Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приеха Бюджет 2021 на община Ново село

Снимка: Светла Бондова

Бюджетът на Община Ново село за 2021 година  бе приет с  10 гласа "за" и 1 - "против". Заседанието на Общинския съвет се проведе в салона на кооперация "Дунав" и на него присъстваха всички съветници, служителите от Общинска администрация, граждани. 

Обсъдени бяха промяната в бюджета и създаването на резервен фонд, както и пълномощията на кмета да направи компенсаторни промени с решението на общинския съвет, за което всички бяха единодушни.  След това се предложиха промените в капиталовите разходи, на което се възпротивиха двама съветници. Служителите от центровете за настаняване от семеен тип и БКС Ново село бяха изпълнили залата, за да защитят своите работни места, защото им бе подсказано, че с промените в новия бюджет ще бъдат освободени от работа. Обсъждайки финансовите рамки, обаче общинските съветници не поискаха съкращаване на заетите бройки. Напротив, те предложиха  хората, заети в дневната охрана например, да преминат в други необходими на общината длъжности като озеленители, които да се грижат за чистотата и реда във всички населени места на общината.

Горещи се оказаха дебатите и по още една точка от дневния ред. 52-ма жители на село Ясен на свое събрание в пенсионерския клуб "Ясените" са поискали оставката на новия кметски наместник, назначен на мястото на Райко Йонов.  След размяна на реплики се достигна до решение да се проведе разговор с населението на село Ясен в клуба (защото пенсионерите са преобладаващата част от него), кмета на общината Стоенелов, кметския наместник Огнянов и общинските съветници на селото, за да се изяснят проблемите. 

Справка за състоянието на престъпността и обществения ред бе внесена за сведение от младши полицейски инспектор Д. Йорданов. Одобрена бе и Общинската програма за закрила на детето за 2021 г. Съветниците дадоха своето съгласие доброволното формирование към Община Ново село да бъде включено в структурата на Националната асоциация на доброволците в република България. 

Накрая съветникът от Ново село Иван Базов зададе няколко неудобни въпроса към Общинска администрация относно започналите ремонти на площадите в Неговановци,  Винарово и ще има ли такъв в Ново село, и помоли съветниците от Неговановци да запознаят населението с количествено-стойностната сметка на ремонта, за да осъществяват обществен контрол.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 19 април 2024 година

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции  (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа.  В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр.  Комисията по..

публикувано на 19.04.24 в 18:05

Съветници предлагат Община Монтана да дотира аптека с работно време до полунощ

Съветници обсъждат предложение за аптека с удължено работно време до полунощ в Монтана . Общината може да бъде партньор и да отпусне до 3000 лева месечно. Предложение за денонощна аптека в Монтана бе внесено преди месеци от съветниците от „Възраждане“.  "Впоследствие проведохме две срещи и в началото донякъде постигнахме..

публикувано на 19.04.24 в 17:45

Работилница за родители организират в регионалната библиотека във Враца

Втората по ред работилница за родители ще се проведе в Регионална библиотека "Христо Ботев" във Враца . Инициативата е съвместно с детския психолог Надежда Евгениева, каза Милена Николова, връзки с обществеността в библиотеката.  "Идеята е да продължим нашата дейност, свързана с подпомагане на родителите и на децата, разбира се. Това е..

публикувано на 19.04.24 в 17:31

Среща от кампанията "Пътят на предприемача" се проведе във Видин

Организатори са София Тех Парк и Junior Achievement Bulgaria. Представена е програма на технологичния парк, която подпомага стартиращи предприятия. Елица Моллов, директор "Иновации и инкубации" към компанията обясни: "Посещението ни в град Видин е нашата първа информационна кампания, която правим с всички наши партньори, които работят в..

публикувано на 19.04.24 в 17:30

Дреновец се готви за традиционния събор

Традиционният събор на видинското  село Дреновец ще се проведе от 4-ти до 6 май. Програмата на събитието ще започне с традиционната великденска кушия, каза кметът на населеното място Надя Иванова : "Тя ще ни бъде на 4 май, от 09:30. Ще има три категории само теглене на тежести - ще бъде тежка, средна и лека категория." Всеки от дните на..

публикувано на 19.04.24 в 16:33

Поетеси представят дебютни издания във Видин

Дебютните си поетични книги ще представят днес Мария Гетова и Биляна Тодорова в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"  - Видин . Крайдунавският град е първата спирка от обиколката им в Северна България, като това е и първото събитие на Фондация "Литература над нулата", обясни Мария Гетова: "С първата си инициатива решихме да ходим из..

публикувано на 19.04.24 в 16:03

120 ще бъдат избирателните секции в община Видин

Кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков издаде заповед за образуване на 120 избирателни секции (СИК) на територията на общината за произвеждане на изборите за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни, съобщават от местната управа. В град Видин броят на СИК е 79, а в населените места на общината – 41 бр. Утвърдени..

публикувано на 19.04.24 в 15:28