Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15 точки в дневния ред на утрешното заседание на Общинския съвет в Мездра

Снимка: Община Мездра

Редовното априлско заседание на ОбС Мездра ще се проведе на 28 април /сряда/ от 16.00 часа. Проектът за дневен ред включва 15 точки.

Заседанието ще започне с гласуване на съгласие за поемане на дългосрочен дълг от "Фонд ФЛАГ"- "Българска инвестиционна и координационна платформа за градско развитие" за финансиране на проект "Реконструкция на покрит пазар и благоустрояване на околното пространство в град Мездра", даване на мандат за представяне на позицията на община Мездра по дневния ред на Общото събрание на съдружниците на ВиК Враца, покана за общо събрание на "Екопроект" и приемане на Отчет за дейността му през първото тримесечие на 2021 година.

Ще бъде обсъдено също предложение за смяна на имената на 4 улици в село Ослен Криводол и редица рутинни въпроси за промяна на характера на общинска собственост в Мездра и Дърманци, разпореждане с имоти частна общинска собственост в Мездра, Ребърково и Брусен, провеждане на търг с явно наддаване за имот в Брусен и предоставяне на земи от Общински поземлен фонд на собственици.

Заседанието ще завърши с разглеждане на жалба от жител на село Игнатица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

9 души са задържани при акция срещу престъпна група, укривала данъци

Престъпна група, търгувала със зърно и торове, е ощетила бюджета с близо 9 млн. лв. Тя е неутрализирана при полицейска операция на територията на градовете София, Монтана, Враца и Плевен, съобщи на брифинг старши комисар Калин Литов, заместник-директор на ГДБОП. "За периода от 2021 до средата на тази година, от дейността на групата, е нанесена щета в..

публикувано на 21.08.24 в 17:10

Националният фолклорен фестивал "Белокаменица" приема заявки

Предстои осмото издание на Националния фолклорен фестивал "Белокаменица" в село Царевец , община Мездра. Заявки за участие във форума, който е с конкурсен характер, се приемат до 26 август, включително, каза кметът на населеното място Маргарита Петкова . "Фестивалът ще се проведе на 31 август, събота. В 10:30 е началото на площада пред..

публикувано на 21.08.24 в 15:18

Наблюдение на лешояди ще се извърши в Монтанско

Наблюдение на лешояди ще се проведе на 7 септември в района на монтанското село Долно Озирово . Организатори са Дирекцията на Природен парк "Врачански Балкан", Дружество за защита на хищните птици и Фондация "ЕкоОбщност". Събитието е по повод Международния ден на лешоядите, който се отбелязва първата събота на септември, каза Георги Стоянов от..

публикувано на 21.08.24 в 14:00

Зелените площи в Монтана ще бъдат обработени допълнително срещу комари

На 22 август от 21:00 часа ще бъде извършена имагоцидна дезинсекция срещу комари в град Монтана , съобщават от Общината. Това е четвърта допълнителна обработка, посочва Сашко Попов – главен експерт „Опазване на околната среда“ в местната администрация.  За дезинсекцията се използва препарат „Цитрол 10/4 УЛВ“. Разпръсква се с подвижен..

публикувано на 21.08.24 в 13:00

Възрастна жена пострада при пожар във Видин

Възрастна жена е настанена в болница, след като пожар избухна в жилището, в което живее. Инцидентът, според очевидци, става малко преди обед, когато гъст дим и пламъци обхващат втория етаж на къща, намираща се на ул. "Цар Симеон Велики" във Видин. Съседка на пострадалата разказва, че тя живее в жилището сама и е намерена от случайно преминаващ младеж...

публикувано на 21.08.24 в 12:45

Възможни са смущения на тока в област Видин заради ремонт

Поради реконструкция на съоръжения на ЕСО са възможни смущения в електрозахранването на територията на четири общини в област Видин за периода 23-30 август 2024 г., съобщават от Електрохолд България.  Смущения на тока може да има в населени места в общините Белоградчик, Димово, Ружинци и Чупрене в област Видин. Информация за районите, в които..

публикувано на 21.08.24 в 12:00

Кметът на Чирен алармира за разрушена от камионите пътна настилка

Кметът на село Чирен Силвия Христова поиска намесата на общинската и държавна власт срещу тежкотоварните камиони, които рушат наскоро ремонтиран път. Става дума за отсечката от местността Деривол до Чирен, която заради реконструкцията на газохранилището във врачанското село вече е силно увредена. Тежки камиони с товар 30-40 тона унищожават пътното..

публикувано на 21.08.24 в 11:35