Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Оставиха в ареста трима грабители

Снимка: Жоро Александров

Врачанският окръжен съд потвърди определението на Районен съд – Враца, с което спрямо обвиняемите К. Б., П. И. и четиринадесетгодишно момче е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тримата са обвинени в това, че в съучастие, на 6 април т.г., в село Тишевица са извършили грабеж над възрастна жена, като й отнели със сила 11 980 лв.

И тримата обвиняеми, заедно с техните защитници, са останали недоволни от постановената мярка „задържане под стража“ на първоинстанционния съд и са подали частни жалби с искане за отмяната на постановеното определение и за вземане на по-лека мярка за неотклонение. За да потвърди най-строгата мярка за неотклонение, тройният състав на Окръжен съд – Враца приема, че събраните на този начален етап от разследването доказателства са напълно достатъчни, за да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемите към престъплението. Въззивният съд споделя и довода на първостепенния съд за наличието на реална опасност тримата обвиняеми да извършат престъпление, ако по отношение на тях се прилага по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража”, като по отношение на непълнолетния случаят покрива критериите за „изключителност“ по смисъла на закона.

Съдът приема, че за тримата няма опасност да се укрият, но това не е основание за смекчаване на мярката им за неотклонение, тъй като двете опасности от укриване или извършване на престъпление са предвидени в условията на алтернативност и за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда е достатъчно съществуването на една от тях.

Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Вижте още

Рали срещу наркотиците в Монтана

Рали за майсторско управление на автомобил ще се проведе в Монтана на 30 юни. Състезанието се организира от Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Монтана по повод Световния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици -  26 юни.   В състезанието ще участват представители от..

публикувано на 23.06.21 в 15:10

Съдят убийците на мъж от Търнава

Врачанският окръжен съд даде ход на делото, образувано за убийството в белослатинското село Търнава . На разпоредителното заседание днес /23.06/ бе даден ход на наказателно дело от общ характер №251/2021 г. Подсъдими по него са двама местни мъже - А. А. и М. Д. Те са обвинени в това, че в съучастие на 5 август 2020 г. в с. Търнава в мазе на..

публикувано на 23.06.21 в 13:10

"Игри, усмивки и гаранция за весела ваканция" във видинската библиотека

Децата от втори "А" клас на видинското училище "Цар Симеон Велики" гостуваха днес в детския отдел на Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" и затвърдиха наученото през учебната година със забавни игри: "Играем на нещо като "Не се сърди, човече" със зарчета и пионки- хвърляме зарчето и която цифра ти се падне, взимаш пионката и слагаш на едно от..

публикувано на 23.06.21 в 12:12

Отличиха служител на Областната управа във Видин

Ирена Димитрова е избрана за служител със  " Значителен принос в утвърждаването на позитивен имидж на Областна администрация Видин", съобщават от институцията. Номинацията е по  повод Деня на държавния служител, а и деята е на об ластния управител Огнян Асенов. В надпреварата са участвали  всички служители на Администрацията, като най-много..

публикувано на 23.06.21 в 12:10

"Нощ на книгите за Хари Потър” във Видин

Традиционна ежегодна " Нощ на книгите за Хари Потър" организира Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин.   За участниците е подготвена специална програма със занимателни игри, съобразени със зададената тематиката на тазгодишната инициатива - търговската улица на магьосниците – "Диагон-али". Събитието  ще се проведе н а..

публикувано на 23.06.21 в 12:05

"Нощ на книгите за Хари Потър” във Видин

Традиционна ежегодна " Нощ на книгите за Хари Потър" организира Регионалната библиотека "Михалаки Георгиев" във Видин.   За участниците е подготвена специална програма със занимателни игри, съобразени със зададената тематиката на тазгодишната инициатива - търговската улица на магьосниците – "Диагон-али". Събитието  ще се проведе н а..

публикувано на 23.06.21 в 12:05

Логистичен хъб във Видин ще открие 10 работни места

Нов стратегически логистичен хъб ще открие във Видин   водеща българска транспортна компания.  Базата е разположена на 2 дка площ и разполага с модерен крос-док склад, който от юли ще обслужва и разпределя всички пратки от и за Европа.  В новата база ще се обслужват средно по 15 камиона и 500 тона товари на денонощие или съответно общо около 160..

публикувано на 23.06.21 в 11:55