Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Великденски базар във Видин

Снимка: Община Видин

Великденски базар ще има в Крайдунавския парк на Видин. Той е разположен в пространството срещу Драматичния театър. Търговци и занаятчии от Видин и региона, от Габрово и Чипровци ще предлагат своята продукция на базара през празничните дни

В града вече е поставена Великденската украса. Символи, характерни за празника, са подредени в зелената площ до скулптурите на лисичките в Крайдунавския парк. В изрисуването на яйцата, изработени от стиропор, се включиха ученици от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" във Видин. Красива кошница с шарени яйца е поставена в цветната градинка пред входа на Съдебната палата. 

На 2 май, в Деня на Възкресението гражданите и гостите на Видин могат да гледат специалния Великденски концерт на Градския духов оркестър и Ансамбъл "Дунав", който ще се проведе от 11.30 ч. на откритата сцена при Художествената галерия.

Вижте още

Снимката на 16 юни 2021 година

Над 1200 ученици от област Видин се явиха на  Националното външно оценяване по български език и литература за 7 и 10 клас. Седмокласниците писаха по разказа "Череши" от Захари Карабашлиев, а десетокласниците по поемата на Иван Вазов "Левски". На 18 юни ще се проведе Националното външно оценяване за 7-ми и 10-ти клас по математика. Областният..

публикувано на 16.06.21 в 18:10

Отложиха за септември делото за убийство в нощен клуб във Видин

Днес във Видинския окръжен съд се проведе съдебно заседание по наказателно дело от общ характер за убийството на 31-годишния  Теодор Вълчев , който бе прострелян на 19 януари миналата година с преправен газов пистолет в нощен клуб във Видин.  Делото е отложено за 3 септември от 10 ч . поради неявяването на редовно призовани свидетели,..

публикувано на 16.06.21 в 17:48

Оставиха в ареста двама, нанесли побой на врачанин

Врачанският окръжен съд потвърди днес определение на Районен съд – Враца, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двама млади мъже от Плевен. К. Т. и Н. Н. са обвинени в това, че на 5 юни около 14 ч. във Враца, на обществено място, са извършили хулигански действия - нанесли побой с метални тръби на В. Я.,..

публикувано на 16.06.21 в 16:12

Близо 12 километра е опашката преди Дунав мост 2, тировете изчакват и край Монтана

Близо 12 километра е този следобед опашката от изчакващи да преминат през Дунав мост 2 Видин-Калафат тирове. За да не се редят на двулентовия околовръстен път на Видин, който е със стеснени платна заради изграждането на магистралата Видин-Монтана, екипи на МВР спират товарните автомобили, които пътуват към моста, на четирилентовия обходен път на Монтана...

публикувано на 16.06.21 в 16:06

Театърът в Монтана ще гастролира в столицата

На 2 юли Драматичен театър–Монтана ще гостува за пореден път на сцената на Нов театър НДК. Комедията „Да докоснеш небето“ по разказа на Леон Митрани ще събере всички приятели на монтанския драматичен театър. Режисьор на постановката е Альоша Бехар, а в ролите зрителите ще видят актьорите Тихомир Иванов и Стефан Милков. Какво се..

публикувано на 16.06.21 в 15:08

Второ издание на Summer Vibes Festival във Видин

Видин отново ще е домакин на  младежкия Summer Vibes Festival  на  26 и 27 юни край емблематичната крепост "Баба Вида" , съобщиха от Община Видин.  Мисията на Summer Vibes Festival продължава да бъде да измъкне децата от дигиталното пространство, да им покаже един по-здравословен и интересен начин на забавление в реалния свят. Целта е да сe..

обновено на 16.06.21 в 14:52

Над 1200 ученици се явиха на външно оценяване в област Видин

На провелите се днес изпити от Националното външно оценяване по български език и литература за 7 и 10 клас в област Видин се явиха общо над 1200 ученици. Възпитаници на СУ "Цар Симоен Велики" във Видин споделиха, че не са се затруднили много на изпита: "Беше доста лесно... Горе-долу беше лесно, но имаше и неща, които ни притесниха... Вторият модул..

публикувано на 16.06.21 в 14:33