Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволческа инициатива във Враца продължава да набира хранителни продукти за Великден


Благотворителна инициатива за Великден организира сдружението във Враца "Бъди добър!Прави добро!". Доброволците в сдружението си поставят за цел да раздадат хранителни пакети на 180 самотно живеещи възрастни хора, които се нуждаят от помощ, припомни организаторът Мая Методиева:


"До момента имаме събрани продукти за  150 пакета. Надявам се, че ще съберем за 180 души, даже дори ще увеличим бройката... Ще ги раздадем в села на територията на община Враца, предимно на самотно живеещи възрастни хора... Разбираме от кметските наместници за тези хора... Парични средства ни даряват предимно приятели, познати... Самата кампания я организирах сама, имам помощници 7-8 души... Като цяло хората имат желание да се включат в инициативата, призивът ми е всички да бъдем по-добри!"


Млади хора, включили се в инициативата за Великден

Десислава Георгиева  се включва към великденската инициатива като доброволец, до момента е събрала 140 лв, с които ще закупи хранителни продукти. Тя е добавила в списъка 6 нови семейства, които се нуждаят от помощ:


"Винаги се радвам, когато имам възможност да стана причина някой да бъде вдъхновен да помага на всички останали...Това е третата ми лична инициатива... Заех се заради предстоящия Великден и тогава хората са склонни да дават, когато има защо... Моята помощ е в подкрепа на организацията "Бъди добър! Прави добро!"... Събирам средства от приятели и познати, насърчавам ги да се включат дори и с малко... Искам да кажа на всички - да се огледат около тях, да преценят хората, защото никога не знаете от колко се нуждаят хората около вас и вие дори не подозирате за това... Аз лично събрах една сума и подготвих дълготрайни продукти..."

 


Великденска инициатива продължава до 25 април. Можете да се включите в инициативата като изпратите пари или хранителни продукти по следните начини:  

Дарители, включили се в инициативата за Великден
1. Банкова сметка:
Име: Бъди добър! Прави добро!
iban: BG92STSA93000027583585

2.PayPal:
bdpd@abv.bg
https://www.paypal.me/badidobar

3.Еконт:
гр.Враца офис до бл. 32
за Мая Методиева
тел. 0876222189

4. EPAY. BG
КИН:2045973309
email: maya_evgenieva@abv.bg


Продуктите могат да се предадат и лично. Подходящи са вкумирани и дълготрайни храни.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

С четка и сърце: Ивайло Митов създава изкуство и дарява надежда

Ивайло Митов е изключително талантлив млад художник, който избира тишината на родното си село Костелево пред суетата на големия град. Сред красотата и спокойствието на В рачанския край , той успява да се вдъхнови за творбите си. Както сам се изразява - "душата и тялото трябва да са синхронизирани, за да може да твориш" . Този..

публикувано на 08.10.24 в 17:30
Симеон Караколев

Симеон Караколев: Ситуацията в животновъдството е тежка, очакваме писмени гаранции за изплащане на договорените средства

Земеделците остават в протестна готовност, заради неразплатените средства по т.нар. „украинска помощ“. Правителството отпусна 200 млн. лв. от договорените средства, но остават още 125 млн. лв., за които към момента има само уверение от министъра на земеделието и храните Георги Тахов, че ще бъдат изплатени до края на ноември.  След срещата с..

публикувано на 08.10.24 в 16:40

Организация дарява училищни химни

На десет училища в общо осем общини ще бъдат дарени химни. Видин е една от тези общини. Това се случва по инициативата „Светилник“ на организацията на автори и музикални издатели за управление на авторски права "Музикаутор".  Тази година надсловът на проявата е "Музика - лъчи!" - цитат от стихотворението на Пейо Яворов "Две хубави очи". До..

публикувано на 08.10.24 в 15:30

Търсят се 100-те най-добри училищни практики у нас

Учители от цялата страна могат да споделят добри практики от класните си стаи и училища до 30 октомври.  За четвърта поредна година конкурсът "Добрите практики на фокус" търси успешни примери и иновации в образованието у нас.  Инициативата е организирана от фондация "Заедно в час" и образователния сайт prepodavame.bg и цели да събере, опише и..

публикувано на 08.10.24 в 14:10

Започват културните прояви за празника на Медковец

Традиционният събор на монтанското село Медковец "Медковска есен с танц и песен" започва от днес и ще продължи до 12 октомври, като програмата включва и храмовия празник Петковден.  Фотоизложба на тема "Българските корени" е първата проява, с която стартират празничните дни, казва секретарят на читалището Десислава Венциславова:..

публикувано на 08.10.24 в 13:05

Читалищни работници обновиха кът на известен писател от Бяла Слатина

Народно читалище „Развитие-1892“ в Бяла Слатина обнови къта, в който са представени вещи на известния поет и писател Николай Хрелков.  Изцяло е реставриран масивният оригинален диван от дома на твореца. Тази мебел е част от музейната сбирка на читалището и с нея завършва визията на мястото, в което поетът е живял и творил. Всичко, до..

публикувано на 08.10.24 в 12:00
Проф. Радостина Александрова

Проф. Радостина Александрова: В сезона на вирусите можем да си спестим доста проблеми, ако положим малко усилия

COVID-19 все още не е излязъл от пандемичната си роля, не се подчинява на сезонни модели и е възможно да има нов ръст на случаите. Това обясни в "Направление здраве" вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова . По думите ѝ вирусът не трябва да бъде подценяван и хората от рисковите групи е добре да се ваксинират. "Виждаме, че предизвиква..

публикувано на 08.10.24 в 11:10