Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Маратонът на четенето в Долна Кремена ще бъде закрит официално

Снимка: Петко Котларски

На 20 април в детска градина "Мир"- филиал Долна Кремена ще бъде закрит Маратонът на четенето с импровизирано "модно ревю"- децата ще бъдат облечени с костюми на героите от всички прочетени приказки през тези две седмици. Гости ще бъдат - директорът на детска градина "Мир", ако имат възможност още някои от учителите от градината в Мездра и библиотекарят от читалището Милка Милева.

Маратонът бе открит на 6-ти април с четене на "Сиводрешко и Бързобежко" от учители на групата, последва четене на "Горският театър" от Милка Милева, " Вълкът и седемте козлета" от Теодор Георгиев, ученик 4-ти клас в СУ"Христо Ботев" Мездра, посещение на читалището в село Долна Кремена и прочит на приказката "Галената дъщеря" от учителя Петя Митинска , "Трите желания" прочит от родителя Джесика Спасова, " Клан, клан недоклан" разказ от баба Данче и прочит на приказката "Цирк в гората" от родителя Мирела Стефанова, " Куцото петле" и "Глупавият вълк" от кмета на селото Румен Серафимов, "Косе Босе" разказ от дългогодишният директор и жител на селото Йорданка Димитрова, прочит на "Житената питка"  от главен учител г-жа Милена Макавеева и прочит на африкански приказки от пенсионирания учител Людмила Борисова.


Вижте още

Наградиха участници в кулинарен фестивал в Монтана

17 любители готвачи представиха традиционни ястия по време на фестивала на народна кухня и занаяти "Бабина душица" в Монтана. Проявата бе по повод празника на града - денят на Свети Дух на 21 юни. Най-младият готвач - 11-годишният Самуил от Враца представи своята торта с череши и смокини в компанията на култовия дядо Скрац - Цветан Дочев, също..

публикувано на 19.06.21 в 16:11

Концерт за събора на село Рогозен

Отбелязват с концерт събора в село Рогозен. Празненствата в селото от община Хайредин традиционно продължават два дни, като основната програма е предвиден за днес, 19 юни, каза за Радио ВИДИН Пламен Кюковски, кмет на населеното място. "Ще имаме концерт, който ще бъде от 19:30 ч. Ще бъде изнесен от местни, имам предвид хора от областта певец и..

публикувано на 19.06.21 в 15:25

Връчиха дипломите на зрелостници в Мездра

Връчиха официално дипломите на Випуск 2021 година в СУ "Иван Вазов" Мездра. 44 зрелостници получиха своите дипломи, като 10 от тях са отлични. Заместник кметът на общината Нели Минева връчи медали, грамоти и книги на отличниците. Завършилите бяха в 3 профилирани паралелки - "Информационни технологии","Хуманитарен профил" и "Технологичен туризъм"...

публикувано на 19.06.21 в 13:22

Работилници радват деца във Видин

Детски работилници учат на сръчност най-малките жители на Видин. Те са разположени пред БиблиоПощата и са част от Инициативата "На базар сме! В Парка!". Кукленият сценограф Хана Шварц ръководи Ателие "Кукли" и споделя, какво научават децата. "С прости средства как се правят различни кукли, "Петрушка", "Явайка", "Марионетка". И как с прости средства-..

публикувано на 19.06.21 в 13:10

Зелен коридор за имунизация през почивните дни във Видин

Желаещите да се имунизират срещу COVID-19 във Видин могат да избират между 4 ваксини. През почивните дни от 09:00 ч. до 14:00 ч. функционира зелен коридор в Регионална здравна инспекция, каза д-р Венцислав Владински, директор на институцията. "В неделя нямаме желаещи, но в събота си имаме. Това е всяка събота, ние не сме спирали въобще. Наличните..

публикувано на 19.06.21 в 12:02

Безплатен транспорт за Черешова задушница във Видин

Безплатен транспорт до гробищните паркове е осигурен за видинските граждани на 19 юни, когато е втората за тази година задушница, наричана Черешова, съобщават от общинската администрация.   Организиран е безплатен транспорт по линия № 6, със следния маршрут:  кв. "Селище" – 120 апартамента – ж.п. гара – музей "Конака" – бл. "Лотос" – бл. "Палма"..

обновено на 19.06.21 в 09:38

"На базар сме! В парка!" започва във Видин

Инициативата "На базар сме! В Парка!" ще се проведе за втори път във Видин. Организаторите от платформата "Sтетика" са поканили 25 творци от цялата страна, които днес и утре ще представят в пространството около БиблиоПощата свои ръчно изработени изделия. Врати ще отворят и няколко работилници, обясни Белла Антова от организаторите:..

публикувано на 19.06.21 в 09:05