Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Онлайн срещи с известни автори организира библиотеката във Враца

Снимка: РБ Христо Ботев Враца

Поредица от срещи с популярни автори организира Регионална библиотека "Христо Ботев" град Враца  в инициативата "Маратон на четенето". Специален гост на библиотеката на 22 април от 18:30 часа ще бъде Виктория Бешлийска. Тя ще представи дебютна си книга "Глина". Виктория е филолог по образование, майка на две деца. Работила е като учител по български език и литература, редактор на списания, а от няколко години се занимава с реклама и маркетинг. Тя е автор на блога за събиране на стари думи и нови светове По дирите на думите и инициативата #ОбичамБългарскитеДуми. Дебютният ѝ роман "Глина" предизвика огромен интерес сред любителите на красивите думи.


В деня на книгата и авторското право - 23 април от 11:30 часа библиотеката ще представи среща с Милен Хальов, авторът на "Кало Змея“. Той ще е деветнадесетият гост в кампанията  #ВкъщиСъмИЧета. Милен Хальов е роден в Русе през 1988 г. Голяма част от детството му минава в болнични стаи и в чакане пред лекарски кабинети. За да се спаси от скуката, Милен измисля истории и ги рисува. Учи в Национално училище по изкуствата "Проф. Веселин Стоянов" - Русе, където печели награди в областта на графиката и живописта. Любовта към писането и рисуването го подтиква да продължи образованието си в НАТФИЗ, специалност "Анимационна режисура". Дипломният му филм "Трафик" участва на множество фестивали у нас и в чужбина. Преподава анимационно кино в частен софийски колеж, а малко след това му предлагат и работа като учител по рисуване в 127 СУ "Иван Н. Денкоглу". Прави забавни видеа, с които преподава учебния материал, защото обича и умее да разказва истории. Както ще се уверите, когато прочетете "Кало Змея".


Срещите ще се провеждат на живо във фейсбук страницата на библиотека: http://fb.com/libvratsa.

Вижте още

Наградиха участници в кулинарен фестивал в Монтана

17 любители готвачи представиха традиционни ястия по време на фестивала на народна кухня и занаяти "Бабина душица" в Монтана. Проявата бе по повод празника на града - денят на Свети Дух на 21 юни. Най-младият готвач - 11-годишният Самуил от Враца представи своята торта с череши и смокини в компанията на култовия дядо Скрац - Цветан Дочев, също..

публикувано на 19.06.21 в 16:11

Концерт за събора на село Рогозен

Отбелязват с концерт събора в село Рогозен. Празненствата в селото от община Хайредин традиционно продължават два дни, като основната програма е предвиден за днес, 19 юни, каза за Радио ВИДИН Пламен Кюковски, кмет на населеното място. "Ще имаме концерт, който ще бъде от 19:30 ч. Ще бъде изнесен от местни, имам предвид хора от областта певец и..

публикувано на 19.06.21 в 15:25

Връчиха дипломите на зрелостници в Мездра

Връчиха официално дипломите на Випуск 2021 година в СУ "Иван Вазов" Мездра. 44 зрелостници получиха своите дипломи, като 10 от тях са отлични. Заместник кметът на общината Нели Минева връчи медали, грамоти и книги на отличниците. Завършилите бяха в 3 профилирани паралелки - "Информационни технологии","Хуманитарен профил" и "Технологичен туризъм"...

публикувано на 19.06.21 в 13:22

Работилници радват деца във Видин

Детски работилници учат на сръчност най-малките жители на Видин. Те са разположени пред БиблиоПощата и са част от Инициативата "На базар сме! В Парка!". Кукленият сценограф Хана Шварц ръководи Ателие "Кукли" и споделя, какво научават децата. "С прости средства как се правят различни кукли, "Петрушка", "Явайка", "Марионетка". И как с прости средства-..

публикувано на 19.06.21 в 13:10

Зелен коридор за имунизация през почивните дни във Видин

Желаещите да се имунизират срещу COVID-19 във Видин могат да избират между 4 ваксини. През почивните дни от 09:00 ч. до 14:00 ч. функционира зелен коридор в Регионална здравна инспекция, каза д-р Венцислав Владински, директор на институцията. "В неделя нямаме желаещи, но в събота си имаме. Това е всяка събота, ние не сме спирали въобще. Наличните..

публикувано на 19.06.21 в 12:02

Безплатен транспорт за Черешова задушница във Видин

Безплатен транспорт до гробищните паркове е осигурен за видинските граждани на 19 юни, когато е втората за тази година задушница, наричана Черешова, съобщават от общинската администрация.   Организиран е безплатен транспорт по линия № 6, със следния маршрут:  кв. "Селище" – 120 апартамента – ж.п. гара – музей "Конака" – бл. "Лотос" – бл. "Палма"..

обновено на 19.06.21 в 09:38

"На базар сме! В парка!" започва във Видин

Инициативата "На базар сме! В Парка!" ще се проведе за втори път във Видин. Организаторите от платформата "Sтетика" са поканили 25 творци от цялата страна, които днес и утре ще представят в пространството около БиблиоПощата свои ръчно изработени изделия. Врати ще отворят и няколко работилници, обясни Белла Антова от организаторите:..

публикувано на 19.06.21 в 09:05