Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

11 акта за непочистени плакати във Враца

Снимка: Жоро Александров

Партии и коалиции от Враца бяха глобени заради непочистени агитационни материали след парламентарните избори. Експерти на инспектората в местната управа са установили нарушенията,  документирали са ги и са съставили 11 акта. Наказателните постановления са изпратени до партийните централи, увериха от Община Враца. Според нормативната уредба, санкциите за непочистени агитационни материали могат да достигнат до 5 000 лева, а срокът за почистване на плакати изтече на 11 април.


Вижте още

Снимката на 18 май 2021 година

Общият доход средно на лице от домакинство през първото тримесечие на 2021 г. е 1830 лв. и нараства с 6,9% спрямо същото тримесечие на 2020 година, съобщават от Националния статистически институт.  В структурата на общия доход с най-висок относителен дял е доходът от работна заплата (55,2%), следван от доходите от пенсии (31,3%) и от самостоятелна..

публикувано на 18.05.21 в 18:10

Полицията с мерки за сигурност по време на абитуриентските балове във Видинско

Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред , осигуряване на пожарната безопасност и безопасността на движението по пътищата по време на предстоящите абитуриентски балове и празничните прояви, свързани с отбелязването на 24 май.  Планирано е засилено полицейско присъствие в районите на училищата.  Всички празнични мероприятия ще..

публикувано на 18.05.21 в 16:25

Зооизлжба показва 44 вида екзотични животни в Монтана

Екзотични животни могат да видят жителите на Монтана в зооизложба в Младежкия дом. Отровни змии, гущери, паяци и други видове са сред екземплярите, каза организаторът д-р Красимир Христов: "Традиционно провеждаме такива изложби със земноводни влечуги, като променяме основно видовия състав на животните, които пристигат и които представяме. Сега ще..

публикувано на 18.05.21 в 16:13

Нова машина мие улиците във Видин

Започна миенето на улици във Видин. Специализираната машина, с която то се извършва, е най-новата придобивка в автопарка на общинското предприятие по чистотата. Тя дава възможност за миене на пътното платно както със струйници, така и с маркуч. "Целта ни е да се намали запрашаването. Видин е сред градовете с най-висока концентрация на фини..

публикувано на 18.05.21 в 15:04

Врачанският съд даде ход на дело срещу мъчители на таксиметров шофьор

Във врачанския окръжен съд се проведе разпоредително заседание по наказателното дело срещу   Милен Младенов и Евстати Евстатиев , които са обвинени в това, че на 18 декември 2016 г. от парка в село Хайредин са отвлекли таксиметровия шофьор Венцислав Тодоров от село Манастирище. В обвинителния акт пише, че деянието е извършено от двамата по..

публикувано на 18.05.21 в 12:13

Изложба на учители по изобразително изкуство откриха в Монтана

Дружеството на художниците "Тенец" в Монтана представя изложба на творби на учители по изобразително изкуство в галерия  "Кутловица" . Експозицията, която беше открита вчера, е посветена на 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  Това е първа такава изложба,  казва..

обновено на 18.05.21 в 11:34

Близо 3000 са карантинираните в област Враца

2 377 са активните носители на коронавирусната инфекция във Врачанско, като от тях 50 са в болници, а останалите се лекуват в домашни условия, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.  11 са новозаразените жители на областта. Най-младата от тях е 22-годишна от Мездра, а най-възрастният – 85-годишен жител на село Вировско. Според данните..

публикувано на 18.05.21 в 11:08