Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинчани дариха три чифта нови шпайкове на шампионка по лека атлетика

Снимка: Михаела Владимирова

Дарители закупиха три чифта нови шпайкове- обувки за лека атлетика от висок клас, за една от изгряващите звезди на видинската лека атлетика. Състезателката на СК "Радуканови" Ивайла Мишина спечели шампионската титла в Националния шампионат за момичета и момчета под 14 години в зала. В конкуренцията на близо 200 състезателки от цялата страна, видинчанката записа нов национален рекорд в трибоя. Мишина тренира от три години и вече има редица медали от различни турнири. Постиженията на талантливата състезателка впечатлили видинчанина Едуард Тодоров, който стана популярен с благотворителните си инициативи в крайдунавския град. Заедно с неговия съмишленик Любомир Пунчев решили да подпомогнат развитието на перспективната атлетка.

Любомир Пунчев

"Искахме да наградим Ивайла Мишина за нейните постижения в леката атлетика. Тази награда е не само заради националния рекорд, но и заради дългогодишните усилия, труд и постоянство, които тя полага и които водят до тези успехи. Нейното желание бе за нови шпайкове за дълъг скок. Обсъдих с нейния треньор фактът, че тя участва в различни дисциплини. Той спомена, че за всяка една дисциплина се изискват различни видове шпайкове. Така решихме да я изненадаме с още два чифта, които ще й помогнат в скока на височина и в спринта. Нейната усмивка и щастието, изписано на нейното лице, бяха нашата най-голяма награда. Този път в дарението участва още един видинчанин- Любомир Пунчев. Искам да му благодаря за подкрепата за осъществяването на тази благородна инициатива. Благодаря и на треньора Мирослав Радуканов за подкрепата и многогодишните усилия, които полага, за да развие таланта на тези млади спортисти и да постигнат своите спортни мечти. Благодаря и на Ивайла, че прославя името на град Видин. Желая й още много и по-големи успехи и никога да не спира да мечтае!", каза за Радио ВИДИН Едуард Тодоров.


Ивайла Мишина в момента се подготвя за Националния шампионат по лека атлетика на открито, който ще се проведе в началото на месец юни:

"Надявам се отново да съм на първо място. Досега се състезавах с моите шпайкове, но имах само за дълъг скок и за спринт, нямах за висок скок. Те са различни- имат шипове и отпред, и отзад, самата структура на другите обувки е различна. Много благодаря за подкрепата, това означава много за мен, голям стимул е!"

Преди седмица състезателите на СК "Радуканови" се завърнаха с 10 медала от традиционния атлетически турнир „Коста Василев“ в Шабла. Ивайла спечели два златни медала- на скок дължина и 200 м.

"Ивайла се появи в залата съвсем случайно. На първия коледен турнир, който организирахме, тя дойде и ги би на 60 метра и на скок дължина без да е тренирала. Предложихме й да започне да тренира, тя се съгласи и вече три години е с нас. Напредват децата, много труд полагат, изключително много труд- почти нямат почивен ден. Бяхме на подготвителен лагер в Долна баня- седем дни по две тренировки. В Шабла се видя, че вървим по правилния път. Вече се борим успешно с най-добрите в България. Жестът с дарението е страхотен, нямам думи. Рядко се случва в България някой да дойде и да поиска да помогне на непознат. Огромна благодарност, защото тези шпайкове са от най-високо качество, за различни дисциплини са. Надявам се, че догодина, когато Ивайла се качи в горната възрастова група, ще ги оползотворим пълноценно и ще постигаме високи резултати. Всеки жест е стимул, означава, че някой оценява труда ти. Виждаме, че има смисъл от това, което правим, не е напразно, децата се развиват. Дано да има повече такива хора като Еди", каза треньорът Мирослав Радуканов.

През предстоящия месец, преди Националния шампионат по лека атлетика, видинските състезатели ще участват в още три турнира.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отмениха контрола между "Ботев" и "Монтана"

Отмениха контролата между врачанския "Ботев" и "Монтана". Спарингът трябваше да се изиграе в събота, на 13 юли и да е последната проверка за селекцията на Тодор Янчев преди новото първенство на Първа футболна лига. От лаконичното съобщение не става ясно дали ще има друг спаринг за "Ботев" и дали отборът ще бъде представен пред врачанската публика...

публикувано на 12.07.24 в 10:00

"Ботев" (Враца) привлече 22-годишен играч

Новият полузащитник на "Ботев" (Враца) е 22-годишният полузащитник Дилян Георгиев . Халфът е поредното попълнение от лятната селекция на треньора Тодор Янчев. Георгиев бе част от тима на вицешампиона на Косово "Дрита", а след това игра и за "Спортист" (Своге). Футболистът беше на разположение на треньора за контролната среща с "Макаби Нетаня",..

публикувано на 11.07.24 в 16:15

"Ботев" Враца играе трета контрола в Правец

Контролната среща между ФК "Ботев Враца" и ФК "Макаби" Нетаня ще се проведе в Спортен комплекс "Правец".  Припомням, че „Макаби" завърши на девето място в класирането на израелската Първа лига и стигна до ½ финалите в турнира за Купата на Израел.  Това е третия спаринг за тима на Тодор Янчев . През лятната подготовка врачани биха с 3:0 Марек..

публикувано на 10.07.24 в 15:20

Вратар на ЦСКА избира между "Ботев" (Враца) и клуб от Кипър

"Ботев" (Враца) е опция пред Димитър Евтимов да продължи кариерата си в България. Стражът на ЦСКА , който не влиза в плановете на новия треньор Томислав Стипич, може да акостира на стадион "Христо Ботев". Така ще се потвърдят слуховете, че "армейците" стягат сателит, който да мачка под Околчица противниците им за върха в  П ърва лиг а . До..

публикувано на 10.07.24 в 15:13

"Монтана" вече тренира у дома

Новият наставник на  ФК "Монтана" Танчо Калпаков вече втора седмица е начело на тима. След успешна работа с "Марек" (Дупница) и бараж за елита, през миналия сезон във Втора футболна лига Калпаков премина в "Спартак" (Пловдив). "Наистина много бързо се случиха нещата. Имах разговори със "Спартак" (Пловдив) и с "ЦСКА-1948", но последно се бях..

публикувано на 10.07.24 в 13:57

Мездренските грации спечелиха поредните отличия

Състезателките от Железничарски клуб по художествена гимнастика "Анелия" - гр. Мездра взеха участие в първия Международен турнир "Gymnastics for all - Festival and Challenge" , провел се в София в частта за турнирна програма. В състезанието имаше много силно участие на 23 клуба от Гърция, където масовият спорт е изключително разпространен. Грациите..

публикувано на 09.07.24 в 13:13

Футболен клуб "Ботев" търси таланти на кастинг

Футболен клуб "Ботев" (Враца) обяви кастинг за деца , родени през 2010, 2011 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 и 2017 г., които да се присъединят към детско-юношеската школа на клуба.  Подборът ще се проведе през почивните дни, на 13-и и 14-и юли, на стадион „Христо Ботев". Началото на пресяванията на талантите е от 9:00 часа. В клуба обещават..

публикувано на 09.07.24 в 13:05