, в редакционната ни поща се получи Декларация подписана от мнозинството в.Областният съвет. Според декларация мнозинството в съвета категорично заявява, че застават изцяло в подкрепа на председателя на НС на БСП другарката Корнелия Нинова.

В декларацията е посочено още:

"Позицията ни е напълно осъзната, произтичаща от обстоен анализ на воденето на предизборната кампания и резултатите от изборите.

С ясното съзнание сме, че неколцина членове на Областния съвет на БСП през цялото време от стартирането на кампанията работят срещу позицията на Националният  съвет на партията  в това число Програмата, Платформата й , както и срещу самия председател другарката Нинова.

Социалистите и симпатизантите на БСП в област Видин ни гласуваха огромно доверие, отреждайки ни място на втора политическа сила в областта. Наш дълг е да оправдаем доверието на хората като продължаваме да отстояваме програмата и политиките на партията и да ги надграждаме.

Категорично се противопоставяме на бутафорните опити на единици  членове на Областния съвет на БСП Видин не взели никакво участие за  постигнатия висок изборен резултат, да си позволяват да го обсъждат.
Тези господа нямат право на това!

Уверено и категорично  заявяваме, че няма да позволим това да продължава. Както и няма да позволим на тези лица еднолично да променят посоката на партията.

Ние, долуподписаните заставаме до другарката Корнелия Нинова, за да се преборим заедно, налагайки политика с грижа за хората.

Надяваме се, че с настоящата Декларация слагаме край на опитите за манипулация относно позицията на Областния съвет на БСП - Видин."


Прилагаме и пълния текст на декларацията:


Декларация

от мнозинството на Областен съвет на БСП – Видин

Ние социалистите, категорично заявяваме, че заставаме изцяло  в подкрепа на Председателя на НС на БСП другарката Корнелия Нинова.

Позицията ни е напълно осъзната, произтичаща от обстоен анализ на воденето на предизборната кампания и резултатите от изборите.

С ясното съзнание сме, че неколцина членове на Областния съвет на БСП през цялото време от стартирането на кампанията работят срещу позицията на Националният  съвет на партията  в това число Програмата, Платформата й , както и срещу самия председател другарката Нинова.

Социалистите и симпатизантите на БСП в област Видин ни гласуваха огромно доверие, отреждайки ни място на втора политическа сила в областта. Наш дълг е да оправдаем доверието на хората като продължаваме да отстояваме програмата и политиките на партията и да ги надграждаме.

Категорично се противопоставяме на бутафорните опити на единици  членове на Областния съвет на БСП Видин не взели никакво участие за  постигнатия висок изборен резултат, да си позволяват да го обсъждат.

Тези господа нямат право на това!

Уверено и категорично  заявяваме, че няма да позволим това да продължава. Както и няма да позволим на тези лица еднолично да променят посоката на партията.

Ние, долуподписаните заставаме до другарката Корнелия Нинова, за да се преборим заедно, налагайки политика с грижа за хората.

Надяваме се, че с настоящата Декларация слагаме край на опитите за манипулация относно позицията на Областния съвет на БСП – Видин.

Важно е да се знае, че на проведения на 8 април Областен съвет при приемане на решение за оставката на Корнелия Нинова от 30 членове на съвета са присъствали  19 , като  9 от тях са гласували против и въздържал се.

Мнозинството от общините , участващи в Областния  съвет на БСП Видин категорично заявяваме  подкрепата си за председателя на БСП другарката Корнелия Нинова и заставаме срещу целенасочените опити за уронване престижа  и доверието в Българската социалистическа партия.

  Под  декларацията са се подписали 14 членове на Областния съвет на БСП-Видин:

1.Проф.д-р Радослав Гайдарски, член на ИБ на БСП

2.Филип Попов, член на НС на БСП

3.Аня Ангелова , председател на ОбС на БСП-Брегово

4.Иван Йосифов, председател на ОбС на БСП - Белоградчик

5.Андрей Андреев, председател на ОбС –Димово

6.Наташа Петкова, председател на ОбС на БСП- Ново село

7. Стефка Димитрова, председател на ОбС на БСП-Чупрене

8. Николай Ненов, председател на ОбС на БСП –Кула

9.Борис Николов

10.Олег Миков

11.Анжела Белдева

12. Фидел Петров

13.Кирил Кунчев

14.Боян Минков



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видин е домакин на инициативата "Пътят на предприемача"

Националното турне "Пътят на предприемача" гостува днес във Видин . Организатори на събитието са София Тех Парк и Джуниор Ачийвмант (Junior Achievement Bulgaria). В рамките на инициативата са предвидени образователните курсове и други прояви, насочени към ученици, студенти и хора с бизнес идеи, обясни за Радио ВИДИН организаторът Елица Моллов от..

публикувано на 19.04.24 в 09:50
село Хайредин

Във Врачанско най-трудно се намира работа в Хайредин и Борован

Хората от общините Хайредин и Борован най-трудно могат да си намерят работа – това показват данните на трудовата борса към края на март. В Хайрединско без постоянни доходи е един на всеки трима, като официалната статистика отчита безработица от 36 процента. В Борован нивото е с 5 пункта по-малко – 31.70 на сто, но остава притеснително. В..

публикувано на 19.04.24 в 09:42

Клисурският манастир ще е домакин на четвъртия открит урок на проф. Венелин Терзиев

Днес,  19 април, от 11.00 часа в Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий“ край гр. Вършец ще се проведе четвъртият открит урок на проф. Венелин Терзиев с учениците от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ - гр. Брегово - "Среща с думите". Събитието включва среща с писателя Тони Теллалов, обясни директорът на бреговското училище Илияна..

публикувано на 19.04.24 в 09:00

Ремонтираха улица във Враца

Завърши ремонтът на една от най-разбитите врачански улици - ул. "Кръстьо Бързаков", съобщиха от общинската управа.  От общината напомниха, че е напълно обновена и най-голямата улица в квартал "Младост". Пътната артерия е с нова настилка, като са ремонтирани и тротоарите.  Улицата е първата в града под Околчица, която е със специална табела,..

публикувано на 19.04.24 в 07:49

Снимката на 18 април 2024 година

Рисунки на природни забележителности ще красят електрическите табла в Ружинци. Идеята е на кмета на общината Александър Александров, а рисунките са дело на художничката Лилия Захаринова. Безработните  в общините Враца и Криводол са намалели с 35 през март и по данни на бюрото по труда в града под Околчица вече са 1 804-ма. Отчетените стойности..

публикувано на 18.04.24 в 18:05

Административният съд отложи делото по казуса с кмета на Вълчедръм

Административен съд - Монтана не даде ход на делото срещу отказа на Общинската избирателна комисия във Вълчедръм да прекрати предсрочно правомощията на кмета на общината, заради конфликт на интереси. На свое заседание, на 6 април, Общинската избирателна комисия във Вълчедръм отказа да прекрати предсрочно правата на кмета Иван Барзин,..

публикувано на 18.04.24 в 16:51

Рисунки украсиха електрически табла в Ружинци

Рисунки на природни забележителности ще красят електрическите табла в Ружинци . Идеята е на кмета на общината Александър Александров , а рисунките са дело на художничката Лилия Захаринова. "Идеята е лично моя, след като видях през последните една-две години в Белоградчик на много места се появиха прекрасни пейзажи и рисувани животни. И затова ми..

публикувано на 18.04.24 в 16:40