Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира приемът на заявления за подмяна на отоплителните уреди в община Видин

Снимка: Радио Видин

От днес стартира приемът на заявления за подмяна на отоплителните уреди на твърдо гориво, по проект "Подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Видин". До 15 май ще продължи приемът на заявления от всички граждани, които желаят да бъдат подменени отоплителните им уреди на твърдо гориво със съвременни и алтернативни такива, каза кметът на Община Видин Цветан Ценков.

"Ние успяхме в срок да се справим с всички дела в Конституционния съд, във Върховния административен съд и Община Видин наистина да работи по проекта в график. Няма как да не съм радостен, че над 3500- 4000 семейства ще получат своята подкрепа."

Условията за кандидатстване разясни зам. кметът по европейските политики и инвестиции на Община Видин Десислава Тодорова.

"Всички необходими документи, заявления, декларации, поканата, насоки за кандидатстване, насоки за попълване се намират на интернет страницата на Община Видин. Там може да намерите покана за кандидатстване, образци на документи за физически лица. Публикувана е и ориентировъчна таблица за избор на отоплително устройство, като водещо е желанието на гражданите. Отоплителните устройства, за които може да се кандидатства са топловъздушна камина със затворена горивна камера, камина с водна риза, пелетен котел, газови конвектори или климатици."

С подписването на договора, крайният получател удостоверява, че е запознат със съдържанието му, обясни юристът по проекта Теодора Вълчева.

"Крайният получател получава безвъзмездно ново отоплително устройство, което да ползва за отопление на имота. Придобива правото на собственост върху новото устройство след изтичане на две години, считано от датата на приемо- предавателния протокол."

Заявления за кандидатстване по проекта се приемат от днес до 15.05.2021 година, всеки работен ден в Информационния център на Община Видин. Предвид епидемиологичната обстановка в страната това може да стане и по електронен път, като на сайта на Община Видин има посочени телефони за консултации, както и подробно описание на стъпките за кандидатстване. До края на годината предстои да бъде избран и изпълнител на проекта, след което ще може да се премине и към фактическия демонтаж на старите, и монтаж на новите отоплителни уреди. Според зам. кметът Десислава Тодорова, това ще стане най- рано през пролетта на 2022 година. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Видин посреща дванадесетото издание на Средновековния фестивал "Бъдинъ"

За 12-а поредна година град Видин е домакин на Средновековния фестивал "Бъдинъ" . Какво е различното в това издание на форума и какво е предвидено да включва програмата, ни разказа Цецка Цокова - главен експерт „Реклама и информация в туризма“ към Община Видин: "Средновековният фестивал "Бъдинъ" за поредна година ще се организира в..

обновено на 24.08.24 в 15:08

Галиче се готви за фолклорен празник

Празник на фолклора организират за поредна година в село Галиче , община Бяла Слатина. Фестивалът "На мегдана край чешмата" ще събере на 24 август танцови състави и индивидуални изпълнители от страната и от съседна Румъния. С подобни прояви се цели да се популяризира фолклорът, обясни за Радио ВИДИН Валери Тодоров, организатор и хореограф на..

обновено на 24.08.24 в 07:52

Отворете очите и сърцата си за "Повелителката на книгите"

Какво ще кажете да си починем малко от трилърите и драматичните любовни романи, наложили се като традиционни за лятото, и да отворим един роман за книгите? По-конкретно, да отворим очите и сърцата си за „Повелителката на книгите“ – роман на американската писателка Карън Хокинс . „Повелителката на книгите“ е от историите, които сякаш..

публикувано на 23.08.24 в 17:25

Продължава фестивалът "Ослен фест - селски Ренесанс" (галерия)

Врачанското село Ослен Криводол е домакин на фестивала "Ослен Фест - селски Ренесанс" . Форумът започна вчера, 22 август, и ще продължи до 25 август. Това е третото издание на фестивала, разказа инициаторът на проявата Невена Йовчева : "Изпълнено е с деца, с творчески ателиета. Започнахме сутринта с разведряване, с музикални изпълнения на..

публикувано на 23.08.24 в 16:36

Бойко Николов изненадва с летен дебют на песента "Видин ми е L.A."

Днес ви срещам с видинчанина Бойко Николов . Още като малък той открива любовта си към R&B музиката, която го вдъхновява да започне да рапира. Макар и този негов талант да остава скрит дори за най-близките му хора, музиката винаги е била част от вътрешния му свят. След години на съзряване и личностно израстване Бойко решава, че е време да сподели..

публикувано на 23.08.24 в 14:00

Европейска програма помага на работещите родители в грижата за децата

Проект „Родители в заетост“ се финансира от Програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027 и цели да осигури по-добър баланс между професионалния и личния живот на самотни, многодетни родители и на тези с малки деца   чрез предоставяне на възможности за полагане на грижи за отглеждане на деца и чрез услуги за улесняване достъпа до заетост,..

публикувано на 24.08.24 в 14:05

Враца казва: "Buongiorno!"

"Buongiorno, Враца!" - казваме на всички, които са предвидили в рамките на утрешния ден да се потопят в италианската култура под Околчица. Интересни занимания, любопитни срещи, освежаващи напитки и разбира се автентични вкусове от традиционната за Италия кухня - това са само част от нещата, до които може да се докоснете по време на близо..

публикувано на 23.08.24 в 09:30