Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Видин ще изгради собствено енергийно дружество

Снимка: Светослав Цветанов

Проектът по подмяната на отоплителните уреди на твърдо гориво е от изключителна важност за здравето на жителите на община Видин. Това каза кметът д-р Цветан Ценков и допълни, че този проект ще бъде надграден, чрез изграждането на независимо енергийно дружество към Община Видин:

"С този проект ние ще дадем глътка въздух на нашия град, да диша по- спокойно и по- добре. Дори и ще намалим заболяванията от белодробни болести, каквито има доста широко разпространени, включително и заради честите мъгли ... Втората крачка, която ще направим и ще надграждаме този проект е изграждането на енергийното дружество, което ще даде възможност наистина Видин да бъде пионер- една от общините, които ще изгради в Национален и Европейски мащаб собствено енергийно дружество и ще даде огромен шанс, включително и на хората, живеещи в този край."- обясни кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков.

Вижте още

Утре определят състава на Районните избирателни комисии във Видин и Враца

Областният управител Момчил Станков насрочи консултации за определяне състава на Районна избирателна комисия - Видин за произвеждане на избори за народни представители на 11 юли 2021 г., съобщават от областната администрация. Консултациите ще се проведат на  14 май 2021г. /петък/ от 11 часа в Конферентния център на Областна администрация - Видин,..

публикувано на 13.05.21 в 10:59

Горя селскостопанска постройка в Кула

След получен сигнал късно снощи, пожарникари от Кула са  потушили пожар в частна селскостопанска постройка в градчето, съобщават от полицията във Видин. Пламъците са унищожили домашно имущество, опушени са около 45 кв. м. стени.  Причината е небрежност при боравене с открит огън. Спасени са намиращите се в непосредствена близост две сгради.

публикувано на 13.05.21 в 10:34
Снимката е илюстративна

119 са активните случаи на COVID-19 в област Видин

10 положителни проби за COVID-19 са регистрирани в област Видин през последното денонощие, по данни на Регионалната здравна инспекция. Четирима от новозаболелите са от община Видин, по двама от Белоградчик и Грамада и по един от Бойница и Кула.  Още 7 души, заболели с коронавирус, са оздравели.  Активните случаи в областта са 119, като 57 от..

публикувано на 13.05.21 в 10:12

Запълват дупки по натоварени улици в Мездра

Започна ремонта на най-проблемните участъци от градските улици в Мездра, съобщават от общинска администрация.  Служители на Общинско предприятие (ОбП) "Чистота" са започнали аварийно изкърпване с плътна асфалтобетонна смес на компрометирани участъци от градската улична мрежа. Като първи етап от извършвания текущ ремонт ще бъдат запълнени дупките по..

публикувано на 13.05.21 в 10:01

Задържаха мъж от Враца с кокаин и трева

26-годишен мъж от Враца е хванат с кокаин и канабис в него, съобщават от полицията. Той е бил претърсен п ри полицейска акция, с цел противодействие на престъпления, свързани с притежание и разпространение на наркотични вещества. В мъжа са н амерени 2 пликчета съдържащи кокаин и канабис. По-късно при претърсване в жилището му е открит плик с канабис...

публикувано на 13.05.21 в 09:30

Цветан Цветанов във Видин: ГЕРБ предаде каузата и ценностите, които ни обединяваха

ПП "Републиканци за България" се готви за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Това обяви във Видин председателят на партията Цветан Цветанов : "Нещата, които ние говорихме през цялата кампания, в общи линии виждаме, че са приоритет на сегашното служебно правителство. Никой от другите политически сили не говореше за газифициране на видинска..

публикувано на 13.05.21 в 08:46

Увеличение на катастрофите отчете полицията във Враца

Рязко увеличение на катастрофите и пътния травматизъм отчетоха от полицията във Враца. През април в областта са регистрирани 74 пътно-транспортни произшествия, от които 14 са тежки, съобщават от МВР. При катастрофите е убит един и са били ранени 16 души. В сравнение със същия месец на предходната година, ПТП-тата са били с 39 повече, нямало е..

публикувано на 13.05.21 в 07:36