Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Представят план за развитието на Белоградчик

Снимка: Радио Видин

Публично обсъждане на Плана за интегрирано развитие на Община Белоградчик за периода 2021 - 2027 година ще се проведе на 12 май от 17:30 часа, в Младежки дом - Белоградчик, съобщават от общинската администрация. Поканени са представители на обществеността, на образователните институции, бизнеса, пенсионерите, институции на държавната администрация, здравеопазването. 

Целта на срещата е да бъде чуто мнението на максимално широк кръг от заинтересованите страни в хода на дефиниране на целите за развитието на общината през следващия 7 годишен период, както и определянето на ключови проекти за реализиране.

Всички заинтересовани мога да изразят своето мнение и попълвайки кратка анкета, която е публикувана на официалния сайт на община Белоградчик, след което да се изпрати на електронния адрес на кмета на общината. Проучването е анонимно и съдържа въпроси, свързани с бъдещото развитие на общината и населените места на нейната територия. В поканата се подчертава, че мнението на гражданите за проблемите на общината и оптималните възможности за решаването им са важни за бъдещето на града.
Вижте още

Пожарникари отстраниха дървета, паднали върху автомобили във Видин

На два сигнала за необходимост от оказване на техническа помощ са реагирали пожарникарите от Видин в неделния ден, съобщават от ОД на МВР-Видин. Към 15.50 часа дежурен екип огнеборци е отстранил клон, паднал върху лек автомобил "Шкода", паркиран до заведение в ж.к. "Вида". Около 16.45 часа екипът е отстранил дърво, паднало върху автомобил..

публикувано на 14.06.21 в 11:44

Инцидент със служители на полицията е станал в Монтана

Полицейски автомобил се е блъснал в бордюр в Монтана. На водача е съставен акт по Закона за движение по пътищата, съобщават от ОД на МВР. Вчера  около 03,20 ч. автопатрул на група за охрана на обществения ред към полицейското управление в Монтана при изпълнение на служебни задължения по патрулно-постова дейност се блъснал със служебния автомобил в..

публикувано на 14.06.21 в 10:51
село Баница

Разкрит е грабеж в село Баница

В полицията във Враца вчера е подаден сигнал за грабеж в село Баница. 80-годишен жител на селото съобщил, че около 08.30 часа на улица  в селото, неизвестно лице чрез сила отнело от него чанта, в която имало 70 лева.   След бързи издирвателни мероприятия е установено, че деянието е извършено от 28-годишен жител на село Баница, който  е..

публикувано на 14.06.21 в 10:36

Нови 55 млн. лева за фирмите, засегнати от противоепидемичните мерки

През тази седмица стартира трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси, съобщиха от офиса  на Националната агенция за приходите във Видин. Предвидени са нови 55 млн. лева за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства по Оперативна програма "Иновации и..

публикувано на 14.06.21 в 09:56

Започват проверки за продажбата и производството на сладолед

От днес Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва извънредни проверки на обектите за производство и продажба на сладолед в цялата страна. Ще бъдат проверявани предприятия за производство, както и търговски обекти като колички, щандове на открито, подвижни обекти и др. за продажба на сладолед без предварително опаковане...

публикувано на 14.06.21 в 08:45

1 нов случай на COVID-19 в Северозапада за последното денонощие

42 са новите случаи на коронавирус за изминалото денонощие в страната, сочат данните на Единния информационен портал. Положителни са 1,21% от  направените 3470 теста. В българския Северозапад е установен един нов случай на COVID-19 -  и той е в област Видин, в областите  Враца и  Монтана не са констатирани нови случаи. Поставените ваксини във..

публикувано на 14.06.21 в 08:00

Възстановено е движението по третокласния път в района на Доктор Йосифово

Възстановено е движението по път III-112 Монтана - Брусарци в района на Доктор Йосифово. Движението беше ограничено поради ПТП и се осъществяваше само в една лента. Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg http://www.api.bg >, както и по всяко..

публикувано на 13.06.21 в 14:57