Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Стартира кампания по събиране на местните данъци и такси в община Лом

Общинската администрация в Лом стартира кампания по събиране на местните данъци и такси. Платилите изцяло дължимия данък върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данъка върху превозните средства до 5 май 2021 година ще ползват 5% отстъпка, съобщават от местната общинска управа. Две каси ще работят по време на кампанията в Центъра за услуги на първия етаж в сградата на Община Лом, като работното им време ще е от 08:30 до 17:00 часа без прекъсване. Данъците могат да се платят и по банков път, чрез пощенски запис или на касите на "Изи- пей". От местната общинска управа напомнят, че първата вноска за данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци се дължи до 30 юни, а втората /последна/ вноска до 31 октомври. На пропусналите тези срокове започват да се начисляват лихви, а онези които искат да платят данъчните си задължения за 2021 година, трябва да са погасили дължимите суми от предходни данъчни периоди. 

Вижте още

Утре определят състава на Районните избирателни комисии във Видин и Враца

Областният управител Момчил Станков насрочи консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия - Видин за произвеждане на избори за народни представители на 11 юли 2021 г., съобщават от областната администрация. Консултациите ще се проведат на  14 май 2021г. /петък/ от 11 часа в Конферентния център на Областна администрация - Видин,..

публикувано на 13.05.21 в 10:59

Горя селскостопанска постройка в Кула

След получен сигнал късно снощи, пожарникари от Кула са  потушили пожар в частна селскостопанска постройка в градчето, съобщават от полицията във Видин. Пламъците са унищожили домашно имущество, опушени са около 45 кв. м. стени.  Причината е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са намиращите се в непосредствена близост две сгради.

публикувано на 13.05.21 в 10:34
Снимката е илюстративна

119 са активните случаи на COVID-19 в област Видин

10 положителни проби за COVID-19 са регистрирани в област Видин през последното денонощие, по данни на Регионалната здравна инспекция. Четирима от новозаболелите са от община Видин, по двама от Белоградчик и Грамада и по един от Бойница и Кула.  Още 7 души, заболели с коронавирус, са оздравели.  Активните случаи в областта са 119, като 57 от..

публикувано на 13.05.21 в 10:12

Запълват дупки по натоварени улици в Мездра

Започна ремонта на най-проблемните участъци от градските улици в Мездра, съобщават от общинска администрация.  Служители на Общинско предприятие (ОбП) "Чистота" са започнали аварийно изкърпване с плътна асфалтобетонна смес на компрометирани участъци от градската улична мрежа. Като първи етап от извършвания текущ ремонт ще бъдат запълнени дупките по..

публикувано на 13.05.21 в 10:01

Задържаха мъж от Враца с кокаин и трева

26-годишен мъж от Враца е хванат с кокаин и канабис в него, съобщават от полицията. Той е бил претърсен п ри полицейска акция, с цел противодействие на престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества. В мъжа са н амерени 2 пликчета съдържащи кокаин и канабис. По-късно при претърсване в жилището му е открит плик с канабис...

публикувано на 13.05.21 в 09:30

Цветан Цветанов във Видин: ГЕРБ предаде каузата и ценностите, които ни обединяваха

ПП "Републиканци за България" се готви за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това обяви във Видин председателят на партията Цветан Цветанов : "Нещата, които ние говорихме през цялата кампания, в общи линии виждаме, че са приоритет на сегашното служебно правителство. Никой от другите политически сили не говореше за газифициране на видинска..

публикувано на 13.05.21 в 08:46

Увеличение на катастрофите отчете полицията във Враца

Рязко увеличение на катастрофите и пътния травматизъм отчетоха от полицията във Враца. През април в областта са регистрирани 74 пътно-транспортни произшествия, от които 14 са тежки, съобщават от МВР. При катастрофите е убит един и са били ранени 16 души. В сравнение със същия месец на предходната година, ПТП-тата са били с 39 повече, нямало е..

публикувано на 13.05.21 в 07:36