Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова медицинска апартура в МБАЛ "Христо Ботев" - Враца

МБАЛ "Христо Ботев", гр. Враца
Снимка: Жоро Александров Архив

Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца вече разполага с две  нови операционни LED-лампи, както и с вакуум-аспиратор.
Специализираната медицинска техника е купена със събраните 2 462.84 лв. от благотворителния базар "Дари любов"
, който се осъществи в началото на март с подкрепата на община Враца. 
Съоръженията ще обезпечат част от ежедневната работа на екипа на родилното отделение.

"Промяната винаги е трудна, но малките стъпки в правилната посока я гарантират! Благодарим на всички доброволци и хората, които подкрепиха благотворителния базар", казаха организаторите на благородната кауза. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Кула организират концерт, посветен на хумора

Днес, 4 юли, самодейците от Народно читалище "Просвета 1882"- град Кула ще представят празничен концерт, посветен на хумора, песните и танците.  Хумористичната програма е изпълнена с много музика, танци, песни, забавни скечове и хумористични авторски миниатюри. Тази година концертът ще се проведе под наслова "Кулски закачки".  В празничния концерт ще..

публикувано на 04.07.24 в 13:00

Катастрофа затвори пътя между Лом и Козлодуй, има обход

Ограничено е движението по второкласния път Лом – Козлодуй в района на Горни Цибър поради ПТП, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходния маршрут: Горни Цибър - Вълчедръм - Вълчедръм - Септемврийци - Борован - Борован - Алтимир - Мизия - Мизия - Гложене - Козлодуй...

публикувано на 04.07.24 в 11:19

Видинчанин влезе в ареста заради наркотици

31-годишен видинчанин е бил задържан вчера за шофиране под въздействието на наркотични вещества и за притежание на дрога, съобщават от Областната дирекция на МВР. Около 16.40 часа във Видин служителите на реда спрели за проверка лек автомобил. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на амфетамин и метамфетамин...

публикувано на 04.07.24 в 11:06

Общинският съвет в Борован положи клетва

Ивайло Букерешки беше избран за председател на Общинския съвет в Борован . За неговата кандидатура бяха отчетени 8 от общо 13 гласа в местния парламент. Това се случи на тържествената сесия, на която новоизбраните общински съветници положиха клетва. Заседанието се проведе в салона на местното читалище „Цани Иванов 1907“. То беше водено от..

публикувано на 04.07.24 в 10:54

Летни музикални празници започват във Видин

Летните музикални празници във Видин , които се провеждат за четвърта поредна година, започват днес, 4 юли. Събитието тази година е посветено на честването на 75 години от създаването на Държавен симфоничен оркестър - Видин. Основен партньор на инициативата е Община Видин .  "Искам да кажа, че един от основните приоритети на общинското..

обновено на 04.07.24 в 10:06
Калин Хайтов

Калин Хайтов е новият областен управител на Монтана

Седем нови областни управители са назначени от служебния кабинет, става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.  Калин Хайтов поема поста в област Монтана. Досега той е заемал длъжността заместник областен управител. Калин Хайтов е бил преподавател в професионалната гимназия "Проф. арх. Стефан Стефанов" в Монтана. Завършил е Русенския..

публикувано на 04.07.24 в 09:50
Николай Николов

Враца има нов областен управител

Областният управител на Враца Надя Донкинска беше освободена с решение на Министерския съвет. Доскорошният ѝ заместник Николай Николов е назначен на позицията .Той е финансист по образование. Преди да бъде заместник областен управител при правителството "Денков - Габриел" е работил шест години в същата администрация в сферата на административния..

публикувано на 04.07.24 в 09:39