Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Убийство на млада жена във Враца

Снимка: Жоро Александров

Жена на 31 години е открита мъртва в жилище в блок "Химик" 10 във Враца. С нея е бил и невръстния ѝ син, с прорезни рани в областта на шията. Детето е било транспортирано в клиниката по спешна медицина "Пирогов" в София, като преди това е била закарано и във врачанската болница. Сигналът за трагичния инцидент е получен на  тел. 112 около 17:00 часа на 20 април, съобщиха от полицията във Враца. Той е подаден от 32-годишен мъж, който съобщил, че в жилището си е намерил мъртва жената, с която живее на семейни начала. 


Жената е гражданка на Словашката република. Според данни от прокуратурата, на кървавата гледка са се натъкнали децата от предишен брак на мъжа, с който е живяла жертвата. Те повикали баща си, а той известил полицията. Медиците констатирали смъртта на жена му и установили слаби жизнени показатели на 3-годишното момче.


Според окръжния прокурор на Враца Владимир Сираков, е образувано досъдебно производство за убийство, под надзора на държавното обвинение.


В момента текат огледи и разпити, както и задължителните за случая процесуално-следствени действия. Не се изключват никакви версии, включително и тази, че майката е посегнала на детето си, а след това се е самоубила.

Вижте още

Монтана празнува

Празникът на града ще отбележат днес в Монтана .  Какво си пожелаха на големия християнски празник Свети Дух местните жители: "Да се направят повече детски площадки за децата, като цяло инфраструктурата има нужда от подобрение... тротоарите за майките с количките, шофьорите да не паркират върху тях... Хубаво е да се живее тук, градът е..

публикувано на 21.06.21 в 07:31
Свети Дух

Почитаме Свети Дух

С тържествени богослужения православната църква чества празника на Светия Дух . Винаги се отбелязва след неделята на Петдесетница, когато се празнува слизането на Светия Дух над апостолите, при което те получили благодатните му дарове.  "Цялата богослужба е в прослава на Дух Свети - третото лице на Света Троица. Бог е един, но в три лица. Чрез..

публикувано на 21.06.21 в 07:20

С температури над 30 ºC започва астрономическото лято във Видин

С повишаване на температурите, които ще достигнат до над 30 градуса , започва астрономическото лято във Видин, каза климатологът проф. Георги Рачев . "До края на месеца, започвайки от неделя още, Видин ще има постоянна максимална температура дори над 30 градуса, макар и с нестабилна атмосфера - превалявания в следобедните часове. Астрономическото..

публикувано на 20.06.21 в 16:45

Във Враца организират празник за децата

Творчески работилници, ателиета, много игри и забавления е подготвила за децата Община Враца в четвъртото издание на празник „Усмивка”, който ще се проведе на 3 юли, от 10 ч., пред сградата на местната администрация. Освен традиционните ателиета за оцветяване на гипсови фигурки, рисунки на лице и прически, картини с нудели, стъклопис, квилинг,..

публикувано на 20.06.21 в 15:40

Предлагат превръщането на Видин в свободна икономическа зона

Концепция за превръщането на Видин в Свободна икономическа зона на среща-дискусия ще представи проф. Димитър Тадаръков . "В понеделник ще представя отворена концепция за развитието на община Видин като свободна икономическа зона, заедно с това и очертаването на свободна индустриална зона. Видин ще бъде третия град, който евентуално с решение на..

публикувано на 20.06.21 в 15:05

Ситуацията в Лом е овладяна, ще се иска помощ от държавата

Работата по отводняването, премахването на падналите дървета и почистването на улиците в Лом продължава и в момента. Ситуацията е овладяна, каза кметът Георги Гаврилов . "Проблемът е, че след 18 часа в рамките на 15 минути се изляха около 25 литра на квадратен метър, придружени със силен вятър, повалени бяха клони от дървета, цели дървета, а..

публикувано на 20.06.21 в 14:00

Освежават пешеходните пътеки в Белоградчик

Освежаване на маркировката на пешеходните пътеки в Белоградчик започнаха екипи на общината.  С приоритет се работи по обновяване на тези в централната градска част, пред детските заведения и най-оживените кръстовища в града.  Дейностите по пребоядисване на пътната маркировка се осъществяват при спазването на всички законоустановени изисквания. В..

публикувано на 20.06.21 в 13:52