Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Нова визия ще има входът на Ново село

2
входът на Ново село
Снимка: радио Видин


    Ново село започва от „Грозда“- пътният знак, на който е изписано името му, който очертава начало му и е един от символите му. Преди него са частните лозя, засадени от стопаните през 80-те години, а след него започва промишлената зона на селото.

Почти от този знак до Спортния комплекс в Ново село ще бъде изграден  тротоар, ако се изпълнят последните решения на Общинския съвет.  Той ще позволи на пешеходците да изминават това разстояние спокойно, без да се оглеждат постоянно за преминаващи коли.   Освен това две изкуствени препятствия на пътя в този участък ще обуздават любителите на високи скорости.

До това решение се стигна  при обсъждането на две точки от дневния ред на априлското  заседание на Общинския съвет. Едната се отнасяше за продажба на земя, общинска собственост, а другата бе за промени в капиталовите разходи.  С приемане на кадастралната карта и кадастралните регистри на Ново село, е допусната фактическа грешка като не е предвиден  тротоар с необходимия габарит. Това забелязва един от общинските съветници, Иван Базов при запознаването си с точката, в която се разглежда  искането за продажба на терен около бензиностанцията. Част от него, обаче, е необходим на община Ново село за обезпечаване на пешеходното движение в този район и не може да бъде продавана. Ето защо неговото предложение  да се проведе процедура за изграждането на така необходимия тротоар за пешеходци, а след влизане в сила на въпросната разработка теренът да бъде продаден на фирмата - искател. Това предложение  бе подкрепено от 10 съветници.

   Другото предложение, прието с промените в поименния списък на капиталовите разходи бе за  изграждане на две изкуствени препятствия в Ново село на входа на населеното място в посока  Видин.  Стойността им възлиза   9 000 лв.  9 от 11 съветници  гласуваха „за“ изграждането на „лежащи полицаи“ пред входа на Ново село.

 

Галерия

Вижте още
Сони Хиеу Ле

История с щастлив край за Сони, който отрасна в институция, а вече е на прага на университета

Сони, който е отгледан в Дом за деца, лишени от родителска грижа, завърши с отличие училище. Напуска социалното жилище в Ново село, където беше през последните години, и скоро ще е в университета. Той е едни от тези, които успяват да справят, но повечето от младежите като него нямат този шанс. Когато станат пълнолетни или завършат..

публикувано на 18.06.21 в 19:07

Талант, открит по време на пандемия

Изабел Петрова е от Видин и както много хора по време на пандемията, остава у дома без работа. Тя обаче не е свикнала да стои със "скръстени ръце" и открива в себе си таланта да изработва красиви цветя от бонбони и да крои от стари дънки и якета интересни несесери, чанти и раници. Изабел има и страничка във Фейсбук - Betty-Art .  "Дано повече..

публикувано на 18.06.21 в 11:33
Детски празник в Ново село

Ново село се завръща към обичайния ритъм на живот през лятото

Първо на дунавския плаж заработиха двете караванки, които привличат вечер млади хора и гости на селото. Нивото на реката е още високо, температурата на водата е още ниска, но е приятно вечер да изпиеш чаша новоселско вино с приятели, докато корабите минават  край теб. На 3 юли се открива сезонът на летните неделни хорá. Тази година ще бъдат в събота...

публикувано на 18.06.21 в 11:30

Каква ще е Европа след пандемията

Едва ли има някой, който не би желал час по-скоро пандемията от COVID-19 да приключи. В Европа, в частност в България има признаци най-тежката част от здравната криза да е в миналото. И въпреки че все още сме далеч от това да сложим край на пандемията, уверено вървим в тази посока. Всички помним как се промени животът ни след появата на коронавируса,..

публикувано на 18.06.21 в 11:00

Образователни игри за НАТУРА 2000 за ученици от Белоградчик

Информационна кампания за ученици от 8. до 12. клас от Средно училище "Христо Ботев"- Белоградчик се проведе в туристическия посетителски център в село Долни Лом, община Чупрене. На учениците беше представен информационен и образователен пакет, свързан с мрежата НАТУРА 2000 от обучители от дирекцията на природен парк "Врачански Балкан"...

публикувано на 17.06.21 в 16:45

Организират разходка до водопада "Женската вода"

  Преход до водопада "Женската вода"  организират в  неделя, на 20 юни,  Дирекция на ПП "Врачански Балкан" и Природозащитен център "Натура" . Тръгването е в 8:30 часа от последната спирка на тролейбусите на бившия завод "Химко". "Маршрутът е град Враца- преминава се по Ботевия път до местността "Таушаница", след това се излиза над..

публикувано на 17.06.21 в 16:31

"Образцов дом" търсят в Георги Дамяново

Община Георги Дамяново провежда кампанията "Образцов дом". Идеята на инициативата е да се стимулира населението да се грижи за дворовете в домовете си и общите площи около тях, да се подържат в добро състояние- чисти и озеленени.  "Желаещите да участват в кампанията трябва да изпратят до 5 броя снимки на общите части на имота, двора и..

публикувано на 17.06.21 в 16:29