Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Неделник" от 11 април 2021 година

Снимка: Красимир Каменов

7 години навърши "Неделник" на 6 април. Седем години с вас, уважаеми слушатели на Радио Видин. В този брой ще празнуваме.  Аз, бях и ще бъда с вас, уважаеми слушатели. Стотици интервюта и стотици съдби и стотици настроения се случиха в това предаване. Тези стотици бяха и ще бъдат и ще продължат да бъдат част от мен. Радвам се, че сме заедно. Всяка една минута е част от мен и част от обичта ми към вас. Не мога да направя цялостна ретроспекция на това уникално предаване, но ще си припомним някои гости. По традиция започвам със старите вестници и след това ще се върнем до 2017 година за да си поговорим с Елина Цанкова и Иван Михалев, които след успеха на „101 отбивки” и „Нови 101 отбивки” ни канят да открием местата, които си струва да посетим с човека до нас. Планувайки това интервю тогава аз не знаех, че Елина е от Видин. Следва спомен с Иван Каймакански за да си припомним неговата история за село Средогрив. А  пък с два разказа на Димитър Палански от Вълчедръм- "Печени чушки" и "Неделя" ще отскочим до един спомен  от 2016 година. За финал и Дедо Скръц ни е приготвил едни невероятни вкусни и лесни благини. Да празнуваме!!! Приятно слушане.


Цялото предаване можете да чуете в звуковия файл.

Вижте още

Как въвеждането на дистанционна работа помага в битката срещу COVID-19?

Европейският парламент гласува резолюция за създаването на нов европейски закон, чиято цел е да защити правата на дистанционно работещите. Здравната криза, причинена от пандемията, заради  COVID-19, накара правителствата да предприемат безпрецедентна стъпка за затваряне на много работни места, с изключение на тези, които предоставят основни стоки и..

публикувано на 07.05.21 в 10:30
книгата на проф Младенов

Паметна плоча на проф. д-р Младенов откриват в Ново село

Паметна плоча на проф. д-р Максим Младенов ще  бъде открита  в Ново село н а 11 май .  В центъра на селото  е издигнат  паметник на новоселските народни будители. До скоро там стояха две имена. Първото е на арх. Илия Попов, дарил на Ново село две култови сгради - читалището и часовниковата кула, които днес са паметници на културата. Второто е на..

публикувано на 07.05.21 в 10:25

Информационна среща за НАТУРА 2000 се проведе във Видин

Европейската мрежа е създадена на принципа за опазване на конкретни видове или конкретни местообитания.  "Ние не опазваме цялата територия сама по себе си, а на базата на строго научни критерии идентифицираме видове животни или растения, които са ценни за общността и природни местообитания, които са ценни за общността и насочваме всички усилия..

публикувано на 06.05.21 в 18:39

Почистиха около крепостта "Камъка" в Оряхово

Граждани на Оряхово, сред които ученици и млади хора, се включиха в почистването около крепостта "Камъка", което се проведе по идея на местния исторически музей.  "Акцията за почистване беше планирана още от миналата година и тя е във връзка с проекта на музея "Ехо от вековете", тъй като реализацията на този проект в основната му дейност е..

публикувано на 06.05.21 в 15:45

Концерт "спомен за Иво" във Видин

Изпълнители от Видин изнасят концерт в памет и чест на свой близък приятел. По време на проявата ще звучи пъстра палитра от музикални стилове - от тежка музика до лиричен рап. Повече за събитието разказва организаторът и изпълнител Божидар Пардонов PMC: "На 8 май от 19 ч. на сцената на галерията ще се проведе един доста така личен концерт. От..

публикувано на 06.05.21 в 15:30

Красивата природа на село Камено поле може да привлича туристи

Петър Петков е родом от село Каменно поле в община Роман. След пенсионирането си се връща в родното си място. Пише книга за историята на село Каменно поле.  "Има 18 тепавици и воденици по поречието на реката, които са строени от каменополски майстори. Има към 20 кошари на фамилиите. Има около 25 извора, от които сигурно около 10 не ги знам,..

публикувано на 06.05.21 в 14:55

Иван Аспарухов: Имаме една от най-ниските безработици в 3-те области

На 6 май Мездра чества празника на града. Той се отбелязва от 30 години. За успехите и предизвикателствата пред общинското ръководство Йорданка Петрова разговаря с кмета Иван Аспарухов. "...Мездра се развива в тази посока, в която трябва. Ние се върнахме за да върнем Мездра там, където заслужава като водеща община в област Враца. Така че..

публикувано на 06.05.21 в 11:46