Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Членовете на СИК на опашка за възнагражденията си

4
Снимка: Радио Видин


Започна изплащането на възнагражденията на членовете на секционните избирателни комисии в община Видин. Голяма опашка от чакащи се образува преди обед пред централния вход на сградата на общината. Хората са един до друг, не се спазва отстояние от поне 1,5 м. Някои от тях се оплакаха от лоша организация: 

"Аз съм седма и ако карат сега 80, значи 7 кога ще дойде - довечера... От час чакаме на този вятър... Казаха след 11, съжалявам, но беше 11:15, когато започнаха да влизат хората... Никаква организация няма, абсолютно никаква няма... Организация, когато трябва да им работим там... Държат се с хората, като с животни. Ето това е. Бодигардчетата..."

Изпратихме въпроси до общинската администрация, откъдето отговориха, че възнагражденията се изплащат в помещение на партерния етаж в сградата на Общинската администрация. Гражданите, дошли да ги получат, изчакват реда си пред централния вход, а не вътре в сградата, с оглед на противоепидемичните мерки. Служители на Общината предупреждават за спазване на необходимата дистанция, но това е и лична отговорност на всеки. 

В Община Видин няма получени сигнали и оплаквания относно организацията във връзка с изплащането на възнагражденията и грубо отношение от страна на общинските служители. Ако има такива случаи, незабавно ще бъдат предприети съответните мерки.

Възнагражденията ще се изплащат в работни дни от 9:00 ч. до 16:30 часа, съобщиха още от администрацията.

Галерия

Вижте още

Бързо производство за мъж, предизвикал катастрофа

Полицията образува бързо производство срещу мъж от врачанското село Паволче след предизвикана от него катастрофа, докато управлявал кола под въздействието на алкохол, съобщиха от ОД на МВР. Инцидентът е станал вчера на път в населеното място, на който самокатастрофирал лек автомобил, управляван от местен мъж – В.Б., който е професионален..

публикувано на 08.05.21 в 16:11

Българи и руснаци се поклониха на военното гробище във Видин

В навечерието на 9 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа, кметът на община Видин Цветан Ценков и Максим Петров, ръководител на отдел "Външна политика" в Посолството на Руската федерация в България, посетиха Руското военно гробище в града. Те поднесоха венци и цветя и отдадоха почит към паметта на загиналите през есента на 1944..

публикувано на 08.05.21 в 14:15

Стрелба с лък ще се проведе в Оряхово

Стрелба с лък ще се проведе в района на крепостта "Камъка" в Оряхово. Събитието е част от проекта на Историческия музей "Ехо от вековете". Това обясни за Радио Видин Евгения Найденова, директор на Исторически музей в Оряхово. "...Между 14 и 18 часа ще може всеки да дойде и да стреля, като инструкторите са обучени от професионалисти... " "Ехо от..

публикувано на 08.05.21 в 11:00

Днес е Светла събота

Православната църква отбелязва Светла събота. На този ден се отдава почит на Свети Йоан Кръстител. Светла събота е шестият ден от Светлата седмица след Великден, когато всеки ден се славят Божията майка и светите апостоли. Тъй като съботният ден е посветен на мъртвите, хората раздават червени яйца в памет на наскоро починали..

публикувано на 08.05.21 в 09:17

Във Видин ще отдадат почит на Руското военно гробище

В 11.00 ч. днес кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков и заместник-кметът Борислава Борисова ще присъстват на поклонението на Руското военно гробище, което ще се проведе по повод Деня на победата и Деня на Европа - 9 май. По традиция всяка година събитието се организира от Руски клуб "Видин-2002". За поклонението ще пристигне Максим Петров,..

публикувано на 08.05.21 в 08:59

"Петият елемент" във Видин

Образователния спектакъл "Петият елемент", посветен на природните бедствия и стихии и как да се предпазим от тях, ще представи днес видинският куклен театър. В него чрез средствата на театъра публиката ще се запознае с инструкциите за безопасност при бедствия и аварии. Сценарист: Мая Димитрова Режисьор: Димитър Димитров Сценограф: Георги Славков..

публикувано на 08.05.21 в 08:30

Фермерски пазар ще се проведе във Враца

Арт ателие и томбола с много изненади са част от новите предложения на Фермерския пазар, който ще се проведе днес във Враца. Близо 50 производители от цялата страна ще вземат участие в изложението, което ще започне в 09:30 и ще продължи до 18:30, пред сградата на Община Враца. На пазара ще има специално обособен щанд за дегустация на бира. Ще има..

публикувано на 08.05.21 в 08:10