Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млади учители търсят училища - партньори в Северозапада

Снимка: zaednovchas.bg

Програмата "Нов път в преподаването" на "Заедно в час" дава възможност на всички директори на училища в Северозападна България, от областите Видин, Враца и Монтана,  да подават заявки за свободни позиции за начинаещи учители, обучени от организацията. Крайният срок за подаване на документи е 30 април.


Програмата търси партньорство с общински и държавни училища (специализирани и неспециализирани), в които ръководството и преподавателския колектив вярват и работят за успеха на всички ученици. Програмата е подходяща за училища, които проактивно работят за положителна промяна в българското образование, готови да подкрепят млади и мотивирани колеги и да прилагат иновативни практики. За първи път програмата търси училища партньори в цялата страна - казва  Нели Колева, директор "Стратегически партньорства" в "Заедно в час" :


"Програмата е насочена към начинаещи учители, да ги подкрепи да достигнат до класните стаи. Ние се занимаваме с техния подбор, обучение и подкрепа в рамките на първите две години... получихме над 3 000 кандидатури... Имаме около 120 души, които очакват интерес от училищата, за да ги насочим там където има нужда от тях... Учителите се наемат както всеки редови учител... Финално решението кой да изберат за екипа си остава на директора... Традиционно работим чудесно във Враца и Монтана, Видин се присъединява  като  нов регион тази година... Начинаещите учители имат нужда от доста подкрепа в началото... Подкрепата е най-важна... Обучението, което извършваме предварително на учителите  през лятото и ги подготвяме за хибридна учебна среда ....."


В Северозападна България “Заедно в час” работи от 2016 година в областите Враца и Монтана. През тази учебна година в двете области петима учители от програма “Нов път в преподаването” преподават в пет училища партньори на организацията в Бяла Слатина, Козлодуй и селата Михайлово, Гложене и Лехчево. От 2020 г. през програмата си "Училища за пример" "Заедно в час" работи и в област Видин, където училище партньор е ОУ "Иван Вазов".


С новите учители от програмата на “Заедно в час” директорите могат да подсилят екипите си с взискателно избрани професионалисти, които са силно мотивирани да работят усилено с всяко едно дете. Подаването на заявки става през сайта на “Заедно в час” с попълването на кратък формуляр. В него директорите могат да посочат сигурни свободни позиции, както и такива, които ще бъдат потвърдени на по-късен етап.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Неделник" от 14 юли 2024 година

Отново сме заедно. "Неделник" е тук. За начало преглеждам ретро вестниците. След това, ще се потопим в темата за българската техника, защото нова книга посветена на българската техника издаде изследователя Антон Оруш.  През 2019 и 2020 г. излизат две издания на неговата ,"Голяма книга за българската техника", а през тази - новата му книга..

публикувано на 14.07.24 в 14:28

Без Христа нищо разумно и щастливо не можем да придобием

В Третата неделя след Петдесетница, почитаме и възхваляваме светите Отци от шестте Вселенски събора. В тази неделя, Църквата си спомня и за светите мъченици просияли в святост пред Бога, дали живота си за Бога в Доростол (Силистра). "Не можете да служите на Бога и на мамона." /Мат.6:24/ Няма съмнение, че въпросните думи от..

публикувано на 14.07.24 в 08:00

Време е за призраци с Джон Хардинг

Лято е, горещо е, така че може би е време за малко разхлаждане с една смразяваща история, от която побиват ледени тръпки. Време е за четиво, издържано в традициите на класическия готически роман на ужасите, в който призраците са навсякъде, а мракът е населен със страхове и свръхестествени врагове, докато границите между реалност и фантазия са..

публикувано на 12.07.24 в 16:10

Да се влюбиш в Африка

Казват, че Африка е единственият континент, в който можеш да се влюбиш. Доказателство за това са видинчаните д-р Мая Бориславова и съпругът ѝ Стоян Иванов, които за четвърти път отидоха на континента, за да видят нови приказни места и да се докоснат до чара и непринудеността на местното население. Приключенското им пътуване се случва през..

публикувано на 12.07.24 в 15:27

Архитект по професия, винар по душа

По професия Митко Славчев е архитект и активно упражнява професията си, но може да се каже, че по душа е винар . Разказва за хобито си разпалено с часове и предизвиква истински, искрен интерес у събеседника си. Произведеното от него вино е "бутиково", с него радва близките и приятелите си на специални за тях поводи, като всеки път подготвя..

публикувано на 12.07.24 в 15:25

Кампании набират средства за животоспасяваща операция на 11-годишния Станимир от Видин

Кампании набират средства за лечението на 11-годишния Станимир Живков от Видин . За него всеки ден е борба. Предстои му поредна операция, животоспасяваща, която ще е в чужбина. В случая здравната каса не поема разходите, а за семейството на момчето сумата е непосилна.  Станимир страда от детска церебрална парализа, като усложнение към..

публикувано на 12.07.24 в 14:34

TapOut - тренировка, подходяща за всеки

TapOut тренировката е подходяща за всеки човек. Тя тонизира и зарежда, създава настроение и подпомага добрия сън. Това обясни любител треньорът Иван Иванов , който води занимания по TapOut в студио "Силвана в страната на спорта" във Видин .  По професия той е програмист, но противно на общоприетото схващане, заседналият начин на живот не е типичен..

публикувано на 12.07.24 в 13:00